Nederlandse e-mailadressen slachtoffer hackers

Nederlandse e-mailadressen en inloggegevens zijn mogelijk achterhaald door hackers en daardoor kwetsbaar. Deze waarschuwing is naar buiten gebracht door het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Het gaat om ongeveer 1,3 miljoen e-mailadressen.

NSCS heeft de gegevens doorgekregen van het Amerikaanse bedrijf Hold security. Het zijn niet de mailadressen zelf die gehackt zijn. Het gaat voornamelijk om combinaties van e-mailadressen en wachtwoorden. Deze worden gebruikt om in te loggen op een website. Vooral gebruikers die voor zowel websites als voor hun persoonlijke mail hetzelfde wachtwoord hanteren lopen gevaar. Circa 5600 websites zijn slachtoffer geworden van deze actie. Sinds dinsdag geeft het NCSC tips ter voorkoming van misbruik aan gebruikers en providers.

Vitale sectoren
Websites die beheerd worden door de Rijksoverheid zijn niet getroffen. Onder deze sites vallen ook inloggegevens voor onder andere de Belastingdienst en DigiD. Dit meldt minister Opstelten via een brief aan de Tweede Kamer. Toch moeten gebruikers van kwetsbare adressen geïnformeerd worden over de gang van zaken. Deze taak ligt bij onder andere serviceproviders en gemeenten. Verwacht wordt dat 80% van de 1,3 miljoen gebruikers de komende dagen wordt bereikt en ingelicht.

Grootste hack ooit
Naar verluid zijn er 1,2 miljard accounts en 500 miljoen e-mailadressen door de hackers buitgemaakt. Deze getallen zorgen ervoor dat deze hack als de grootste ooit bestempeld is. Wel bestaan er twijfels bij de integriteit van Hold Security. Het bedrijf laat weinig los met betrekking tot de hack. Daarnaast moeten websites betalen om te achterhalen of hun site wel of niet gehackt is.

 

Auteur |   ·   dinsdag 14 okt, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix gaat samenwerken met VMware om een directe verbinding met VMware Cloud aan te bieden. Via AWS Direct Connect of via Equinix Cloud Exchange Fabric hebben klanten toegang tot VMware Cloud op AWS en worden hybride cloudimplementaties mogelijk. Momenteel is AWS Direct Connect beschikbaar in 24 strategische markten, waaronder Amsterdam, Frankfurt, Londen, Madrid, Parijs en

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons, een Brits advocatenkantoor met vestigingen over de hele wereld waaronder Amsterdam, maakt vanaf heden gebruik van een private cloud oplossing van Orange Business Services voor meer zakelijke flexibiliteit en een verbeterde bescherming van essentiële klantgegevens. De introductie van een private cloud en managed back-up oplossing is onderdeel van de overstap naar een IT-as-a-service model,

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler, Inc. (NASDAQ: ZS), leider in cloudbeveiliging, kondigt tijdens de Zenith Live user conference in Las Vegas aan dat het zijn partner-ecosysteem heeft uitgebreid met nieuwe SD-WAN- en security-partners. Hierdoor beschikken gezamenlijke klanten over geïntegreerde oplossingen voor een veilige cloud-transformatie.

Equinix Internet Exchange nu ook in Nederland

Equinix Internet Exchange nu ook in Nederland

Equinix, Inc, (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, lanceert Equinix Internet Exchange in Nederland. Hierdoor wordt het voor partijen in de datacenters van Equinix nog eenvoudiger om met elke tegenpartij veilig, on-demand, direct en via private toegang verbindingen met elkaar te leggen zonder tussenkomst van het openbare internet. Uit onderzoek van McKinsey

Orange Business Services en Nieuw-Zeeland slaan handen ineen voor cybersecurity

Orange Business Services en Nieuw-Zeeland slaan handen ineen voor cybersecurity

Orange Business Services is een samenwerking aangegaan met CERT NZ, de cybersecurity-eenheid van de Nieuw-Zeelandse overheid die hulp biedt aan bedrijven, organisaties en personen die te maken hebben gehad met cybercriminaliteit. Wereldwijd blijft het bedrijfsleven het doel van cybercriminelen en -aanvallen. Het rapport ‘The Global Risks Report 2018’ van World Economic Forum, schat de schade

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken