Headhunters jagen op Nederlandse ICT’er

44 procent van de Nederlandse ICT-professionals wordt minstens een keer per maand benaderd door een headhunter. Veel ICT’ers zijn het zat ‘gespamd’ te worden.

Intelligence Group en Sterksen deden onderzoek naar de ICT-arbeidsmarkt en ondervroegen daarvoor 435 ICT’ers. 44 Procent van hen geeft aan dat zij maandelijks ‘gehunt’ worden. Dit is zes keer vaker dan de gemiddelde Nederlander. Een en ander is te lezen in het rapport ‘ICT arbeidsmarktmonitor 2014’, dat te downloaden is op de website van Intelligence Group.

Wijze van benadering belangrijk
ICT’ers geven aan zeer gevoelig te zijn voor de manier waarop zij worden benaderd. Essentieel is voor hen kennis over de inhoud van de functie bij de recruiter. Jonge professionals vinden het bovendien prettig hulp te krijgen bij salarisonderhandelingen en hun wat oudere vakgenoten geven aan dat de recruiter ook een sparringspartner moet zijn in de door hen te maken loopbaankeuzes.

Hoewel de benadering belangrijk is, kijken de meeste ICT’ers allereerst naar het salaris. Pas daarna worden andere beweegmotieven belangrijk. Tevens ontvangt de helft van de ondervraagde ICT’ers jaarlijks een bonus, welke gemiddeld 6.475 euro bedraagd. De ICT-discipline met de hoogste bonus is SAP Netweaver: tweederde van deze specialisten ontvangt gemiddeld 11.181 euro.

ICT’ers verlaten LinkedIn
Opvallend aan het rapport is dat veel ICT’ers de vele benaderingspogingen door headhunters meer dan zat zijn. Volgens Paul Storimans, directeur van Sterksen vallen recruiters “over elkaar heen als het gaat om het hunten van ICT-talent”. Dit tot irritatie van hun doelgroep, die zich daardoor terugtrekken van veelgebruikte social media als LinkedIn om niet meer gespamd te worden. Een onderscheidende, authentieke benadering is voor recruiters dan ook van belang, willen zij succes boeken.

Auteur |   ·   vrijdag 27 jun, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Onderwijsprofessional vindt eigen ICT-kennis veel beter dan die van collega

Onderwijsprofessional vindt eigen ICT-kennis veel beter dan die van collega

Maar liefst 87 procent van de onderwijsprofessionals in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs beoordeelt de eigen ICT-kennis als goed of heel goed. Slechts de helft geeft zijn collega’s eenzelfde beoordeling. Dit blijkt uit onderzoek dat SLBdiensten liet uitvoeren onder 454 onderwijsprofessionals in het voortgezet onderwijs en mbo. Vijftien procent van de ondervraagden vindt de kennis

AFAS Software zet succesvol in op behoud medewerkers

AFAS Software zet succesvol in op behoud medewerkers

AFAS Software heeft het afgelopen halfjaar succesvol ingezet op het behoud van medewerkers. Het bedrijf heeft in het eerste halfjaar opnieuw een grote doorstroom gerealiseerd en heeft bovendien 31 nieuwe medewerkers aangetrokken; ruim drie keer zoveel als het jaar ervoor. “We zien dat het werkt om in te zetten op thema’s als welzijn en andere

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

Maar liefst 15 procent van de Nederlanders denkt dat algoritmes zelfstandig kunnen beslissen of een kandidaat geschikt is voor een functie of niet. Dit blijkt uit onderzoek dat Brunel uitvoerde onder 998 sollicitanten. Een kwart van hen ziet de online sollicitatie zelfs als een volwaardige vervanger van de fysieke sollicitatie. Dat Nederlanders behoorlijk veel vertrouwen

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Trouwe IT’ers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent. Dit blijkt uit salarisonderzoek dat Berenschot en AG Connect, in samenwerking met de KNVI, lieten uitvoeren onder 2.688 IT’ers. Een hoger salaris blijkt ook een belangrijke reden te zijn om een andere

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken