Nederlandse softwaresector blijft groeien

Het groeiende belang van software binnen de samenleving zorgt ervoor dat Nederlandse softwarebedrijven het beste presteren in ten opzichte van andere Nederlandse bedrijven. Ook de opkomst van cloud computing zorgt voor de sterke positie van de softwarebedrijven. Dit maakt ABN AMRO bekend in een onderzoek naar de Nederlandse software markt.

Bedrijven investeren steeds vaker in de efficiëntie en veiligheid van software. Daarnaast biedt de opkomst van cloud computing ook kansen in nieuwe markten. Er is dankzij deze ontwikkelingen veel potentie ontstaan in de export van Nederlandse software. Het zijn deze bedrijven die ervoor zorgen dat Nederland zich langzamerhand ontwikkelt tot een hotspot van internationale softwarebedrijven.

ICT-sector
De groei van deze sector is volgens de ABN AMRO  volledig te danken aan het succes van de softwaremarkt. In 2014 wist de softwaremarkt een omzetgroei van 4 procent te behalen en de verwachting is dat deze groei in 2015 blijft doorzetten. In vergelijking met het buitenland is de Nederlandse softwaremarkt relatief kleinschalig. Het zijn juist deze kleinere bedrijven die een flinke omzetgroei meemaken. Ook hun manier van werken is innovatief waardoor zij eigenhandig de branche aan het veranderen zijn.

Cloud computing
Activiteiten rondom cloud computing stijgen in een hoog tempo. Naar schatting ligt de groei van deze sector op 29 procent. Het marktaandeel dat de cloud-diensten hebben in de totaal markt van software en service aanbieders is gestegen van 16 naar 20 procent. Ondanks deze stijging benadrukt ABN AMRO dat een groot deel van het Nederlandse bedrijven nog steeds niet weet wat de voor delen van cloud computing zijn.

Auteur |   ·   vrijdag 12 dec, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

Recruitmentspecialist YoungCapital gaat uitzenden met de software van AFAS. Het techbedrijf heeft hiervoor haar standaard ERP-oplossing verrijkt, speciaal voor de uitzendbranche.

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Softwareontwikkelaars zoeken het vaakst naar de programmeertaal Java als ze zoeken naar een nieuwe baan. In juli 2018 was 22,6 procent van de zoekopdrachten Java-gerelateerd. Python is het afgelopen jaar echter het meest gegroeid in populariteit onder werkzoekenden (met 67,4 procent). Dat blijkt uit analyse van Indeed, wereldwijd de nummer 1-vacaturesite, naar het zoekgedrag van

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

Barack Obama komt in september naar Nederland, voor de eerste keer sinds zijn aftreden als president van de Verenigde Staten. Hij is afsluitend spreker op het seminar ‘Forward Thinking Leadership’, georganiseerd door DenkProducties en AFAS Software.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken