Behoefte aan IT-er blijft groeien

IT-ers hoeven voorlopig niet bang te zijn voor een banentekort. Het aantal gepubliceerde vacatures bedraagt in het eerste kwartaal van 2014 ruim 15.000.

Uit onderzoek van Yacht blijkt dat dat de groei van het aantal IT-vacatures in het eerste kwartaal van 2014 13 procent was. De vraag naar security officers groeit met 100 procent. Dit is een verdubbeling ten opzichte van het vorige jaar.

Schaarste
De vraag naar alle IT-specialisten groeit, maar met name de toename van het aantal vacatures voor softwareontwikkelaars is met 19 procent heel hoog. Erik Kolthof, competence director Finance & ICT bij Yacht, stelt dat met name de schaarste aan softwareontwikkelaars steeds problematischer wordt. Dit heeft volgens hem vooral te maken met de mismatch op de Nederlandse arbeidsmarkt. Bedrijven vragen al jaren veelvuldig naar softwareontwikkelaars. Het aantal schoolverlaters en afgestudeerden dat hiervoor is opgeleid is weliswaar stijgend, maar onvoldoende om aan de vraag te voldoen.

Een mogelijke oplossing is het omscholen van ICT-ers met verouderde kennis naar softwareontwikkelaars. Dit kost bedrijven echter veel geld en tijd. ICT-Nederland heeft in 2013 dan ook opgeroepen om de mismatch tussen vraag en aanbod op te lossen om verdere problemen in de toekomst te voorkomen.

 

Auteur |   ·   donderdag 17 apr, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

Recruitmentspecialist YoungCapital gaat uitzenden met de software van AFAS. Het techbedrijf heeft hiervoor haar standaard ERP-oplossing verrijkt, speciaal voor de uitzendbranche.

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Softwareontwikkelaars zoeken het vaakst naar de programmeertaal Java als ze zoeken naar een nieuwe baan. In juli 2018 was 22,6 procent van de zoekopdrachten Java-gerelateerd. Python is het afgelopen jaar echter het meest gegroeid in populariteit onder werkzoekenden (met 67,4 procent). Dat blijkt uit analyse van Indeed, wereldwijd de nummer 1-vacaturesite, naar het zoekgedrag van

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

Barack Obama komt in september naar Nederland, voor de eerste keer sinds zijn aftreden als president van de Verenigde Staten. Hij is afsluitend spreker op het seminar ‘Forward Thinking Leadership’, georganiseerd door DenkProducties en AFAS Software.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken