Steve Ballmer nu ook geen Microsoft-bestuurder meer

Oud-ceo Steve Ballmer stapt per direct op uit de bestuursraad van Microsoft. Dat maakt de kersverse eigenaar van basketballclub Los Angeles Clippers zelf bekend in een open brief aan Satya Nadella, de nieuwe ceo van het softwarebedrijf. 

“I see a combination of the Clippers, civic contribution, teaching and study take a lot of time”, zo schrijft Ballmer in de brief. Hij geeft verder aan in de brief dat hij Micrsoft ziet als zijn levenswerk en dat hij altijd bij het bedrijf betrokken zal blijven. Hij is met een aandeel van 4% een van de grootste particuliere aandeelhouders in Microsoft.

Erfenis
Ballmer werd op 31 juli als 31ste werknemer en eerste manager aangenomen bij Microsoft. Het bedrijf bestond toen vijf jaar. Ballmer stond in de jaren daarna aan  het hoofd van diverse afdelingen van Microsoft, tot hij  in 2000 oprichter Bill Gates opvolgde als ceo. Deze functie bekleedde hij tot begin dit jaar.
Over het succes van Ballmer als ceo zijn de meningen verdeeld. Toen hij aantrad in 2000 was Microsoft het grootste bedrijf ter wereld met een marktkapitalisatie van  510 miljard dollar. Ruim tien jaar later was dit meer dan gehalveerd. Ter vergelijking: concurrent Apple zag zijn waarde in dezelfde periode 13o keer zo groot worden. Microsoft verloor in deze periode zijn coolheid. In 1995 was de lancering van het besturingssysteem Windows 95 nog de gebeurtenis van het jaar, met rijen wachtende mensen voor elektronicawinkels, tijdens het bewind van Ballmer werd het bedrijf links en rechts ingehaald door innovaties van bedrijven als Google en Apple. Op de voor technologiebedrijven zo belangrijke markt van mobiele telefonie heeft Microsoft de boot bijna compleet gemist.

Clippers
Ballmer werd deze zomer voor een recordbedrag van naar verluidt 2 miljard dollar eigenaar van de Clippers. Als nieuwe eigenaar van het basketballteam maakt hij vooralsnog meer indruk.  Tijdens de perspresentatie eerder deze week ging hij ouderwets tekeer.

 

Auteur |   ·   woensdag 20 aug, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

Recruitmentspecialist YoungCapital gaat uitzenden met de software van AFAS. Het techbedrijf heeft hiervoor haar standaard ERP-oplossing verrijkt, speciaal voor de uitzendbranche.

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Softwareontwikkelaars zoeken het vaakst naar de programmeertaal Java als ze zoeken naar een nieuwe baan. In juli 2018 was 22,6 procent van de zoekopdrachten Java-gerelateerd. Python is het afgelopen jaar echter het meest gegroeid in populariteit onder werkzoekenden (met 67,4 procent). Dat blijkt uit analyse van Indeed, wereldwijd de nummer 1-vacaturesite, naar het zoekgedrag van

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

Barack Obama komt in september naar Nederland, voor de eerste keer sinds zijn aftreden als president van de Verenigde Staten. Hij is afsluitend spreker op het seminar ‘Forward Thinking Leadership’, georganiseerd door DenkProducties en AFAS Software.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken