ANWB richt zich op ICT’ers van de toekomst

Komend jaar richt de ANWB zich op de instroom van jonge ICT’ers. De automobilistenvereniging wil zich meer focussen op deze talenten, zodat zij minder vaak een beroep hoeft te doen op dure externe inhuurkrachten.

De vereniging wil zichzelf typeren als een aantrekkelijke werkgever voor ICT’ers. Dit wil zij bereiken door samen te werken met opleidingen, vertellen CIO Teun van der Vorm en HR-adviseur Sharon Orvan in een interview met Computable.

Tot nog toe huurde de ANWB ICT’ers in, die voor een bepaalde periode of project meedraaien in het bedrijf. De organisatie zegt jonge ICT’ers te laten instromen in het bedrijf, zodat de kansen voor de toekomst voor deze jongeren worden vergroot.

Krapte op de arbeidsmarkt
Veel bedrijven die opereren op het gebied van ICT hebben moeite met het vinden van goed opgeleide werknemers. Ook de ANWB heeft hier moeite mee. De vereniging zoekt nu vooral naar werknemers op het gebied van business intelligence en online ontwikkelaars. “Jonge ICT’ers moeten weten dat we actief zijn op verschillende terreinen en dat er veel verschillende mogelijkheden zijn om binnen de ANWB te werken”, vertelt HR-adviseur Orvan.

Stages
De samenwerking met opleidingen gaat verder dan alleen contact met scholen en opleidingen. De ANWB wil bijvoorbeeld meer stagiaires aannemen dan dat zij nu doet, zodat het kan laten zien dat ze een prettige werkgever is. Studenten kunnen dan in de toekomst aan het werk bij de vereniging.

Auteur |   ·   woensdag 9 dec, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

Recruitmentspecialist YoungCapital gaat uitzenden met de software van AFAS. Het techbedrijf heeft hiervoor haar standaard ERP-oplossing verrijkt, speciaal voor de uitzendbranche.

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Softwareontwikkelaars zoeken het vaakst naar de programmeertaal Java als ze zoeken naar een nieuwe baan. In juli 2018 was 22,6 procent van de zoekopdrachten Java-gerelateerd. Python is het afgelopen jaar echter het meest gegroeid in populariteit onder werkzoekenden (met 67,4 procent). Dat blijkt uit analyse van Indeed, wereldwijd de nummer 1-vacaturesite, naar het zoekgedrag van

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

Barack Obama komt in september naar Nederland, voor de eerste keer sinds zijn aftreden als president van de Verenigde Staten. Hij is afsluitend spreker op het seminar ‘Forward Thinking Leadership’, georganiseerd door DenkProducties en AFAS Software.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken