Ruim driekwart Nederlanders zonder moderne werkplek

Onderzoek door Fujitsu wijst uit dat slechts 22 procent van de Nederlandse werknemers een moderne werkplek heeft. Kantoren zijn vaak niet ingericht op Het Nieuwe Werken en daardoor blijft veel potentieel onbenut.

IT-bedrijf Fujitsu voerde onlangs het IT-tevredenheidsonderzoek  uit onder bijna 1200 Nederlanders. Hierin is naar voren gekomen dat Nederlandse werknemers onvoldoende gefaciliteerd worden door hun werkgevers. Slechts 22 procent van de respondenten beschikt over een moderne (flex)werkplek. Veruit de meeste werkende organisaties missen hierdoor de voordelen van het tijds- en plaatsonafhankelijk werken die nieuwe IT-ontwikkelingen hen kunnen bieden.

Slecht management
Medewerkers moeten het niet alleen zonder fysieke ondersteuning in de vorm van een moderne werkplek doen, ook valt er nog wel wat af te dingen op de wijze waarop zij worden aangestuurd. Respondenten in het IT-tevredenheidsonderzoek kregen verschillende initiatieven voorgelegd die hun werkzame leven zouden kunnen verbeteren. De maatregel ‘meer training voor managers om hun leiderschapsstijl te verbeteren’ was veruit de meest populaire onder deelnemers aan het onderzoek.

 IT-tevredenheidsonderzoek
Het IT-tevredenheidsonderzoek verschijnt dit jaar in vier deelrapporten. Het eerste deelrapport is recent verschenen en heeft als thema de werk/privé-balans van Nederlanders. Het gaat onder meer in op hoe tevreden zij zijn over hun werk en de mate waarin deze verantwoordelijkheden in balans zijn met hun vrije tijd en privéleven. Ondersteuning door de werkgever om deze balans te bereiken, bijvoorbeeld door apparatuur en werkplek, maakt onderdeel uit van het onderzoek. Het tweede rapport, dat ingaat op de devices die werknemers gebruiken, verschijnt binnenkort.

Het Fujitsu IT-tevredenheidsonderzoekis hier te downloaden.

Auteur |   ·   dinsdag 20 jan, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Trouwe IT’ers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent. Dit blijkt uit salarisonderzoek dat Berenschot en AG Connect, in samenwerking met de KNVI, lieten uitvoeren onder 2.688 IT’ers. Een hoger salaris blijkt ook een belangrijke reden te zijn om een andere

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

Recruitmentspecialist YoungCapital gaat uitzenden met de software van AFAS. Het techbedrijf heeft hiervoor haar standaard ERP-oplossing verrijkt, speciaal voor de uitzendbranche.

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Softwareontwikkelaars zoeken het vaakst naar de programmeertaal Java als ze zoeken naar een nieuwe baan. In juli 2018 was 22,6 procent van de zoekopdrachten Java-gerelateerd. Python is het afgelopen jaar echter het meest gegroeid in populariteit onder werkzoekenden (met 67,4 procent). Dat blijkt uit analyse van Indeed, wereldwijd de nummer 1-vacaturesite, naar het zoekgedrag van

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken