COPE vervangt BYOD

Vergeet de term BYOD. Het fenomeen ‘COPE’ gaat het helemaal worden: Corporate Owned Personally Enabled apparatuur. De werknemer blijft flexibel, maar de werkgever krijgt meer controle.

Het afgelopen jaar hebben we veel gehoord over Bring Your Own Device (BYOD). Werknemers nemen privédevices mee naar de werkvloer, waarop zij liever zouden werken dan op de door de werkgever geleverde apparatuur. In veel gevallen een gerechtvaardigde wens, aangezien consumententechnologie krachtig genoeg is en de door de werknemer meegenomen smartphones, tablets en notebooks zich goed lenen voor het verrichten van werktaken. Omdat de werknemer gewend is aan het werken op zijn favoriete device, is deze vaak ook nog effectiever. ICT-ondersteuning is nauwelijks nodig (dat doet de werknemer immers zelf) en ook is het personeel met een BYOD-beleid vaak veel gelukkiger dan wanneer zij zelf mogen kiezen op welk apparaat zij hun taken uitvoeren.

Werkgever behoudt controle
Was 2013 nog het jaar van BYOD, experts voorspellen dat in 2014 de term COPE (Corporate Owned, Personally Enabled) zijn intrede doet Oprichter en CTO van RES Software Bob Jansen noemt COPE zelfs als een van de vier grote trends voor het nieuwe jaar op het blog managersonline.nl. Wat is nu COPE? De werkgever levert apparatuur die de werknemer niet alleen voor zijn werk, maar ook voor privédoeleinden kan gebruiken. Het grote voordeel voor de werkgever bij COPE is dat deze de controle houdt over de apparatuur en de beveiliging. Maar ook de werknemer is tevreden. Deze houdt een grote mate van keuzevrijheid over met welke apparatuur hij werkt en kan deze apparatuur ook privé gebruiken.

Flexibel gebruik
Het ‘hybride’ toepassen van zakelijke apparatuur zal met COPE gaan toenemen. Hierin lopen privé en zakelijk (net als het leven van de moderne, mobiele medewerker) dwars door elkaar heen. Het ene moment controleert de werknemer nog een spreadsheet op zijn zakelijke device of legt hij de laatste hand aan een presentatie, het andere moment streamt hij een film of chat hij privé met vrienden.

 

Auteur |   ·   donderdag 5 dec, 2013

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Macaw behaalt Microsoft Security Partner Gold status

Macaw behaalt Microsoft Security Partner Gold status

Full-service digital agency Macaw heeft als Microsoft Security Partner voor alle veiligheidsdisciplines de ‘Gold status’ behaald, nadat het recent twee ISAE-verklaringen ontving. De benoeming tot Microsoft Gold Partner is een erkenning van Macaw’s kennis en expertise op het gebied van digitale beveiligingsoplossingen rondom Microsoft Azure Cloud en Microsoft 365. Macaw helpt organisaties succesvol digitaal te

Macaw vervult voorbeeldfunctie met twee ISAE-verklaringen

Macaw vervult voorbeeldfunctie met twee ISAE-verklaringen

Macaw heeft de verklaringen ISAE3402 Type2 en ISAE3000 SOC 2 bemachtigd voor respectievelijk de kwaliteit van IT-servicemanagement en de informatiebeveiliging en privacy. Hiermee loopt de Microsoft- en Sitecore-specialist voorop als dienstverlener voor onder meer de financiële wereld, een sector die steeds meer vraagt om zekerheid op het gebied van uitbestede IT-diensten. Macaw is onder meer

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix gaat samenwerken met VMware om een directe verbinding met VMware Cloud aan te bieden. Via AWS Direct Connect of via Equinix Cloud Exchange Fabric hebben klanten toegang tot VMware Cloud op AWS en worden hybride cloudimplementaties mogelijk. Momenteel is AWS Direct Connect beschikbaar in 24 strategische markten, waaronder Amsterdam, Frankfurt, Londen, Madrid, Parijs en

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons, een Brits advocatenkantoor met vestigingen over de hele wereld waaronder Amsterdam, maakt vanaf heden gebruik van een private cloud oplossing van Orange Business Services voor meer zakelijke flexibiliteit en een verbeterde bescherming van essentiële klantgegevens. De introductie van een private cloud en managed back-up oplossing is onderdeel van de overstap naar een IT-as-a-service model,

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler, Inc. (NASDAQ: ZS), leider in cloudbeveiliging, kondigt tijdens de Zenith Live user conference in Las Vegas aan dat het zijn partner-ecosysteem heeft uitgebreid met nieuwe SD-WAN- en security-partners. Hierdoor beschikken gezamenlijke klanten over geïntegreerde oplossingen voor een veilige cloud-transformatie.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken