Meer cyberaanvallen op overheidsinstellingen

Overheidsinstellingen zijn wereldwijd het meest geliefd als doelwit van cyberaanvallen. In het tweede kwartaal van dit jaar was meer dan 80 procent van alle zogeheten advanced persistent threats gericht op een overheidsinstelling.

Uit de gegevens van  IT-securityspecialist Trend Micro blijk dat er weinig andere sectoren zijn waar een duidelijk voorkeur naar uitgaat. Naast overheidssector is de financiële sector ook een populair doelwit. Toch komt het aantal pogingen tot digitale inbraak niet in de buurt van die van overheidsinstellingen.

VS als digitale as van het kwaad?
Een kwart van alle kwaadaardige url’s zijn gehost op Amerikaanse servers. Op plek twee staat opvallend genoeg Nederland, maar wel met een percentage van 3 procent. Kortom, de Verenigde Staten zijn ruimschoots koploper. Dit wil echter niet zeggen dat de digitale inbrekers ook afkomstig uit de VS zijn. Het is goed mogelijk dat de serverruimte vanuit een ander land wordt gehuurd.

Banken last van DDos-aanvallen
Nederlandse banken hadden het afgelopen kwartaal voornamelijk last van DDos-aanvallen. Hiervoor worden botnets gebruikt, waardoor er binnen korte tijd zeer veel aanvragen op een bankserver afkomen. Het gevolg is dat sommige bankwebsites voor langere tijd onbereikbaar waren. Deze aanvallen zijn er niet op gericht om informatie te stellen, maar puur om een website tijdelijk uit de lucht te halen. Dit is misschien niet zo ingrijpend als het stelen van informatie, maar berokkent de betrokken bank wel schade.

 

Auteur |   ·   dinsdag 19 aug, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Macaw vervult voorbeeldfunctie met twee ISAE-verklaringen

Macaw vervult voorbeeldfunctie met twee ISAE-verklaringen

Macaw heeft de verklaringen ISAE3402 Type2 en ISAE3000 SOC 2 bemachtigd voor respectievelijk de kwaliteit van IT-servicemanagement en de informatiebeveiliging en privacy. Hiermee loopt de Microsoft- en Sitecore-specialist voorop als dienstverlener voor onder meer de financiële wereld, een sector die steeds meer vraagt om zekerheid op het gebied van uitbestede IT-diensten. Macaw is onder meer

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix gaat samenwerken met VMware om een directe verbinding met VMware Cloud aan te bieden. Via AWS Direct Connect of via Equinix Cloud Exchange Fabric hebben klanten toegang tot VMware Cloud op AWS en worden hybride cloudimplementaties mogelijk. Momenteel is AWS Direct Connect beschikbaar in 24 strategische markten, waaronder Amsterdam, Frankfurt, Londen, Madrid, Parijs en

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons, een Brits advocatenkantoor met vestigingen over de hele wereld waaronder Amsterdam, maakt vanaf heden gebruik van een private cloud oplossing van Orange Business Services voor meer zakelijke flexibiliteit en een verbeterde bescherming van essentiële klantgegevens. De introductie van een private cloud en managed back-up oplossing is onderdeel van de overstap naar een IT-as-a-service model,

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler, Inc. (NASDAQ: ZS), leider in cloudbeveiliging, kondigt tijdens de Zenith Live user conference in Las Vegas aan dat het zijn partner-ecosysteem heeft uitgebreid met nieuwe SD-WAN- en security-partners. Hierdoor beschikken gezamenlijke klanten over geïntegreerde oplossingen voor een veilige cloud-transformatie.

Equinix Internet Exchange nu ook in Nederland

Equinix Internet Exchange nu ook in Nederland

Equinix, Inc, (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, lanceert Equinix Internet Exchange in Nederland. Hierdoor wordt het voor partijen in de datacenters van Equinix nog eenvoudiger om met elke tegenpartij veilig, on-demand, direct en via private toegang verbindingen met elkaar te leggen zonder tussenkomst van het openbare internet. Uit onderzoek van McKinsey

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken