Ruim 34 miljard aan ICT uitgaven

Dit jaar wordt er in Nederland naar schatting  ruim 34,3 miljard euro uitgegeven aan informatie- en communicatietechnologie (ICT).

Het bedrag van 34,4 miljard euro is een stijging van 2,1 procent ten opzichte van 2013. De uitgaven worden naar verwachting gedaan door bedrijven, overheden en consumenten. De groei is volgens Nederland ICT te danken aan de grote vraag naar clouddiensten. Volgens de organisatie wordt dat bevestigd door een duidelijke stijging van 5,3 procent in de uitgaven aan software. Daarmee komen de uitgaven aan software op 6,4 miljard euro. De uitgaven aan netwerkapparatuur stijgt met 6,7 procent tot 2,2 miljard euro door de toename van clouddiensten.

Baankansen
In de ICT is er ook een toename in het banenaanbod. De vraag is op het moment groter dan het aanbod en volgens Nederland ICT zal de vraag de komende vijf jaar toenemen. Er is vooral vraag naar werknemers met een passend HBO-diploma. Uitkeringsinstantie UWV gaf eerder ook al aan dat er in de ICT-sector goede baankansen liggen, vooral voor programmeurs.

 

Auteur |   ·   dinsdag 27 mei, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

Recruitmentspecialist YoungCapital gaat uitzenden met de software van AFAS. Het techbedrijf heeft hiervoor haar standaard ERP-oplossing verrijkt, speciaal voor de uitzendbranche.

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Softwareontwikkelaars zoeken het vaakst naar de programmeertaal Java als ze zoeken naar een nieuwe baan. In juli 2018 was 22,6 procent van de zoekopdrachten Java-gerelateerd. Python is het afgelopen jaar echter het meest gegroeid in populariteit onder werkzoekenden (met 67,4 procent). Dat blijkt uit analyse van Indeed, wereldwijd de nummer 1-vacaturesite, naar het zoekgedrag van

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

Barack Obama komt in september naar Nederland, voor de eerste keer sinds zijn aftreden als president van de Verenigde Staten. Hij is afsluitend spreker op het seminar ‘Forward Thinking Leadership’, georganiseerd door DenkProducties en AFAS Software.

Nederlandse bedrijven vragen massaal naar blockchain-experts

Nederlandse bedrijven vragen massaal naar blockchain-experts

Het Nederlandse bedrijfsleven staat te springen om blockchain-experts. Ruim de helft van de CFO’s (62%) in Nederland geeft namelijk aan een vacature uit te hebben staan om een expert op het gebied van blockchain aan te trekken. Zij zijn op zoek naar zowel vaste medewerkers als naar flexibele krachten om de technologie te kunnen omarmen

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken