CIO-functie niet interessant voor ICT’er

Onder IT-ers is een managementfunctie niet langer gewild. Het wordt zelfs als totaal oninteressant ervaren. Uit onderzoek van Computerworld.com blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagde IT-professionals geen baan als IT-manager of CIO ambieert.

Klaarblijkelijk komt er bij de functie van CIO veel taken kijken die als saai worden bestempeld. De functie van CIO biedt niet de mogelijkheid de ‘toffe’ dingen te ondernemen die IT-mensen juist graag doen. Deze functies hebben voornamelijk de focus liggen op vergaderingen, budgetten en bedrijfspolitiek. Het is te weinig praktijkgericht waardoor het al gauw een saaie vergaderfunctie wordt.

Ook de recente ontwikkelingen rond carrièremogelijkheden binnen de IT-branche spelen een grote rol. Op dit moment ontwikkelt het IT-vak zich zeer horizontaal: steeds meer IT-professionals worden aangenomen op marketing, logistiek en andere  functies die buiten de wereld van IT liggen. Op deze manier wordt het te bewandelen IT-carrièrepad steeds breder. CIO is niet langer het hoogst haalbare binnen het IT-vak.  De vele andere te beklimmen carrière ladders  winnen het aan populariteit.

Auteur |   ·   vrijdag 20 dec, 2013

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

Recruitmentspecialist YoungCapital gaat uitzenden met de software van AFAS. Het techbedrijf heeft hiervoor haar standaard ERP-oplossing verrijkt, speciaal voor de uitzendbranche.

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Softwareontwikkelaars zoeken het vaakst naar de programmeertaal Java als ze zoeken naar een nieuwe baan. In juli 2018 was 22,6 procent van de zoekopdrachten Java-gerelateerd. Python is het afgelopen jaar echter het meest gegroeid in populariteit onder werkzoekenden (met 67,4 procent). Dat blijkt uit analyse van Indeed, wereldwijd de nummer 1-vacaturesite, naar het zoekgedrag van

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

Barack Obama komt in september naar Nederland, voor de eerste keer sinds zijn aftreden als president van de Verenigde Staten. Hij is afsluitend spreker op het seminar ‘Forward Thinking Leadership’, georganiseerd door DenkProducties en AFAS Software.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken