Speciaal project trekker van meisjes in ICT-sector

VHTO, een expertisebureau voor vrouwen in bètavakken en techniek, is gestart met een project ten behoeve van de instroom van meisjes in de ICT-sector.

Het project Digivita moet meisjes interesseren voor IT. VHTO zet zich in om de participatie van vrouwen en meisjes aan de wereld van bètawetenschappen, techniek en ICT te vergroten en om vrouwen in de op de arbeidsmarkt in deze branches te behouden.

In contact met professionals
Het nieuwe project brengt scholieren in contact met vrouwelijke ICT’ers. In bedrijfspresentaties, gastlessen, chatsessies en schoolbezoeken wordt een inkijkje gegeven in hun vakgebied en hun baan. Ook krijgen scholieren de mogelijkheid om ICT-bedrijven en –afdelingen te bezoeken. Diverse ICT-bedrijven en –organisaties werken mee aan het project.

Girlsday
Volgens de organisatie van Digivita kiezen in Nederland nog te weinig meisjes voor een studie of een baan in de IT. Dit wordt vooral veroorzaakt door een te beperkt beeld over het vak, en omdat meisjes weinig vrouwelijke professionals en onderzoekers tegenkomen met ICT-banen. Dit jaar besteedt de VHTO extra aandacht aan ICT tijdens de jaarlijkse Girlsday op 24 april. Vrouwen die willen meewerken aan het project kunnen zich aanmelden via de website van Digivita.

 

Auteur |   ·   donderdag 6 feb, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Onderwijsprofessional vindt eigen ICT-kennis veel beter dan die van collega

Onderwijsprofessional vindt eigen ICT-kennis veel beter dan die van collega

Maar liefst 87 procent van de onderwijsprofessionals in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs beoordeelt de eigen ICT-kennis als goed of heel goed. Slechts de helft geeft zijn collega’s eenzelfde beoordeling. Dit blijkt uit onderzoek dat SLBdiensten liet uitvoeren onder 454 onderwijsprofessionals in het voortgezet onderwijs en mbo. Vijftien procent van de ondervraagden vindt de kennis

AFAS Software zet succesvol in op behoud medewerkers

AFAS Software zet succesvol in op behoud medewerkers

AFAS Software heeft het afgelopen halfjaar succesvol ingezet op het behoud van medewerkers. Het bedrijf heeft in het eerste halfjaar opnieuw een grote doorstroom gerealiseerd en heeft bovendien 31 nieuwe medewerkers aangetrokken; ruim drie keer zoveel als het jaar ervoor. “We zien dat het werkt om in te zetten op thema’s als welzijn en andere

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

Maar liefst 15 procent van de Nederlanders denkt dat algoritmes zelfstandig kunnen beslissen of een kandidaat geschikt is voor een functie of niet. Dit blijkt uit onderzoek dat Brunel uitvoerde onder 998 sollicitanten. Een kwart van hen ziet de online sollicitatie zelfs als een volwaardige vervanger van de fysieke sollicitatie. Dat Nederlanders behoorlijk veel vertrouwen

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Trouwe IT’ers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent. Dit blijkt uit salarisonderzoek dat Berenschot en AG Connect, in samenwerking met de KNVI, lieten uitvoeren onder 2.688 IT’ers. Een hoger salaris blijkt ook een belangrijke reden te zijn om een andere

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken