MBO-instellingen spenderen meer aan ICT

Gemiddeld bedroegen de ict-kosten per MBO-student in 2013 ruim 500 euro. In vergelijking met twee jaar eerder is dat een stijging van meer dan 10 procent. Dit wijst de de ICT Benchmark BVE 2014 van M&I/Partners uit. 

De verdeling van het geld is ook aan het veranderen. Eerder ging de financiering voornamelijk naar ict-personeel. Tegenwoordig is software de grotere kostenpost. Deze verschuiving sluit aan bij het stijgende gebruikt van SaaS. Ook het uitbesteden van beheer is een trend die samenhangt met deze verschuiving.

Mobiele werkplekken
Het stijgende gebruik van ict binnen ROC’s heeft invloed op de lokaalverdeling binnen de gebouwen. Zo moeten vaste werkplekken vaker plaatsmaken voor mobiele werkplekken. Op die manier wordt er ruimte gecreëerd voor leerlingen die met laptops en andere devices werken. Deze nieuwe werkwijze vraagt ook om een vernieuwing van de draadloze infrastructuur. Uit de benchmark blijkt dat deze vernieuwing extra kosten met zich mee zal brengen voor de ROC’s.

Resultaten
Wat er naar voren komt uit de benchmark kan op twee verschillende manieren gebruikt worden door MBO-instellingen. Ten eerste kunnen de resultaten dienen als meetinstrument om te bekijken of een verandertraject de juiste veranderingen teweeg heeft gebracht. Daarnaast kunnen de resultaten ook voor een nieuw verandertraject gebruikt worden. Op die manier ontstaat er een helder beeld van de huidige en toekomstige situatie.

Auteur |   ·   donderdag 11 dec, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Onderwijsprofessional vindt eigen ICT-kennis veel beter dan die van collega

Onderwijsprofessional vindt eigen ICT-kennis veel beter dan die van collega

Maar liefst 87 procent van de onderwijsprofessionals in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs beoordeelt de eigen ICT-kennis als goed of heel goed. Slechts de helft geeft zijn collega’s eenzelfde beoordeling. Dit blijkt uit onderzoek dat SLBdiensten liet uitvoeren onder 454 onderwijsprofessionals in het voortgezet onderwijs en mbo. Vijftien procent van de ondervraagden vindt de kennis

AFAS Software zet succesvol in op behoud medewerkers

AFAS Software zet succesvol in op behoud medewerkers

AFAS Software heeft het afgelopen halfjaar succesvol ingezet op het behoud van medewerkers. Het bedrijf heeft in het eerste halfjaar opnieuw een grote doorstroom gerealiseerd en heeft bovendien 31 nieuwe medewerkers aangetrokken; ruim drie keer zoveel als het jaar ervoor. “We zien dat het werkt om in te zetten op thema’s als welzijn en andere

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

Maar liefst 15 procent van de Nederlanders denkt dat algoritmes zelfstandig kunnen beslissen of een kandidaat geschikt is voor een functie of niet. Dit blijkt uit onderzoek dat Brunel uitvoerde onder 998 sollicitanten. Een kwart van hen ziet de online sollicitatie zelfs als een volwaardige vervanger van de fysieke sollicitatie. Dat Nederlanders behoorlijk veel vertrouwen

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Trouwe IT’ers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent. Dit blijkt uit salarisonderzoek dat Berenschot en AG Connect, in samenwerking met de KNVI, lieten uitvoeren onder 2.688 IT’ers. Een hoger salaris blijkt ook een belangrijke reden te zijn om een andere

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken