Bescheidenheid siert vrouwelijk IT-talent

Vrouwen zijn veel minder happig op vacatures in de IT-wereld dan mannen. Dat komt doordat ze zichzelf minder snel overschatten: vrouwen willen pas te solliciteren op een functie wanneer zij over meer dan 80 procent van de nodige competenties beschikken.

Dat blijkt uit onderzoek van Computer Futures. Het bureau concludeert dat bescheidenheid het vrouwelijke IT-talent kenmerkt. Het bureau merkt aan de hand van het onderzoek ook op dat vrouwen door andere zaken in vacatures worden getriggerd dan mannen. Ze vinden flexibiliteit, een prettige organisatie en goede secundaire arbeidsvoorwaarden erg belangrijk.

Gewilde vrouwen
Vrouwen zijn erg gewild voor banen in de IT-wereld. Dit komt niet alleen doordat vrouwen wat kritischer zijn tegenover zichzelf, maar ook doordat er een sterke krapte op de arbeidsmarkt heerst in de technische sector. Daarnaast is er veel behoefte aan vrouwen op de werkvloer in de ICT-sector, omdat er vooral mannen rondlopen in dit soort bedrijven. Vrouwen in het bedrijf zijn goed voor de diversiteit. Een overschot aan mannen op de afdelingen betekent ook dat er een gebrek is aan soft skills, zoals inlevingsvermogen en communicatief sterke vaardigheden. Vrouwen beschikken vaker over deze eigenschappen dan mannen.

Procenten
Volgens onderzoek door bureau Atria naar de statistieken van vrouwen in ICT-bedrijven, vertegenwoordigen vrouwen maar 22 procent van de branche, wat aangeeft dat er nog altijd een scheiding bestaat tussen mannen en vrouwen en in welke sectoren zij werken.

Auteur |   ·   vrijdag 18 dec, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

Recruitmentspecialist YoungCapital gaat uitzenden met de software van AFAS. Het techbedrijf heeft hiervoor haar standaard ERP-oplossing verrijkt, speciaal voor de uitzendbranche.

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Softwareontwikkelaars zoeken het vaakst naar de programmeertaal Java als ze zoeken naar een nieuwe baan. In juli 2018 was 22,6 procent van de zoekopdrachten Java-gerelateerd. Python is het afgelopen jaar echter het meest gegroeid in populariteit onder werkzoekenden (met 67,4 procent). Dat blijkt uit analyse van Indeed, wereldwijd de nummer 1-vacaturesite, naar het zoekgedrag van

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

Barack Obama komt in september naar Nederland, voor de eerste keer sinds zijn aftreden als president van de Verenigde Staten. Hij is afsluitend spreker op het seminar ‘Forward Thinking Leadership’, georganiseerd door DenkProducties en AFAS Software.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken