Techreuzen schikken met boze werknemers

De Amerikaanse technologiebedrijven Apple, Google, Intel en Adobe hebben geschikt in een rechtszaak die was aangespannen namens meer dan 64.000 technici. De bedrijven zouden onderling afspraken gemaakt hebben om elkaars personeel niet weg te kapen.

De boze werknemers eisten drie miljard dollar schadevergoeding, omdat het pact tussen de vier grote bedrijven hun lonen kunstmatig laag zou hebben gehouden.

Miljardenboete
Nadat e-mails tussen de bestuurders van de techbedrijven naar buiten waren gekomen, kwamen de partijen na maandenlang overleg tot een akkoord. De vier bedrijven zullen omgerekend 234 miljoen euro uitkeren. Een rechtszaak had kunnen resulteren in een miljardenboete. Wanneer de rechter de kartelafspraken bewezen zou hebben bevonden, had hij naast de door de werknemer geëiste drie miljard dollar ook nog een boete tot 9 miljard dollar kunnen opleggen.

Ontslag
Steve Jobs (Apple), Eric Schmidt en Sergey Brin (beiden Google) zouden jarenlang hebben geprobeerd met onderlinge afspraken elkaar niet te beconcurreren als het gaat om hun personeel. Dit kwam onder andere aan het licht in een e-mail van Schmidt naar Jobs, waarin hij liet weten dat een rekruteerder van Google zou worden ontslagen nadat hij een Apple-medewerker een baan bij de zoekgigant had aangeboden.

Auteur |   ·   vrijdag 25 apr, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

Recruitmentspecialist YoungCapital gaat uitzenden met de software van AFAS. Het techbedrijf heeft hiervoor haar standaard ERP-oplossing verrijkt, speciaal voor de uitzendbranche.

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Softwareontwikkelaars zoeken het vaakst naar de programmeertaal Java als ze zoeken naar een nieuwe baan. In juli 2018 was 22,6 procent van de zoekopdrachten Java-gerelateerd. Python is het afgelopen jaar echter het meest gegroeid in populariteit onder werkzoekenden (met 67,4 procent). Dat blijkt uit analyse van Indeed, wereldwijd de nummer 1-vacaturesite, naar het zoekgedrag van

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

Barack Obama komt in september naar Nederland, voor de eerste keer sinds zijn aftreden als president van de Verenigde Staten. Hij is afsluitend spreker op het seminar ‘Forward Thinking Leadership’, georganiseerd door DenkProducties en AFAS Software.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken