COPE vervangt BYOD

Vergeet de term BYOD. Het fenomeen ‘COPE’ gaat het helemaal worden: Corporate Owned Personally Enabled apparatuur. De werknemer blijft flexibel, maar de werkgever krijgt meer controle.

Het afgelopen jaar hebben we veel gehoord over Bring Your Own Device (BYOD). Werknemers nemen privédevices mee naar de werkvloer, waarop zij liever zouden werken dan op de door de werkgever geleverde apparatuur. In veel gevallen een gerechtvaardigde wens, aangezien consumententechnologie krachtig genoeg is en de door de werknemer meegenomen smartphones, tablets en notebooks zich goed lenen voor het verrichten van werktaken. Omdat de werknemer gewend is aan het werken op zijn favoriete device, is deze vaak ook nog effectiever. ICT-ondersteuning is nauwelijks nodig (dat doet de werknemer immers zelf) en ook is het personeel met een BYOD-beleid vaak veel gelukkiger dan wanneer zij zelf mogen kiezen op welk apparaat zij hun taken uitvoeren.

Werkgever behoudt controle
Was 2013 nog het jaar van BYOD, experts voorspellen dat in 2014 de term COPE (Corporate Owned, Personally Enabled) zijn intrede doet Oprichter en CTO van RES Software Bob Jansen noemt COPE zelfs als een van de vier grote trends voor het nieuwe jaar op het blog managersonline.nl. Wat is nu COPE? De werkgever levert apparatuur die de werknemer niet alleen voor zijn werk, maar ook voor privédoeleinden kan gebruiken. Het grote voordeel voor de werkgever bij COPE is dat deze de controle houdt over de apparatuur en de beveiliging. Maar ook de werknemer is tevreden. Deze houdt een grote mate van keuzevrijheid over met welke apparatuur hij werkt en kan deze apparatuur ook privé gebruiken.

Flexibel gebruik
Het ‘hybride’ toepassen van zakelijke apparatuur zal met COPE gaan toenemen. Hierin lopen privé en zakelijk (net als het leven van de moderne, mobiele medewerker) dwars door elkaar heen. Het ene moment controleert de werknemer nog een spreadsheet op zijn zakelijke device of legt hij de laatste hand aan een presentatie, het andere moment streamt hij een film of chat hij privé met vrienden.

 

Auteur |   ·   donderdag 5 dec, 2013

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix gaat samenwerken met VMware om een directe verbinding met VMware Cloud aan te bieden. Via AWS Direct Connect of via Equinix Cloud Exchange Fabric hebben klanten toegang tot VMware Cloud op AWS en worden hybride cloudimplementaties mogelijk. Momenteel is AWS Direct Connect beschikbaar in 24 strategische markten, waaronder Amsterdam, Frankfurt, Londen, Madrid, Parijs en

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons, een Brits advocatenkantoor met vestigingen over de hele wereld waaronder Amsterdam, maakt vanaf heden gebruik van een private cloud oplossing van Orange Business Services voor meer zakelijke flexibiliteit en een verbeterde bescherming van essentiële klantgegevens. De introductie van een private cloud en managed back-up oplossing is onderdeel van de overstap naar een IT-as-a-service model,

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler, Inc. (NASDAQ: ZS), leider in cloudbeveiliging, kondigt tijdens de Zenith Live user conference in Las Vegas aan dat het zijn partner-ecosysteem heeft uitgebreid met nieuwe SD-WAN- en security-partners. Hierdoor beschikken gezamenlijke klanten over geïntegreerde oplossingen voor een veilige cloud-transformatie.

Equinix Internet Exchange nu ook in Nederland

Equinix Internet Exchange nu ook in Nederland

Equinix, Inc, (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, lanceert Equinix Internet Exchange in Nederland. Hierdoor wordt het voor partijen in de datacenters van Equinix nog eenvoudiger om met elke tegenpartij veilig, on-demand, direct en via private toegang verbindingen met elkaar te leggen zonder tussenkomst van het openbare internet. Uit onderzoek van McKinsey

Orange Business Services en Nieuw-Zeeland slaan handen ineen voor cybersecurity

Orange Business Services en Nieuw-Zeeland slaan handen ineen voor cybersecurity

Orange Business Services is een samenwerking aangegaan met CERT NZ, de cybersecurity-eenheid van de Nieuw-Zeelandse overheid die hulp biedt aan bedrijven, organisaties en personen die te maken hebben gehad met cybercriminaliteit. Wereldwijd blijft het bedrijfsleven het doel van cybercriminelen en -aanvallen. Het rapport ‘The Global Risks Report 2018’ van World Economic Forum, schat de schade

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken