MBO-instellingen spenderen meer aan ICT

Gemiddeld bedroegen de ict-kosten per MBO-student in 2013 ruim 500 euro. In vergelijking met twee jaar eerder is dat een stijging van meer dan 10 procent. Dit wijst de de ICT Benchmark BVE 2014 van M&I/Partners uit. 

De verdeling van het geld is ook aan het veranderen. Eerder ging de financiering voornamelijk naar ict-personeel. Tegenwoordig is software de grotere kostenpost. Deze verschuiving sluit aan bij het stijgende gebruikt van SaaS. Ook het uitbesteden van beheer is een trend die samenhangt met deze verschuiving.

Mobiele werkplekken
Het stijgende gebruik van ict binnen ROC’s heeft invloed op de lokaalverdeling binnen de gebouwen. Zo moeten vaste werkplekken vaker plaatsmaken voor mobiele werkplekken. Op die manier wordt er ruimte gecreëerd voor leerlingen die met laptops en andere devices werken. Deze nieuwe werkwijze vraagt ook om een vernieuwing van de draadloze infrastructuur. Uit de benchmark blijkt dat deze vernieuwing extra kosten met zich mee zal brengen voor de ROC’s.

Resultaten
Wat er naar voren komt uit de benchmark kan op twee verschillende manieren gebruikt worden door MBO-instellingen. Ten eerste kunnen de resultaten dienen als meetinstrument om te bekijken of een verandertraject de juiste veranderingen teweeg heeft gebracht. Daarnaast kunnen de resultaten ook voor een nieuw verandertraject gebruikt worden. Op die manier ontstaat er een helder beeld van de huidige en toekomstige situatie.

Auteur |   ·   donderdag 11 dec, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

Recruitmentspecialist YoungCapital gaat uitzenden met de software van AFAS. Het techbedrijf heeft hiervoor haar standaard ERP-oplossing verrijkt, speciaal voor de uitzendbranche.

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Softwareontwikkelaars zoeken het vaakst naar de programmeertaal Java als ze zoeken naar een nieuwe baan. In juli 2018 was 22,6 procent van de zoekopdrachten Java-gerelateerd. Python is het afgelopen jaar echter het meest gegroeid in populariteit onder werkzoekenden (met 67,4 procent). Dat blijkt uit analyse van Indeed, wereldwijd de nummer 1-vacaturesite, naar het zoekgedrag van

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

Barack Obama komt in september naar Nederland, voor de eerste keer sinds zijn aftreden als president van de Verenigde Staten. Hij is afsluitend spreker op het seminar ‘Forward Thinking Leadership’, georganiseerd door DenkProducties en AFAS Software.

Nederlandse bedrijven vragen massaal naar blockchain-experts

Nederlandse bedrijven vragen massaal naar blockchain-experts

Het Nederlandse bedrijfsleven staat te springen om blockchain-experts. Ruim de helft van de CFO’s (62%) in Nederland geeft namelijk aan een vacature uit te hebben staan om een expert op het gebied van blockchain aan te trekken. Zij zijn op zoek naar zowel vaste medewerkers als naar flexibele krachten om de technologie te kunnen omarmen

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken