Waarschuwingen voor cybercrime vanuit overheden

Felix Hufeld, de Duitse toezichthouder voor de financiële markten, waarschuwt banken voor een toename van cyberaanvallen. Ook de Nederlandse rijksoverheid vestigde de aandacht op de digitale veiligheid van banken.

De waarschuwing van de Duitse toezichthouder betreft vooral de ‘maffia-achtige organisaties’. “Die zijn opgezet als corporaties en investeren ongelooflijk veel geld in het ontwikkelen van een online vuurkracht”, aldus Felix Hufeld.

Het Cyber Security Beeld Nederland (CSBN) laat zien dat de Nederlandse rijksoverheid zich ook zorgen maakt over digitale spionage en veiligheid. Staatssecretaris Dijkhof laat weten dat hij hier tijdens het aanstaande EU-voorzitterschap van Nederland aandacht voor gaat vragen bij andere lidstaten.

Nationaal en internationaal samenwerken
“Alleen als we samenwerken, kunnen we ons digitale leven beschermen tegen criminaliteit en spionage”, stelt staatssecretaris Dijkhof. Het Cyber Security Beeld laat zien dat de bestaande trends doorzetten in 2015. In 2014 was er ook al sprake van een beveiligingsrisico voor gevoelige informatie. Volgens het rapport lijkt een aanpak dan ook noodzakelijk waarbij verschillende partijen nationaal en internationaal samenwerken.

Digitalisering
Al langer klinken er waarschuwingen over cyber-security en de risico’s die banken met zich meedragen. Zo vertelde Danny de Keizer, productontwerper, eerder al over de gevaren voor de digitalisering van de samenleving. “Iedereen is met de digitalisering bezig, maar er is maar een klein percentage mensen dat zich bekommert om de gevaren ervan. De angst voor deze veranderingen is wat mij betreft nog niet groot genoeg.”

Auteur |   ·   dinsdag 20 okt, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Macaw vervult voorbeeldfunctie met twee ISAE-verklaringen

Macaw vervult voorbeeldfunctie met twee ISAE-verklaringen

Macaw heeft de verklaringen ISAE3402 Type2 en ISAE3000 SOC 2 bemachtigd voor respectievelijk de kwaliteit van IT-servicemanagement en de informatiebeveiliging en privacy. Hiermee loopt de Microsoft- en Sitecore-specialist voorop als dienstverlener voor onder meer de financiële wereld, een sector die steeds meer vraagt om zekerheid op het gebied van uitbestede IT-diensten. Macaw is onder meer

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix gaat samenwerken met VMware om een directe verbinding met VMware Cloud aan te bieden. Via AWS Direct Connect of via Equinix Cloud Exchange Fabric hebben klanten toegang tot VMware Cloud op AWS en worden hybride cloudimplementaties mogelijk. Momenteel is AWS Direct Connect beschikbaar in 24 strategische markten, waaronder Amsterdam, Frankfurt, Londen, Madrid, Parijs en

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons, een Brits advocatenkantoor met vestigingen over de hele wereld waaronder Amsterdam, maakt vanaf heden gebruik van een private cloud oplossing van Orange Business Services voor meer zakelijke flexibiliteit en een verbeterde bescherming van essentiële klantgegevens. De introductie van een private cloud en managed back-up oplossing is onderdeel van de overstap naar een IT-as-a-service model,

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler, Inc. (NASDAQ: ZS), leider in cloudbeveiliging, kondigt tijdens de Zenith Live user conference in Las Vegas aan dat het zijn partner-ecosysteem heeft uitgebreid met nieuwe SD-WAN- en security-partners. Hierdoor beschikken gezamenlijke klanten over geïntegreerde oplossingen voor een veilige cloud-transformatie.

Equinix Internet Exchange nu ook in Nederland

Equinix Internet Exchange nu ook in Nederland

Equinix, Inc, (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, lanceert Equinix Internet Exchange in Nederland. Hierdoor wordt het voor partijen in de datacenters van Equinix nog eenvoudiger om met elke tegenpartij veilig, on-demand, direct en via private toegang verbindingen met elkaar te leggen zonder tussenkomst van het openbare internet. Uit onderzoek van McKinsey

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken