Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler, Inc. (NASDAQ: ZS), leider in cloudbeveiliging, kondigt tijdens de Zenith Live user conference in Las Vegas aan dat het zijn partner-ecosysteem heeft uitgebreid met nieuwe SD-WAN- en security-partners. Hierdoor beschikken gezamenlijke klanten over geïntegreerde oplossingen voor een veilige cloud-transformatie.

Zscaler introduceert tevens nieuwe en verbeterde Application Program Interfaces-integraties (API’s) van bestaande en nieuwe partners. Door het opzetten van deze partnerships en programma’s kan Zscaler zijn klanten meer oplossingen bieden die hen ondersteunen bij hun cloud-first-strategie.
Versnellen van branch-transformatie met additionele SD-WAN-partnerintegratie
Zscaler breidt zijn SD-WAN partner-ecosysteem uit met Aruba (een Hewlett Packard Enterprise-bedrijf), CloudGenix, LANCOM Systems en 128 Technology. Nu bedrijven steeds vaker cloud-gebaseerde architecturen inzetten en daarop cloud-applicaties en -diensten draaien, is routing en beveiliging van internetverkeer een grote uitdaging. Nu hub-and-spoke-architecturen de vraag vanuit de cloud niet meer aankunnen, richten veel bedrijven zich op SD-WAN’s voor het optimaliseren van de routing voor bijkantoren, het reduceren van backhauling en om lokale internet breakouts op te zetten. SD-WAN-aanbieders en hun klanten erkennen dat het Zscaler Cloud Security Platform de beste architectuur is voor het beveiligen van netwerken op basis van SD-WAN.
Verbeterde integratie biedt flexibele inzet- en beheeropties bij beveiliging SD-WAN
In aanvulling op de uitbreiding van het SD-WAN-ecosysteem, verbeteren enkele Zscaler-partners hun oplossingen door klanten meer flexibiliteit te bieden op het gebied van networking en security. Silver Peak heeft nieuwe mogelijkheden toegevoegd voor naadloze connectiviteit via SD-WAN GRE- en IPsec-tunnels waardoor klanten kunnen kiezen welke technologie ze willen inzetten.
“Silver Peak is een van de vendoren met wie we werken die daadwerkelijk innovatie doorvoert op basis van onze business-uitdagingen”, zegt Dan Morgan, IT Operations Director van Nuffield Health. “Silver Peak biedt ons de flexibiliteit om de connectiviteit te kiezen die ons de prestaties leveren die we echt nodig hebben. Samen met Zscaler hebben ze onze cloud-transformatie sneller, veiliger en gemakkelijker laten verlopen dan we zelf voor mogelijk hielden.”
Andere SD-WAN-partners implementeren API-integratie met Zscaler om zero-touch branch provisioning mogelijk te maken. Zo biedt Riverbed one-click-integratie met Riverbed SteelConnect en het Zscaler Cloud Security Platform. Deze dienst automatiseert het aanmaken van veilige IPsec-tunnels die al het internetverkeer richting Zscaler sturen voor geavanceerde inspectie en beveiliging van bedrijfsgegevens.
“API-integratie zorgt ervoor dat wij onze klanten een snelle en eenvoudige manier kunnen bieden om hun internet breakouts te beveiligen door automatisch al het internetverkeer naar de dichtstbijzijnde Zscaler-node door te sturen. Dit minimaliseert de latency en zorgt voor maximale security”, zegt Paul O’Farrell, Senior Vice President en General Manager van Riverbed’s Cloud Infrastructure Business Unit. “Een enkele klik zorgt voor de integratie van Zscaler in de app-defined policy en orkestratie-engine van SteelConnect, waardoor bedrijven snel en veilig netwerken kunnen opzetten op honderden tot wel duizenden sites waardoor ze nog flexibeler kunnen werken.”
Bovenop de eerder genoemde bedrijven heeft Zscaler partnerships met Aryaka, Cisco SD-WAN (Viptela), Citrix, FatPipe Networks, InfoVista, Nuage Networks van Nokia, Talari Networks en VeloCloud, dat nu onderdeel is van VMware (NSX SD-WAN).
Gestroomlijnde security operations door het samenvoegen van best-in-class security-partners
Zscaler’s security-ecosysteem verbetert de effectiviteit van threat mitigation-technieken. Het faciliteert interoperabiliteit en stroomlijnt de integratie van best-of-breed security-producten in complexe klantomgevingen. Meerdere security-partners hebben API-integraties met Zscaler ontwikkeld die zorgen voor geavanceerde security automation. Phantom, inmiddels onderdeel van Splunk en leider in Security Orchestration, Automation en Response (SOAR) en Anomali, een vooraanstaand Threat Intelligence Platform (TIP), zijn nieuw in het het Zscaler security-partnerprogramma.
Voorbeelden van API-integratie use cases, die ook te zien zijn tijdens Zenith Live, zijn:
  • Okta-integratie met de Zscaler-dienst is compliant met de System Cross-domain Identity Management-industriestandaard (SCIM) en verbetert de bestaande Security Assertion Markup Language (SAML) identiteitsgebaseerde policy enforcement door deprovisioning van gebruikers te automatiseren wat de TCO en risico’s reduceert.
  • McAfee Skyhigh Security Cloud-integratie met Zscaler CASB API biedt closed-loop integratie voor het automatiseren van cloud governance. Zscaler handhaaft policies automatisch om het gebruik van risicovolle apps te blokkeren die bekend zijn in de McAfee Skyhigh Security Cloud.
  • Phantom-integratie met Zscaler maakt automatische incident response-processen mogelijk zodat risk management zowel effectief als tijdig kan worden uitgevoerd.
  • Anomali-integratie zorgt voor klantspecifieke threat intelligence die effectief en automatisch kan worden ingezet naast Zscaler URL-filtering en bulk URL-categorisering voor proactieve verdediging tegen gerichte aanvallen.
Zscaler biedt samen met zijn partners uitgebreide oplossingen die bedrijven veel effectiever beschermen dan losstaande oplossingen van welke andere aanbieder dan ook.
Zenith Live in Las Vegas
Informatie over de streaming-sessies van de keynote en algemene sessies is hier te vinden.
Auteur |   ·   donderdag 28 jun, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix gaat samenwerken met VMware om een directe verbinding met VMware Cloud aan te bieden. Via AWS Direct Connect of via Equinix Cloud Exchange Fabric hebben klanten toegang tot VMware Cloud op AWS en worden hybride cloudimplementaties mogelijk. Momenteel is AWS Direct Connect beschikbaar in 24 strategische markten, waaronder Amsterdam, Frankfurt, Londen, Madrid, Parijs en

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons, een Brits advocatenkantoor met vestigingen over de hele wereld waaronder Amsterdam, maakt vanaf heden gebruik van een private cloud oplossing van Orange Business Services voor meer zakelijke flexibiliteit en een verbeterde bescherming van essentiële klantgegevens. De introductie van een private cloud en managed back-up oplossing is onderdeel van de overstap naar een IT-as-a-service model,

Equinix Internet Exchange nu ook in Nederland

Equinix Internet Exchange nu ook in Nederland

Equinix, Inc, (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, lanceert Equinix Internet Exchange in Nederland. Hierdoor wordt het voor partijen in de datacenters van Equinix nog eenvoudiger om met elke tegenpartij veilig, on-demand, direct en via private toegang verbindingen met elkaar te leggen zonder tussenkomst van het openbare internet. Uit onderzoek van McKinsey

Orange Business Services en Nieuw-Zeeland slaan handen ineen voor cybersecurity

Orange Business Services en Nieuw-Zeeland slaan handen ineen voor cybersecurity

Orange Business Services is een samenwerking aangegaan met CERT NZ, de cybersecurity-eenheid van de Nieuw-Zeelandse overheid die hulp biedt aan bedrijven, organisaties en personen die te maken hebben gehad met cybercriminaliteit. Wereldwijd blijft het bedrijfsleven het doel van cybercriminelen en -aanvallen. Het rapport ‘The Global Risks Report 2018’ van World Economic Forum, schat de schade

EMEA-organisaties detecteren pas na zes maanden cyberaanvallen

EMEA-organisaties detecteren pas na zes maanden cyberaanvallen

EMEA-organisaties hebben gemiddeld 175 dagen nodig om aanvallers in hun netwerk te detecteren. Zo blijkt uit het jaarlijkse M-Trends-rapport van FireEye, Inc. (NASDAQ: FEYE), aanbieder van op intelligentie gebaseerde security.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken