Steve Ballmer nu ook geen Microsoft-bestuurder meer

Oud-ceo Steve Ballmer stapt per direct op uit de bestuursraad van Microsoft. Dat maakt de kersverse eigenaar van basketballclub Los Angeles Clippers zelf bekend in een open brief aan Satya Nadella, de nieuwe ceo van het softwarebedrijf. 

“I see a combination of the Clippers, civic contribution, teaching and study take a lot of time”, zo schrijft Ballmer in de brief. Hij geeft verder aan in de brief dat hij Micrsoft ziet als zijn levenswerk en dat hij altijd bij het bedrijf betrokken zal blijven. Hij is met een aandeel van 4% een van de grootste particuliere aandeelhouders in Microsoft.

Erfenis
Ballmer werd op 31 juli als 31ste werknemer en eerste manager aangenomen bij Microsoft. Het bedrijf bestond toen vijf jaar. Ballmer stond in de jaren daarna aan  het hoofd van diverse afdelingen van Microsoft, tot hij  in 2000 oprichter Bill Gates opvolgde als ceo. Deze functie bekleedde hij tot begin dit jaar.
Over het succes van Ballmer als ceo zijn de meningen verdeeld. Toen hij aantrad in 2000 was Microsoft het grootste bedrijf ter wereld met een marktkapitalisatie van  510 miljard dollar. Ruim tien jaar later was dit meer dan gehalveerd. Ter vergelijking: concurrent Apple zag zijn waarde in dezelfde periode 13o keer zo groot worden. Microsoft verloor in deze periode zijn coolheid. In 1995 was de lancering van het besturingssysteem Windows 95 nog de gebeurtenis van het jaar, met rijen wachtende mensen voor elektronicawinkels, tijdens het bewind van Ballmer werd het bedrijf links en rechts ingehaald door innovaties van bedrijven als Google en Apple. Op de voor technologiebedrijven zo belangrijke markt van mobiele telefonie heeft Microsoft de boot bijna compleet gemist.

Clippers
Ballmer werd deze zomer voor een recordbedrag van naar verluidt 2 miljard dollar eigenaar van de Clippers. Als nieuwe eigenaar van het basketballteam maakt hij vooralsnog meer indruk.  Tijdens de perspresentatie eerder deze week ging hij ouderwets tekeer.

 

Auteur |   ·   woensdag 20 aug, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Onderwijsprofessional vindt eigen ICT-kennis veel beter dan die van collega

Onderwijsprofessional vindt eigen ICT-kennis veel beter dan die van collega

Maar liefst 87 procent van de onderwijsprofessionals in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs beoordeelt de eigen ICT-kennis als goed of heel goed. Slechts de helft geeft zijn collega’s eenzelfde beoordeling. Dit blijkt uit onderzoek dat SLBdiensten liet uitvoeren onder 454 onderwijsprofessionals in het voortgezet onderwijs en mbo. Vijftien procent van de ondervraagden vindt de kennis

AFAS Software zet succesvol in op behoud medewerkers

AFAS Software zet succesvol in op behoud medewerkers

AFAS Software heeft het afgelopen halfjaar succesvol ingezet op het behoud van medewerkers. Het bedrijf heeft in het eerste halfjaar opnieuw een grote doorstroom gerealiseerd en heeft bovendien 31 nieuwe medewerkers aangetrokken; ruim drie keer zoveel als het jaar ervoor. “We zien dat het werkt om in te zetten op thema’s als welzijn en andere

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

Maar liefst 15 procent van de Nederlanders denkt dat algoritmes zelfstandig kunnen beslissen of een kandidaat geschikt is voor een functie of niet. Dit blijkt uit onderzoek dat Brunel uitvoerde onder 998 sollicitanten. Een kwart van hen ziet de online sollicitatie zelfs als een volwaardige vervanger van de fysieke sollicitatie. Dat Nederlanders behoorlijk veel vertrouwen

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Trouwe IT’ers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent. Dit blijkt uit salarisonderzoek dat Berenschot en AG Connect, in samenwerking met de KNVI, lieten uitvoeren onder 2.688 IT’ers. Een hoger salaris blijkt ook een belangrijke reden te zijn om een andere

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken