Organisatiecultuur belangrijkste voor ICT’er

De organisatiecultuur is de doorslaggevende factor om voor een werkgever te kiezen. Dat blijkt uit onderzoek namens iSense ICT Professionals.

Maar liefst 20% van de 430 ondervraagde ICT’ers geeft aan dat dit de belangrijkste reden is. Ook de afstand woon-werk (14%) blijkt hoog te staan op het lijstje met redenen om voor een werkgever te kiezen. De functie-inhoud staat met 12% op de derde plek.

Innovatie en mvo onbelangrijk
Andere redenen, die beduidend minder hoog scoorden, waren onder andere: goede arbeidsvoorwaarden, doorgroeimogelijkheden, betrouwbare/stabiele organisatie, grootte van de organisatie, de core business en de branche waarin de organisatie zich begeeft. Slechts 1% gaf aan een innovatieve organisatie of internationale omgeving belangrijk te vinden. Ook de maatschappelijke betrokkenheid van een organisatie blijkt voor de gemiddelde ICT’er niet van belang in de keuze voor een werkgever.

Regioverschillen
Opvallend is dat de top 3 van belangrijkste redenen in de regio’s Zuid-Nederland en West-Nederland verschillen van die van de rest van Nederland. ICT’ers woonachtig in de regio Zuid-Nederland vinden de afstand woon-werk het belangrijkst (16%), gevolgd door doorgroeimogelijkheden (14%) en de organisatiecultuur (14%). Voor ICT’ers woonachtig in West-Nederland geldt dat de functie-inhoud het meest van belang is in hun keuze voor een werkgever (19%). De organisatiecultuur staat met 16% op de tweede plek, gevolgd door goede arbeidsvoorwaarden (15%).

Auteur |   ·   vrijdag 23 mei, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Onderwijsprofessional vindt eigen ICT-kennis veel beter dan die van collega

Onderwijsprofessional vindt eigen ICT-kennis veel beter dan die van collega

Maar liefst 87 procent van de onderwijsprofessionals in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs beoordeelt de eigen ICT-kennis als goed of heel goed. Slechts de helft geeft zijn collega’s eenzelfde beoordeling. Dit blijkt uit onderzoek dat SLBdiensten liet uitvoeren onder 454 onderwijsprofessionals in het voortgezet onderwijs en mbo. Vijftien procent van de ondervraagden vindt de kennis

AFAS Software zet succesvol in op behoud medewerkers

AFAS Software zet succesvol in op behoud medewerkers

AFAS Software heeft het afgelopen halfjaar succesvol ingezet op het behoud van medewerkers. Het bedrijf heeft in het eerste halfjaar opnieuw een grote doorstroom gerealiseerd en heeft bovendien 31 nieuwe medewerkers aangetrokken; ruim drie keer zoveel als het jaar ervoor. “We zien dat het werkt om in te zetten op thema’s als welzijn en andere

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

Maar liefst 15 procent van de Nederlanders denkt dat algoritmes zelfstandig kunnen beslissen of een kandidaat geschikt is voor een functie of niet. Dit blijkt uit onderzoek dat Brunel uitvoerde onder 998 sollicitanten. Een kwart van hen ziet de online sollicitatie zelfs als een volwaardige vervanger van de fysieke sollicitatie. Dat Nederlanders behoorlijk veel vertrouwen

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Trouwe IT’ers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent. Dit blijkt uit salarisonderzoek dat Berenschot en AG Connect, in samenwerking met de KNVI, lieten uitvoeren onder 2.688 IT’ers. Een hoger salaris blijkt ook een belangrijke reden te zijn om een andere

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken