Salaris van BI-specialisten flink gestegen

BI-specialisten in loondienst zien hun salaris in 2015 flink toenemen. De inkomstenstijging gaat grotendeels voorbij aan hun zelfstandige collega’s.

Uit onderzoek van Progressive Recruitment blijkt dat het gemiddelde loon van BI-specialisten met negen procent is gestegen. Een uitschieter in dat rijtje zijn de specialisten die in loondienst zijn. Zij verdienen negen procent meer dan vorig jaar. Zelfstandige specialisten in het vakgebied blijven flink achter, met een kleine inkomstenstijging van een half procent.

Vier jaar
Specialisten in loondienst gaan er weliswaar het meest op vooruit in 2015, maar gemeten over de afgelopen vier jaar doen de zelfstandigen het toch beter. Gemiddeld zijn zij achttien procent meer gaan verdienen sinds 2012. In diezelfde periode zagen de werknemers een toename van vijftien procent. De oorzaak is te vinden in de salarisdip van 2013, aldus de onderzoekers.

Een belangrijke reden voor de prijsstijgingen van de afgelopen jaren is dat BI-expertiser in trek is. Bedrijven staan te springen om goede BI-specialisten. “Dat het salaris met negen procent is gestegen, laat zien dat werkgevers hun vaste medewerkers graag willen behouden”, aldus Anass El Gayate van Progressive Recruitment. Hij denkt dat in de toekomst de vergoedingen voor zelfstandige BI-specialisten verder gaan stijgen: “Het is onherroepelijk dat ook de beloning voor zelfstandige professionals evenredig gaat stijgen. Hier ligt een mooie uitdaging voor deze categorie, want zij kunnen hun huid duurder gaan verkopen.”

Auteur |   ·   vrijdag 9 okt, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

Barack Obama komt in september naar Nederland, voor de eerste keer sinds zijn aftreden als president van de Verenigde Staten. Hij is afsluitend spreker op het seminar ‘Forward Thinking Leadership’, georganiseerd door DenkProducties en AFAS Software.

Nederlandse bedrijven vragen massaal naar blockchain-experts

Nederlandse bedrijven vragen massaal naar blockchain-experts

Het Nederlandse bedrijfsleven staat te springen om blockchain-experts. Ruim de helft van de CFO’s (62%) in Nederland geeft namelijk aan een vacature uit te hebben staan om een expert op het gebied van blockchain aan te trekken. Zij zijn op zoek naar zowel vaste medewerkers als naar flexibele krachten om de technologie te kunnen omarmen

Development fors groeiende IT-discipline

Development fors groeiende IT-discipline

Development is een fors groeiende IT-discipline, zowel op het gebied van vraag als aanbod. Met name de vraag naar software en web developers is het afgelopen jaar fors gestegen.

Bescheidenheid siert vrouwelijk IT-talent

Bescheidenheid siert vrouwelijk IT-talent

Vrouwen zijn veel minder happig op vacatures in de IT-wereld dan mannen. Dat komt doordat ze zichzelf minder snel overschatten: vrouwen willen pas te solliciteren op een functie wanneer zij over meer dan 80 procent van de nodige competenties beschikken.

ANWB richt zich op ICT’ers van de toekomst

ANWB richt zich op ICT’ers van de toekomst

Komend jaar richt de ANWB zich op de instroom van jonge ICT’ers. De automobilistenvereniging wil zich meer focussen op deze talenten, zodat zij minder vaak een beroep hoeft te doen op dure externe inhuurkrachten.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken