Phishing maakt steeds meer slachtoffers

Het aantal meldingen van phishing bij de fraudehelpdesk is sterk toegenomen. Maar liefst 70.000 keer is er contact gezocht met de helpdesk. Over heel 2013 was dat aantal 27.000.

Een van de reden van deze toename is het nieuwe meldpunt voor valse e-mails. Daarnaast worden internetcriminelen steeds geraffineerder. Zo is het taalgebruik in nep e-mails steeds lastiger te onderscheiden van legitieme e-mails.

Doelwit
Eerst werden voornamelijk banken het slachtoffer van phishing. Vandaag de dag is elk bedrijf dat handelt met online transacties een doelwit voor de fraudeleuze praktijken. Bijvoorbeeld binnen de reisbureaubranche. Daar werden klanten van een ticketsite slachtoffer. Er werd hun gevraagd een boeking te herbevestigen. Het geld dat daarvoor betaald moet worden komt vervolgens bij de internetcriminelen terecht.

DMARC
Een vijftiental grote internetbedrijven waaronder Google, Paypal en Facebook bedachten een aantal jaar geleden DMARC om phishing tegen te gaan.Het DMARC-systeem is geïmplementeerd in verschillende e-mail software zoals die van Outlook en Gmail. Door twee verschillende technieken te combineren kan dit systeem controleren of het ip-adres van de ontavngen e-mail wel klopt en of er geen verborgen codes in verborgen zitten. Mocht dat wel het geval zijn dan wordt de e-mail automatisch naar de spam map van de gebruiker verplaatst. In februari is de ABN Amro het DMARC systeem gaan gebruiken. Klanten van de bank herkennen de authenticiteit van de afzender aan een icoontje.

Auteur |   ·   donderdag 23 okt, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix gaat samenwerken met VMware om een directe verbinding met VMware Cloud aan te bieden. Via AWS Direct Connect of via Equinix Cloud Exchange Fabric hebben klanten toegang tot VMware Cloud op AWS en worden hybride cloudimplementaties mogelijk. Momenteel is AWS Direct Connect beschikbaar in 24 strategische markten, waaronder Amsterdam, Frankfurt, Londen, Madrid, Parijs en

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons, een Brits advocatenkantoor met vestigingen over de hele wereld waaronder Amsterdam, maakt vanaf heden gebruik van een private cloud oplossing van Orange Business Services voor meer zakelijke flexibiliteit en een verbeterde bescherming van essentiële klantgegevens. De introductie van een private cloud en managed back-up oplossing is onderdeel van de overstap naar een IT-as-a-service model,

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler, Inc. (NASDAQ: ZS), leider in cloudbeveiliging, kondigt tijdens de Zenith Live user conference in Las Vegas aan dat het zijn partner-ecosysteem heeft uitgebreid met nieuwe SD-WAN- en security-partners. Hierdoor beschikken gezamenlijke klanten over geïntegreerde oplossingen voor een veilige cloud-transformatie.

Equinix Internet Exchange nu ook in Nederland

Equinix Internet Exchange nu ook in Nederland

Equinix, Inc, (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, lanceert Equinix Internet Exchange in Nederland. Hierdoor wordt het voor partijen in de datacenters van Equinix nog eenvoudiger om met elke tegenpartij veilig, on-demand, direct en via private toegang verbindingen met elkaar te leggen zonder tussenkomst van het openbare internet. Uit onderzoek van McKinsey

Orange Business Services en Nieuw-Zeeland slaan handen ineen voor cybersecurity

Orange Business Services en Nieuw-Zeeland slaan handen ineen voor cybersecurity

Orange Business Services is een samenwerking aangegaan met CERT NZ, de cybersecurity-eenheid van de Nieuw-Zeelandse overheid die hulp biedt aan bedrijven, organisaties en personen die te maken hebben gehad met cybercriminaliteit. Wereldwijd blijft het bedrijfsleven het doel van cybercriminelen en -aanvallen. Het rapport ‘The Global Risks Report 2018’ van World Economic Forum, schat de schade

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken