Vraag naar ICT-ers blijft groeien

Het aantal vacatures in de ICT-branche blijft structureel groeien, zo blijkt uit onderzoek van detacheerder Yacht. Na een groei van 11 procent in de eerste helft van 2014, is er in het derde kwartaal ook weer een stijging van bijna 11 procent.

De vraag naar softwareontwikkelaars blijft onverminderd hoog en is het meest gevraagde functietype. In de afgelopen drie kwartalen vroeg de markt om ruim 40.000 developers. Ook de vraag naar bestuursfuncties groeit. Zo werden er tot nu toe bijna 17.000 IT-beheerders gezocht, zowel functioneel als technisch. Daarnaast zijn security officers onverminderd populair; in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar steeg deze vraag met 80 procent.

Ontwikkelingen vragen andere kwaliteiten
Naast de blijvend aanhoudend hoge vraag naar softwareontwikkelaars valt op dat deze groei op het gebied van online, mobiel, multiplatform en de overstap van ‘bricks naar clicks’ ook gevolgen heeft voor de vraag verderop in de keten. “Met name de blijvend toenemende vraag naar functioneel- en technisch beheerders en security officers wijst in deze richting”, aldus Arjan Blok competence director ICT  bij Yacht. Volgens de detacheerder  komt de grote stijging in het aantal vacatures door de ontwikkelingen binnen verschillende branches, waarbij ICT dus  een steeds grotere rol speelt. Daarnaast evolueert volgens Yacht ook de manier van softwarerealisatie, zoals de procesmatige integratie tussen softwareontwikkeling en beheer. Hierdoor is het noodzakelijk dat de benodigde beheercompetenties meegroeien  met de ontwikkelingen binnen de markt.

Auteur |   ·   maandag 13 okt, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

Recruitmentspecialist YoungCapital gaat uitzenden met de software van AFAS. Het techbedrijf heeft hiervoor haar standaard ERP-oplossing verrijkt, speciaal voor de uitzendbranche.

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Softwareontwikkelaars zoeken het vaakst naar de programmeertaal Java als ze zoeken naar een nieuwe baan. In juli 2018 was 22,6 procent van de zoekopdrachten Java-gerelateerd. Python is het afgelopen jaar echter het meest gegroeid in populariteit onder werkzoekenden (met 67,4 procent). Dat blijkt uit analyse van Indeed, wereldwijd de nummer 1-vacaturesite, naar het zoekgedrag van

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

Barack Obama komt in september naar Nederland, voor de eerste keer sinds zijn aftreden als president van de Verenigde Staten. Hij is afsluitend spreker op het seminar ‘Forward Thinking Leadership’, georganiseerd door DenkProducties en AFAS Software.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken