Hackers maken gegevens 50.000 Nederlanders buit

De hackers die afgelopen maanden 18 miljoen e-mailadressen en wachtwoorden hebben gestolen, hebben  hierbij ook gegevens van 50.000 Nederlanders buitgemaakt.

Volgens het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) zijn de gestolen gegevens onder andere afkomstig van de rijksoverheid en ‘vitale sectoren’. Welke sectoren dat zijn wil het NCSC niet laten weten.

Schade

De schade lijkt minder groot dan in eerste instantie ingeschat. Het NCSC benadruk dat veel gestolen gegevens verouderd en niet meer bruikbaar zijn. “Bij veel organisaties ben je immers verplicht om regelmatig je wachtwoord aan te passen. Ook zijn medewerkers bijvoorbeeld al uit dienst”, aldus het NCSC. Desondanks is onder andere bij Ziggo een behoorlijke hoeveelheid gegevens gestolen. Het gaat waarschijnlijk om ongeveer 2000 e-mailadressen en waarschijnlijk ook de wachtwoorden van abonnees, aldus Ziggo-woordvoerder Gradus Vos.

Internetproviders

Door de grootschaligheid van de hack is het aannemelijk dat ook andere Nederlandse internetproviders zijn getroffen. KPN zegt nog niets van de hack te weten en UPC wil vooralsnog geen commentaar geven. Op een website kunnen mensen controleren of hun e-mailadres ook in de dataset van de hackers voorkomt.

Auteur |   ·   dinsdag 22 apr, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Macaw behaalt Microsoft Security Partner Gold status

Macaw behaalt Microsoft Security Partner Gold status

Full-service digital agency Macaw heeft als Microsoft Security Partner voor alle veiligheidsdisciplines de ‘Gold status’ behaald, nadat het recent twee ISAE-verklaringen ontving. De benoeming tot Microsoft Gold Partner is een erkenning van Macaw’s kennis en expertise op het gebied van digitale beveiligingsoplossingen rondom Microsoft Azure Cloud en Microsoft 365. Macaw helpt organisaties succesvol digitaal te

Macaw vervult voorbeeldfunctie met twee ISAE-verklaringen

Macaw vervult voorbeeldfunctie met twee ISAE-verklaringen

Macaw heeft de verklaringen ISAE3402 Type2 en ISAE3000 SOC 2 bemachtigd voor respectievelijk de kwaliteit van IT-servicemanagement en de informatiebeveiliging en privacy. Hiermee loopt de Microsoft- en Sitecore-specialist voorop als dienstverlener voor onder meer de financiële wereld, een sector die steeds meer vraagt om zekerheid op het gebied van uitbestede IT-diensten. Macaw is onder meer

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix gaat samenwerken met VMware om een directe verbinding met VMware Cloud aan te bieden. Via AWS Direct Connect of via Equinix Cloud Exchange Fabric hebben klanten toegang tot VMware Cloud op AWS en worden hybride cloudimplementaties mogelijk. Momenteel is AWS Direct Connect beschikbaar in 24 strategische markten, waaronder Amsterdam, Frankfurt, Londen, Madrid, Parijs en

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons, een Brits advocatenkantoor met vestigingen over de hele wereld waaronder Amsterdam, maakt vanaf heden gebruik van een private cloud oplossing van Orange Business Services voor meer zakelijke flexibiliteit en een verbeterde bescherming van essentiële klantgegevens. De introductie van een private cloud en managed back-up oplossing is onderdeel van de overstap naar een IT-as-a-service model,

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler, Inc. (NASDAQ: ZS), leider in cloudbeveiliging, kondigt tijdens de Zenith Live user conference in Las Vegas aan dat het zijn partner-ecosysteem heeft uitgebreid met nieuwe SD-WAN- en security-partners. Hierdoor beschikken gezamenlijke klanten over geïntegreerde oplossingen voor een veilige cloud-transformatie.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken