Speciaal project trekker van meisjes in ICT-sector

VHTO, een expertisebureau voor vrouwen in bètavakken en techniek, is gestart met een project ten behoeve van de instroom van meisjes in de ICT-sector.

Het project Digivita moet meisjes interesseren voor IT. VHTO zet zich in om de participatie van vrouwen en meisjes aan de wereld van bètawetenschappen, techniek en ICT te vergroten en om vrouwen in de op de arbeidsmarkt in deze branches te behouden.

In contact met professionals
Het nieuwe project brengt scholieren in contact met vrouwelijke ICT’ers. In bedrijfspresentaties, gastlessen, chatsessies en schoolbezoeken wordt een inkijkje gegeven in hun vakgebied en hun baan. Ook krijgen scholieren de mogelijkheid om ICT-bedrijven en –afdelingen te bezoeken. Diverse ICT-bedrijven en –organisaties werken mee aan het project.

Girlsday
Volgens de organisatie van Digivita kiezen in Nederland nog te weinig meisjes voor een studie of een baan in de IT. Dit wordt vooral veroorzaakt door een te beperkt beeld over het vak, en omdat meisjes weinig vrouwelijke professionals en onderzoekers tegenkomen met ICT-banen. Dit jaar besteedt de VHTO extra aandacht aan ICT tijdens de jaarlijkse Girlsday op 24 april. Vrouwen die willen meewerken aan het project kunnen zich aanmelden via de website van Digivita.

 

Auteur |   ·   donderdag 6 feb, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

Recruitmentspecialist YoungCapital gaat uitzenden met de software van AFAS. Het techbedrijf heeft hiervoor haar standaard ERP-oplossing verrijkt, speciaal voor de uitzendbranche.

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Softwareontwikkelaars zoeken het vaakst naar de programmeertaal Java als ze zoeken naar een nieuwe baan. In juli 2018 was 22,6 procent van de zoekopdrachten Java-gerelateerd. Python is het afgelopen jaar echter het meest gegroeid in populariteit onder werkzoekenden (met 67,4 procent). Dat blijkt uit analyse van Indeed, wereldwijd de nummer 1-vacaturesite, naar het zoekgedrag van

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

Barack Obama komt in september naar Nederland, voor de eerste keer sinds zijn aftreden als president van de Verenigde Staten. Hij is afsluitend spreker op het seminar ‘Forward Thinking Leadership’, georganiseerd door DenkProducties en AFAS Software.

Nederlandse bedrijven vragen massaal naar blockchain-experts

Nederlandse bedrijven vragen massaal naar blockchain-experts

Het Nederlandse bedrijfsleven staat te springen om blockchain-experts. Ruim de helft van de CFO’s (62%) in Nederland geeft namelijk aan een vacature uit te hebben staan om een expert op het gebied van blockchain aan te trekken. Zij zijn op zoek naar zowel vaste medewerkers als naar flexibele krachten om de technologie te kunnen omarmen

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken