Wereldwijde daling DDos-aanvallen

Wereldwijd is het aantal DDos-aanvallen gereduceerd in vergelijking met vorig jaar. Het is het tweede kwartaal achtereen dat de hoeveelheid DDos-aanvallen afneemt.

DDos-aanvallen zorgen ervoor dat een website overladen wordt met communicatieverzoeken. Wanneer deze een website te veel worden, raakt het domein onbereikbaar. De afname van deze aanvallen wordt bekend gemaakt in het ‘State of the Internet’-rapport van netwerkdienstenleverancier Akamai.

Geen reden
Het tweede kwartaal van 2013 waren in Nederland voornamelijk websites in de reisbranche en financiële sector het slachtoffer van DDos-aanvallen. De stijging toendertijd is evenals de daling dit jaar onverklaarbaar. “Er is eigenlijk geen peil op te trekken waar die groei toen vandaan kwam. Ook de overheidsdiensten hebben bij mijn weten geen afdoende verklaring kunnen geven”, zegt Hans Nipshagen, manager Benelux bij Akamai.

Opsporen
Door het analyseren van verbindingspogingen kan achterhaald worden of het om regulier internetverkeer gaat of om een aanval. Het land waar de aanval uit afkomstig is hoeft niet hetzelfde te zijn als dat waar de aanvaller zich bevindt. Het achterhalen van de dader is een van de moeilijkheden bij DDos-aanvallen. China was in het tweede kwartaal koploper met 43% van al het aanvalsverkeer. Op de tweede plaats staat Indonesië met 15% en op nummer 3 staat de Verenigde Staten met 13%.

 

 

 

Auteur |   ·   dinsdag 30 sep, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix gaat samenwerken met VMware om een directe verbinding met VMware Cloud aan te bieden. Via AWS Direct Connect of via Equinix Cloud Exchange Fabric hebben klanten toegang tot VMware Cloud op AWS en worden hybride cloudimplementaties mogelijk. Momenteel is AWS Direct Connect beschikbaar in 24 strategische markten, waaronder Amsterdam, Frankfurt, Londen, Madrid, Parijs en

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons, een Brits advocatenkantoor met vestigingen over de hele wereld waaronder Amsterdam, maakt vanaf heden gebruik van een private cloud oplossing van Orange Business Services voor meer zakelijke flexibiliteit en een verbeterde bescherming van essentiële klantgegevens. De introductie van een private cloud en managed back-up oplossing is onderdeel van de overstap naar een IT-as-a-service model,

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler, Inc. (NASDAQ: ZS), leider in cloudbeveiliging, kondigt tijdens de Zenith Live user conference in Las Vegas aan dat het zijn partner-ecosysteem heeft uitgebreid met nieuwe SD-WAN- en security-partners. Hierdoor beschikken gezamenlijke klanten over geïntegreerde oplossingen voor een veilige cloud-transformatie.

Equinix Internet Exchange nu ook in Nederland

Equinix Internet Exchange nu ook in Nederland

Equinix, Inc, (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, lanceert Equinix Internet Exchange in Nederland. Hierdoor wordt het voor partijen in de datacenters van Equinix nog eenvoudiger om met elke tegenpartij veilig, on-demand, direct en via private toegang verbindingen met elkaar te leggen zonder tussenkomst van het openbare internet. Uit onderzoek van McKinsey

Orange Business Services en Nieuw-Zeeland slaan handen ineen voor cybersecurity

Orange Business Services en Nieuw-Zeeland slaan handen ineen voor cybersecurity

Orange Business Services is een samenwerking aangegaan met CERT NZ, de cybersecurity-eenheid van de Nieuw-Zeelandse overheid die hulp biedt aan bedrijven, organisaties en personen die te maken hebben gehad met cybercriminaliteit. Wereldwijd blijft het bedrijfsleven het doel van cybercriminelen en -aanvallen. Het rapport ‘The Global Risks Report 2018’ van World Economic Forum, schat de schade

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken