Bescheidenheid siert vrouwelijk IT-talent

Vrouwen zijn veel minder happig op vacatures in de IT-wereld dan mannen. Dat komt doordat ze zichzelf minder snel overschatten: vrouwen willen pas te solliciteren op een functie wanneer zij over meer dan 80 procent van de nodige competenties beschikken.

Dat blijkt uit onderzoek van Computer Futures. Het bureau concludeert dat bescheidenheid het vrouwelijke IT-talent kenmerkt. Het bureau merkt aan de hand van het onderzoek ook op dat vrouwen door andere zaken in vacatures worden getriggerd dan mannen. Ze vinden flexibiliteit, een prettige organisatie en goede secundaire arbeidsvoorwaarden erg belangrijk.

Gewilde vrouwen
Vrouwen zijn erg gewild voor banen in de IT-wereld. Dit komt niet alleen doordat vrouwen wat kritischer zijn tegenover zichzelf, maar ook doordat er een sterke krapte op de arbeidsmarkt heerst in de technische sector. Daarnaast is er veel behoefte aan vrouwen op de werkvloer in de ICT-sector, omdat er vooral mannen rondlopen in dit soort bedrijven. Vrouwen in het bedrijf zijn goed voor de diversiteit. Een overschot aan mannen op de afdelingen betekent ook dat er een gebrek is aan soft skills, zoals inlevingsvermogen en communicatief sterke vaardigheden. Vrouwen beschikken vaker over deze eigenschappen dan mannen.

Procenten
Volgens onderzoek door bureau Atria naar de statistieken van vrouwen in ICT-bedrijven, vertegenwoordigen vrouwen maar 22 procent van de branche, wat aangeeft dat er nog altijd een scheiding bestaat tussen mannen en vrouwen en in welke sectoren zij werken.

Auteur |   ·   vrijdag 18 dec, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

Barack Obama komt in september naar Nederland, voor de eerste keer sinds zijn aftreden als president van de Verenigde Staten. Hij is afsluitend spreker op het seminar ‘Forward Thinking Leadership’, georganiseerd door DenkProducties en AFAS Software.

Nederlandse bedrijven vragen massaal naar blockchain-experts

Nederlandse bedrijven vragen massaal naar blockchain-experts

Het Nederlandse bedrijfsleven staat te springen om blockchain-experts. Ruim de helft van de CFO’s (62%) in Nederland geeft namelijk aan een vacature uit te hebben staan om een expert op het gebied van blockchain aan te trekken. Zij zijn op zoek naar zowel vaste medewerkers als naar flexibele krachten om de technologie te kunnen omarmen

Development fors groeiende IT-discipline

Development fors groeiende IT-discipline

Development is een fors groeiende IT-discipline, zowel op het gebied van vraag als aanbod. Met name de vraag naar software en web developers is het afgelopen jaar fors gestegen.

ANWB richt zich op ICT’ers van de toekomst

ANWB richt zich op ICT’ers van de toekomst

Komend jaar richt de ANWB zich op de instroom van jonge ICT’ers. De automobilistenvereniging wil zich meer focussen op deze talenten, zodat zij minder vaak een beroep hoeft te doen op dure externe inhuurkrachten.

Salaris van BI-specialisten flink gestegen

Salaris van BI-specialisten flink gestegen

BI-specialisten in loondienst zien hun salaris in 2015 flink toenemen. De inkomstenstijging gaat grotendeels voorbij aan hun zelfstandige collega’s. Uit onderzoek van Progressive Recruitment blijkt dat het gemiddelde loon van BI-specialisten met negen procent is gestegen. Een uitschieter in dat rijtje zijn de specialisten die in loondienst zijn. Zij verdienen negen procent meer dan vorig

In samenwerking met

banner

Dossiers

Partnerdossiers



ICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken