Politie raadt gebruik Internet Explorer af

Dinsdag heeft de Nederlandse politie afgeraden om nog gebruik te maken van Internet Explorer. Reden hiervoor is een beveiligingslek dat afgelopen weekend is ontdekt.

De politie waarschuwt via Twitter voor het gebruik van Internet Explorer. “Gebruik het alleen als het niet anders kan en in uitgebreide beveiligde modus.” Internet Explorer 6 tot en met 11 zijn kwetsbaar. De aanleiding van de waarschuwing is het lek in Microsofts browser dat afgelopen weekend werd ontdekt. Volgens Nu.nl creëert het lek toegang voor hackers om de computer van de gebruiker over te nemen op het moment dat de gebruiker op een besmette link klikt.

Alternatieven
Het Team High Tech Crime van de politie noemt als veilige alternatieven voor Internet Explorer browsers als Opera, Firefox, Safari en Chrome. Daarnaast adviseert de politie om scherp te zijn op de firewall en de anti-malware vers te houden.

Beveiligde modus
Microsoft geeft als advies Internet Explorer te gebruiken op uitgebreide beveiligde modus. Het probleem met deze modus is dat bepaalde plugins niet meer zullen werken, waaronder Flash. De softwaregigant is momenteel druk bezig met het vinden van een oplossing voor het probleem. De oplossing zal nog een aantal weken kunnen duren en zal niet beschikbaar zijn voor Windows XP, omdat hiervoor geen onderhoud meer zal plaatsvinden.

Auteur |   ·   dinsdag 29 apr, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Macaw vervult voorbeeldfunctie met twee ISAE-verklaringen

Macaw vervult voorbeeldfunctie met twee ISAE-verklaringen

Macaw heeft de verklaringen ISAE3402 Type2 en ISAE3000 SOC 2 bemachtigd voor respectievelijk de kwaliteit van IT-servicemanagement en de informatiebeveiliging en privacy. Hiermee loopt de Microsoft- en Sitecore-specialist voorop als dienstverlener voor onder meer de financiële wereld, een sector die steeds meer vraagt om zekerheid op het gebied van uitbestede IT-diensten. Macaw is onder meer

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix gaat samenwerken met VMware om een directe verbinding met VMware Cloud aan te bieden. Via AWS Direct Connect of via Equinix Cloud Exchange Fabric hebben klanten toegang tot VMware Cloud op AWS en worden hybride cloudimplementaties mogelijk. Momenteel is AWS Direct Connect beschikbaar in 24 strategische markten, waaronder Amsterdam, Frankfurt, Londen, Madrid, Parijs en

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons, een Brits advocatenkantoor met vestigingen over de hele wereld waaronder Amsterdam, maakt vanaf heden gebruik van een private cloud oplossing van Orange Business Services voor meer zakelijke flexibiliteit en een verbeterde bescherming van essentiële klantgegevens. De introductie van een private cloud en managed back-up oplossing is onderdeel van de overstap naar een IT-as-a-service model,

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler, Inc. (NASDAQ: ZS), leider in cloudbeveiliging, kondigt tijdens de Zenith Live user conference in Las Vegas aan dat het zijn partner-ecosysteem heeft uitgebreid met nieuwe SD-WAN- en security-partners. Hierdoor beschikken gezamenlijke klanten over geïntegreerde oplossingen voor een veilige cloud-transformatie.

Equinix Internet Exchange nu ook in Nederland

Equinix Internet Exchange nu ook in Nederland

Equinix, Inc, (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, lanceert Equinix Internet Exchange in Nederland. Hierdoor wordt het voor partijen in de datacenters van Equinix nog eenvoudiger om met elke tegenpartij veilig, on-demand, direct en via private toegang verbindingen met elkaar te leggen zonder tussenkomst van het openbare internet. Uit onderzoek van McKinsey

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken