KPN in rode cijfers ondanks toename klanten

KPN heeft in het tweede kwartaal van 2014 een verlies van twaalf miljoen euro geleden. Dit terwijl er meer dan 50.000 mobiele telefonieklanten en 43.000 interactie televisiekijkers bijkwamen. KPN verkoopt steeds meer budgetabonnementen via dochters als Telfort om de concurrentie aan te kunnen blijven gaan, maar blijkbaar is dit niet winstgevend.

Het grootste telecombedrijf van Nederland wist wel een boekhoudkundige winst van bijna 350 miljoen euro te boeken, omdat er met de vakbonden afspraken zijn gemaakt over lagere pensioenen. Dit levert echter een eenmalige meevaller op en zal op de lange termijn geen soelaas bieden.

Marktleider op de mobiele markt
KPN blijft marktleider op het gebied van mobiele telefonie. Uit cijfers uit het eerste kwartaal van dit jaar blijkt dat het telecombedrijf 37,6 procent van de markt in handen heeft. Vodafone en T-Mobile staan tweede en derde met een marktaandeel van respectievelijk 30,3 procent en 23,4 procent.

Kabelaars blijven baas op tv-markt
UPC en Ziggo blijven de televisiemarkt domineren. KPN is wel de derde partij, met een marktaandeel van 19,3 procent. Hieronder vallen zowel Digitenne als interactieve televisie die via DSL en glasvezel wordt aangeboden. Het gerucht gaat dat KPN een mogelijke gegadigde is om betaalzender Film 1 te kopen, maar topman Eelco Blok zegt in de Telegraaf dat daar geen sprake van is.

Koersstijging
De koers van KPN steeg gisteren met 4,6 procent. Waarschijnlijk omdat KPN aangaf dat het diepste punt nu wel in zicht is. Analisten waarschuwen echter dat de koers onder druk kan komen te staan. Carlos Slim, de Mexicaanse telecommiljardair, heeft namelijk laten weten zijn aandeel van 22,1 procent in KPN langzaam af te bouwen. Na zijn mislukte overnamepoging lijkt hij zijn interesse in KPN te zijn verloren.

Auteur |   ·   donderdag 31 jul, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Onderwijsprofessional vindt eigen ICT-kennis veel beter dan die van collega

Onderwijsprofessional vindt eigen ICT-kennis veel beter dan die van collega

Maar liefst 87 procent van de onderwijsprofessionals in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs beoordeelt de eigen ICT-kennis als goed of heel goed. Slechts de helft geeft zijn collega’s eenzelfde beoordeling. Dit blijkt uit onderzoek dat SLBdiensten liet uitvoeren onder 454 onderwijsprofessionals in het voortgezet onderwijs en mbo. Vijftien procent van de ondervraagden vindt de kennis

AFAS Software zet succesvol in op behoud medewerkers

AFAS Software zet succesvol in op behoud medewerkers

AFAS Software heeft het afgelopen halfjaar succesvol ingezet op het behoud van medewerkers. Het bedrijf heeft in het eerste halfjaar opnieuw een grote doorstroom gerealiseerd en heeft bovendien 31 nieuwe medewerkers aangetrokken; ruim drie keer zoveel als het jaar ervoor. “We zien dat het werkt om in te zetten op thema’s als welzijn en andere

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

Maar liefst 15 procent van de Nederlanders denkt dat algoritmes zelfstandig kunnen beslissen of een kandidaat geschikt is voor een functie of niet. Dit blijkt uit onderzoek dat Brunel uitvoerde onder 998 sollicitanten. Een kwart van hen ziet de online sollicitatie zelfs als een volwaardige vervanger van de fysieke sollicitatie. Dat Nederlanders behoorlijk veel vertrouwen

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Trouwe IT’ers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent. Dit blijkt uit salarisonderzoek dat Berenschot en AG Connect, in samenwerking met de KNVI, lieten uitvoeren onder 2.688 IT’ers. Een hoger salaris blijkt ook een belangrijke reden te zijn om een andere

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken