Behoefte aan IT-er blijft groeien

IT-ers hoeven voorlopig niet bang te zijn voor een banentekort. Het aantal gepubliceerde vacatures bedraagt in het eerste kwartaal van 2014 ruim 15.000.

Uit onderzoek van Yacht blijkt dat dat de groei van het aantal IT-vacatures in het eerste kwartaal van 2014 13 procent was. De vraag naar security officers groeit met 100 procent. Dit is een verdubbeling ten opzichte van het vorige jaar.

Schaarste
De vraag naar alle IT-specialisten groeit, maar met name de toename van het aantal vacatures voor softwareontwikkelaars is met 19 procent heel hoog. Erik Kolthof, competence director Finance & ICT bij Yacht, stelt dat met name de schaarste aan softwareontwikkelaars steeds problematischer wordt. Dit heeft volgens hem vooral te maken met de mismatch op de Nederlandse arbeidsmarkt. Bedrijven vragen al jaren veelvuldig naar softwareontwikkelaars. Het aantal schoolverlaters en afgestudeerden dat hiervoor is opgeleid is weliswaar stijgend, maar onvoldoende om aan de vraag te voldoen.

Een mogelijke oplossing is het omscholen van ICT-ers met verouderde kennis naar softwareontwikkelaars. Dit kost bedrijven echter veel geld en tijd. ICT-Nederland heeft in 2013 dan ook opgeroepen om de mismatch tussen vraag en aanbod op te lossen om verdere problemen in de toekomst te voorkomen.

 

Auteur |   ·   donderdag 17 apr, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Onderwijsprofessional vindt eigen ICT-kennis veel beter dan die van collega

Onderwijsprofessional vindt eigen ICT-kennis veel beter dan die van collega

Maar liefst 87 procent van de onderwijsprofessionals in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs beoordeelt de eigen ICT-kennis als goed of heel goed. Slechts de helft geeft zijn collega’s eenzelfde beoordeling. Dit blijkt uit onderzoek dat SLBdiensten liet uitvoeren onder 454 onderwijsprofessionals in het voortgezet onderwijs en mbo. Vijftien procent van de ondervraagden vindt de kennis

AFAS Software zet succesvol in op behoud medewerkers

AFAS Software zet succesvol in op behoud medewerkers

AFAS Software heeft het afgelopen halfjaar succesvol ingezet op het behoud van medewerkers. Het bedrijf heeft in het eerste halfjaar opnieuw een grote doorstroom gerealiseerd en heeft bovendien 31 nieuwe medewerkers aangetrokken; ruim drie keer zoveel als het jaar ervoor. “We zien dat het werkt om in te zetten op thema’s als welzijn en andere

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

Maar liefst 15 procent van de Nederlanders denkt dat algoritmes zelfstandig kunnen beslissen of een kandidaat geschikt is voor een functie of niet. Dit blijkt uit onderzoek dat Brunel uitvoerde onder 998 sollicitanten. Een kwart van hen ziet de online sollicitatie zelfs als een volwaardige vervanger van de fysieke sollicitatie. Dat Nederlanders behoorlijk veel vertrouwen

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Trouwe IT’ers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent. Dit blijkt uit salarisonderzoek dat Berenschot en AG Connect, in samenwerking met de KNVI, lieten uitvoeren onder 2.688 IT’ers. Een hoger salaris blijkt ook een belangrijke reden te zijn om een andere

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken