Organisatiecultuur belangrijkste voor ICT’er

De organisatiecultuur is de doorslaggevende factor om voor een werkgever te kiezen. Dat blijkt uit onderzoek namens iSense ICT Professionals.

Maar liefst 20% van de 430 ondervraagde ICT’ers geeft aan dat dit de belangrijkste reden is. Ook de afstand woon-werk (14%) blijkt hoog te staan op het lijstje met redenen om voor een werkgever te kiezen. De functie-inhoud staat met 12% op de derde plek.

Innovatie en mvo onbelangrijk
Andere redenen, die beduidend minder hoog scoorden, waren onder andere: goede arbeidsvoorwaarden, doorgroeimogelijkheden, betrouwbare/stabiele organisatie, grootte van de organisatie, de core business en de branche waarin de organisatie zich begeeft. Slechts 1% gaf aan een innovatieve organisatie of internationale omgeving belangrijk te vinden. Ook de maatschappelijke betrokkenheid van een organisatie blijkt voor de gemiddelde ICT’er niet van belang in de keuze voor een werkgever.

Regioverschillen
Opvallend is dat de top 3 van belangrijkste redenen in de regio’s Zuid-Nederland en West-Nederland verschillen van die van de rest van Nederland. ICT’ers woonachtig in de regio Zuid-Nederland vinden de afstand woon-werk het belangrijkst (16%), gevolgd door doorgroeimogelijkheden (14%) en de organisatiecultuur (14%). Voor ICT’ers woonachtig in West-Nederland geldt dat de functie-inhoud het meest van belang is in hun keuze voor een werkgever (19%). De organisatiecultuur staat met 16% op de tweede plek, gevolgd door goede arbeidsvoorwaarden (15%).

Auteur |   ·   vrijdag 23 mei, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Trouwe IT’ers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent. Dit blijkt uit salarisonderzoek dat Berenschot en AG Connect, in samenwerking met de KNVI, lieten uitvoeren onder 2.688 IT’ers. Een hoger salaris blijkt ook een belangrijke reden te zijn om een andere

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

Recruitmentspecialist YoungCapital gaat uitzenden met de software van AFAS. Het techbedrijf heeft hiervoor haar standaard ERP-oplossing verrijkt, speciaal voor de uitzendbranche.

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Softwareontwikkelaars zoeken het vaakst naar de programmeertaal Java als ze zoeken naar een nieuwe baan. In juli 2018 was 22,6 procent van de zoekopdrachten Java-gerelateerd. Python is het afgelopen jaar echter het meest gegroeid in populariteit onder werkzoekenden (met 67,4 procent). Dat blijkt uit analyse van Indeed, wereldwijd de nummer 1-vacaturesite, naar het zoekgedrag van

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken