Salaris van BI-specialisten flink gestegen

BI-specialisten in loondienst zien hun salaris in 2015 flink toenemen. De inkomstenstijging gaat grotendeels voorbij aan hun zelfstandige collega’s.

Uit onderzoek van Progressive Recruitment blijkt dat het gemiddelde loon van BI-specialisten met negen procent is gestegen. Een uitschieter in dat rijtje zijn de specialisten die in loondienst zijn. Zij verdienen negen procent meer dan vorig jaar. Zelfstandige specialisten in het vakgebied blijven flink achter, met een kleine inkomstenstijging van een half procent.

Vier jaar
Specialisten in loondienst gaan er weliswaar het meest op vooruit in 2015, maar gemeten over de afgelopen vier jaar doen de zelfstandigen het toch beter. Gemiddeld zijn zij achttien procent meer gaan verdienen sinds 2012. In diezelfde periode zagen de werknemers een toename van vijftien procent. De oorzaak is te vinden in de salarisdip van 2013, aldus de onderzoekers.

Een belangrijke reden voor de prijsstijgingen van de afgelopen jaren is dat BI-expertiser in trek is. Bedrijven staan te springen om goede BI-specialisten. “Dat het salaris met negen procent is gestegen, laat zien dat werkgevers hun vaste medewerkers graag willen behouden”, aldus Anass El Gayate van Progressive Recruitment. Hij denkt dat in de toekomst de vergoedingen voor zelfstandige BI-specialisten verder gaan stijgen: “Het is onherroepelijk dat ook de beloning voor zelfstandige professionals evenredig gaat stijgen. Hier ligt een mooie uitdaging voor deze categorie, want zij kunnen hun huid duurder gaan verkopen.”

Auteur |   ·   vrijdag 9 okt, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Dit worden de trends in 2016

Dit worden de trends in 2016

Komend jaar zullen dataspecialisten erg populair worden, komt VR nog meer op en zullen ‘Wearable Technologies’ erg belangrijk blijken. Europees vice-president van Avanya, Ronald Rubens, legt uit waarom dit de grootste technologische trends gaan worden.

Bescheidenheid siert vrouwelijk IT-talent

Bescheidenheid siert vrouwelijk IT-talent

Vrouwen zijn veel minder happig op vacatures in de IT-wereld dan mannen. Dat komt doordat ze zichzelf minder snel overschatten: vrouwen willen pas te solliciteren op een functie wanneer zij over meer dan 80 procent van de nodige competenties beschikken.

ANWB richt zich op ICT’ers van de toekomst

ANWB richt zich op ICT’ers van de toekomst

Komend jaar richt de ANWB zich op de instroom van jonge ICT’ers. De automobilistenvereniging wil zich meer focussen op deze talenten, zodat zij minder vaak een beroep hoeft te doen op dure externe inhuurkrachten.

Ruim driekwart Nederlanders zonder moderne werkplek

Ruim driekwart Nederlanders zonder moderne werkplek

Onderzoek door Fujitsu wijst uit dat slechts 22 procent van de Nederlandse werknemers een moderne werkplek heeft. Kantoren zijn vaak niet ingericht op Het Nieuwe Werken en daardoor blijft veel potentieel onbenut.

Nederlandse softwaresector blijft groeien

Nederlandse softwaresector blijft groeien

Het groeiende belang van software binnen de samenleving zorgt ervoor dat Nederlandse softwarebedrijven het beste presteren in ten opzichte van andere Nederlandse bedrijven. Ook de opkomst van cloud computing zorgt voor de sterke positie van de softwarebedrijven. Dit maakt ABN AMRO bekend in een onderzoek naar de Nederlandse software markt.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken