Nieuwe Nederlandse methode tegen DDos-aanvallen

Verschillende Nederlandse instellingen, waaronder internetstimuleringsfonds Nlnet, hebben het Trusted Networks Initiative gelanceerd. Hiermee is het voor bedrijven mogelijk om DDos-aanvallen af te weren. 

Dankzij deze nieuwe methode kunnen bedrijven tijdelijk een deel van hun website afsluiten voor buitenlandse bezoekers. De website blijft dan wel beschikbaar voor bezoekers uit Nederland. Veelal komen DDos-aanvallen uit het buitenland. Toch is dit slechts een gedeeltelijke oplossing, omdat het deel van de aanval dat uit Nederland komt niet wordt afgeweerd. Initiatiefnemers achter de software zijn het internetknooppunt Netherlands Internet Exchange, internetstimuleringsfonds NLnet en het nationale veiligheidscluster The Hague Security Delta (HSD).

Eenvoud
Met behulp van het Trusted Networks Initiative kan een bedrijf onderscheid maken in de aangeleverde informatie tussen betrouwbaar en niet betrouwbaar. Bij een DDos-aanval krijgt een website zoveel informatieverzoeken dat deze onbereikbaar wordt. Deze verzoeken worden dankzij het Trusted Networks Iniative gefilterd.  De eenvoud van deze nieuwe oplossing is volgens de makers ook hetgeen waar het idee door uitblinkt. ‘’Al in de middeleeuwen haalde men simpelweg de ophaalbrug op geval de vijanden aan de poort stonden.’’ Aldus de initiatiefnemers achter het Trusted Networks Iniative.

Nederland
In 2013 werden er 39 Nederlandse websites getroffen door een DDos-aanval. In 11 gevallen ging het om een aanval op een overheidswebsite. Maar ook websites van financeiele instellingen werden 10 keer getroffen door een aanval. Overigens is dit jaar is het aantal DDos-aanvallen in vergelijking met vorig jaar wel gedaald.

Auteur |   ·   dinsdag 28 okt, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Macaw vervult voorbeeldfunctie met twee ISAE-verklaringen

Macaw vervult voorbeeldfunctie met twee ISAE-verklaringen

Macaw heeft de verklaringen ISAE3402 Type2 en ISAE3000 SOC 2 bemachtigd voor respectievelijk de kwaliteit van IT-servicemanagement en de informatiebeveiliging en privacy. Hiermee loopt de Microsoft- en Sitecore-specialist voorop als dienstverlener voor onder meer de financiële wereld, een sector die steeds meer vraagt om zekerheid op het gebied van uitbestede IT-diensten. Macaw is onder meer

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix gaat samenwerken met VMware om een directe verbinding met VMware Cloud aan te bieden. Via AWS Direct Connect of via Equinix Cloud Exchange Fabric hebben klanten toegang tot VMware Cloud op AWS en worden hybride cloudimplementaties mogelijk. Momenteel is AWS Direct Connect beschikbaar in 24 strategische markten, waaronder Amsterdam, Frankfurt, Londen, Madrid, Parijs en

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons, een Brits advocatenkantoor met vestigingen over de hele wereld waaronder Amsterdam, maakt vanaf heden gebruik van een private cloud oplossing van Orange Business Services voor meer zakelijke flexibiliteit en een verbeterde bescherming van essentiële klantgegevens. De introductie van een private cloud en managed back-up oplossing is onderdeel van de overstap naar een IT-as-a-service model,

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler, Inc. (NASDAQ: ZS), leider in cloudbeveiliging, kondigt tijdens de Zenith Live user conference in Las Vegas aan dat het zijn partner-ecosysteem heeft uitgebreid met nieuwe SD-WAN- en security-partners. Hierdoor beschikken gezamenlijke klanten over geïntegreerde oplossingen voor een veilige cloud-transformatie.

Equinix Internet Exchange nu ook in Nederland

Equinix Internet Exchange nu ook in Nederland

Equinix, Inc, (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, lanceert Equinix Internet Exchange in Nederland. Hierdoor wordt het voor partijen in de datacenters van Equinix nog eenvoudiger om met elke tegenpartij veilig, on-demand, direct en via private toegang verbindingen met elkaar te leggen zonder tussenkomst van het openbare internet. Uit onderzoek van McKinsey

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken