Passwordmanagers niet altijd veilig

Mensen die hun wachtwoorden opslaan in een passwordmanager opslaan, hebben geen garantie dat ze daarmee volledig beveiligd zijn.  Hackers kunnen namelijk ook deze digitale kluizen openbreken, zo meldt NRC Next op basis van onderzoek van de universiteit van Berkeley.

Het lukte de onderzoekers om wachtwoordmanagers Lastpass, Passwordbox, Roboform, My1Login en NeedMyPassword te kraken. Inmiddels hebben de eerste vier leveranciers de lekken in hun software gedicht.

Gebruik meerdere wachtwoorden
De onderzoekers raden aan om sites in te delen in een bepaalde kring van importantie. Op die manier kan je een eenvoudig wachtwoord gebruiken voor websites die een laag veiligheidsrisico vormen en andere voor de webdiensten die het belangrijkst zijn. Hier is overigens niet iedereen het mee eens, omdat iemand zelfs met een inlog van een ‘simpele’ site veel schade kan aanbrengen.

Moeilijk wachtwoord is te onthouden
Uit onderzoek van de universiteit van Princeton blijkt dat mensen een ingewikkeld wachtwoord kunnen onthouden. Tijdens het experiment bleek dat de proefpersonen na 90 keer inloggen het wachtwoord, zoiets als On7-XA&Tg5:, onthielden. Er is echter niet onderzocht hoe het mensen zou vergaan wanneer ze meerdere ingewikkelde wachtwoorden tegelijk moeten onthouden. Misschien dat een passwordmanager dan toch uitkomst biedt.

Auteur |   ·   dinsdag 26 aug, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Macaw behaalt Microsoft Security Partner Gold status

Macaw behaalt Microsoft Security Partner Gold status

Full-service digital agency Macaw heeft als Microsoft Security Partner voor alle veiligheidsdisciplines de ‘Gold status’ behaald, nadat het recent twee ISAE-verklaringen ontving. De benoeming tot Microsoft Gold Partner is een erkenning van Macaw’s kennis en expertise op het gebied van digitale beveiligingsoplossingen rondom Microsoft Azure Cloud en Microsoft 365. Macaw helpt organisaties succesvol digitaal te

Macaw vervult voorbeeldfunctie met twee ISAE-verklaringen

Macaw vervult voorbeeldfunctie met twee ISAE-verklaringen

Macaw heeft de verklaringen ISAE3402 Type2 en ISAE3000 SOC 2 bemachtigd voor respectievelijk de kwaliteit van IT-servicemanagement en de informatiebeveiliging en privacy. Hiermee loopt de Microsoft- en Sitecore-specialist voorop als dienstverlener voor onder meer de financiële wereld, een sector die steeds meer vraagt om zekerheid op het gebied van uitbestede IT-diensten. Macaw is onder meer

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix gaat samenwerken met VMware om een directe verbinding met VMware Cloud aan te bieden. Via AWS Direct Connect of via Equinix Cloud Exchange Fabric hebben klanten toegang tot VMware Cloud op AWS en worden hybride cloudimplementaties mogelijk. Momenteel is AWS Direct Connect beschikbaar in 24 strategische markten, waaronder Amsterdam, Frankfurt, Londen, Madrid, Parijs en

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons, een Brits advocatenkantoor met vestigingen over de hele wereld waaronder Amsterdam, maakt vanaf heden gebruik van een private cloud oplossing van Orange Business Services voor meer zakelijke flexibiliteit en een verbeterde bescherming van essentiële klantgegevens. De introductie van een private cloud en managed back-up oplossing is onderdeel van de overstap naar een IT-as-a-service model,

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler, Inc. (NASDAQ: ZS), leider in cloudbeveiliging, kondigt tijdens de Zenith Live user conference in Las Vegas aan dat het zijn partner-ecosysteem heeft uitgebreid met nieuwe SD-WAN- en security-partners. Hierdoor beschikken gezamenlijke klanten over geïntegreerde oplossingen voor een veilige cloud-transformatie.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken