Headhunters jagen op Nederlandse ICT’er

44 procent van de Nederlandse ICT-professionals wordt minstens een keer per maand benaderd door een headhunter. Veel ICT’ers zijn het zat ‘gespamd’ te worden.

Intelligence Group en Sterksen deden onderzoek naar de ICT-arbeidsmarkt en ondervroegen daarvoor 435 ICT’ers. 44 Procent van hen geeft aan dat zij maandelijks ‘gehunt’ worden. Dit is zes keer vaker dan de gemiddelde Nederlander. Een en ander is te lezen in het rapport ‘ICT arbeidsmarktmonitor 2014’, dat te downloaden is op de website van Intelligence Group.

Wijze van benadering belangrijk
ICT’ers geven aan zeer gevoelig te zijn voor de manier waarop zij worden benaderd. Essentieel is voor hen kennis over de inhoud van de functie bij de recruiter. Jonge professionals vinden het bovendien prettig hulp te krijgen bij salarisonderhandelingen en hun wat oudere vakgenoten geven aan dat de recruiter ook een sparringspartner moet zijn in de door hen te maken loopbaankeuzes.

Hoewel de benadering belangrijk is, kijken de meeste ICT’ers allereerst naar het salaris. Pas daarna worden andere beweegmotieven belangrijk. Tevens ontvangt de helft van de ondervraagde ICT’ers jaarlijks een bonus, welke gemiddeld 6.475 euro bedraagd. De ICT-discipline met de hoogste bonus is SAP Netweaver: tweederde van deze specialisten ontvangt gemiddeld 11.181 euro.

ICT’ers verlaten LinkedIn
Opvallend aan het rapport is dat veel ICT’ers de vele benaderingspogingen door headhunters meer dan zat zijn. Volgens Paul Storimans, directeur van Sterksen vallen recruiters “over elkaar heen als het gaat om het hunten van ICT-talent”. Dit tot irritatie van hun doelgroep, die zich daardoor terugtrekken van veelgebruikte social media als LinkedIn om niet meer gespamd te worden. Een onderscheidende, authentieke benadering is voor recruiters dan ook van belang, willen zij succes boeken.

Auteur |   ·   vrijdag 27 jun, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

Recruitmentspecialist YoungCapital gaat uitzenden met de software van AFAS. Het techbedrijf heeft hiervoor haar standaard ERP-oplossing verrijkt, speciaal voor de uitzendbranche.

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Softwareontwikkelaars zoeken het vaakst naar de programmeertaal Java als ze zoeken naar een nieuwe baan. In juli 2018 was 22,6 procent van de zoekopdrachten Java-gerelateerd. Python is het afgelopen jaar echter het meest gegroeid in populariteit onder werkzoekenden (met 67,4 procent). Dat blijkt uit analyse van Indeed, wereldwijd de nummer 1-vacaturesite, naar het zoekgedrag van

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

Barack Obama komt in september naar Nederland, voor de eerste keer sinds zijn aftreden als president van de Verenigde Staten. Hij is afsluitend spreker op het seminar ‘Forward Thinking Leadership’, georganiseerd door DenkProducties en AFAS Software.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken