ANWB richt zich op ICT’ers van de toekomst

Komend jaar richt de ANWB zich op de instroom van jonge ICT’ers. De automobilistenvereniging wil zich meer focussen op deze talenten, zodat zij minder vaak een beroep hoeft te doen op dure externe inhuurkrachten.

De vereniging wil zichzelf typeren als een aantrekkelijke werkgever voor ICT’ers. Dit wil zij bereiken door samen te werken met opleidingen, vertellen CIO Teun van der Vorm en HR-adviseur Sharon Orvan in een interview met Computable.

Tot nog toe huurde de ANWB ICT’ers in, die voor een bepaalde periode of project meedraaien in het bedrijf. De organisatie zegt jonge ICT’ers te laten instromen in het bedrijf, zodat de kansen voor de toekomst voor deze jongeren worden vergroot.

Krapte op de arbeidsmarkt
Veel bedrijven die opereren op het gebied van ICT hebben moeite met het vinden van goed opgeleide werknemers. Ook de ANWB heeft hier moeite mee. De vereniging zoekt nu vooral naar werknemers op het gebied van business intelligence en online ontwikkelaars. “Jonge ICT’ers moeten weten dat we actief zijn op verschillende terreinen en dat er veel verschillende mogelijkheden zijn om binnen de ANWB te werken”, vertelt HR-adviseur Orvan.

Stages
De samenwerking met opleidingen gaat verder dan alleen contact met scholen en opleidingen. De ANWB wil bijvoorbeeld meer stagiaires aannemen dan dat zij nu doet, zodat het kan laten zien dat ze een prettige werkgever is. Studenten kunnen dan in de toekomst aan het werk bij de vereniging.

Auteur |   ·   woensdag 9 dec, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Dit worden de trends in 2016

Dit worden de trends in 2016

Komend jaar zullen dataspecialisten erg populair worden, komt VR nog meer op en zullen ‘Wearable Technologies’ erg belangrijk blijken. Europees vice-president van Avanya, Ronald Rubens, legt uit waarom dit de grootste technologische trends gaan worden.

Bescheidenheid siert vrouwelijk IT-talent

Bescheidenheid siert vrouwelijk IT-talent

Vrouwen zijn veel minder happig op vacatures in de IT-wereld dan mannen. Dat komt doordat ze zichzelf minder snel overschatten: vrouwen willen pas te solliciteren op een functie wanneer zij over meer dan 80 procent van de nodige competenties beschikken.

Salaris van BI-specialisten flink gestegen

Salaris van BI-specialisten flink gestegen

BI-specialisten in loondienst zien hun salaris in 2015 flink toenemen. De inkomstenstijging gaat grotendeels voorbij aan hun zelfstandige collega’s. Uit onderzoek van Progressive Recruitment blijkt dat het gemiddelde loon van BI-specialisten met negen procent is gestegen. Een uitschieter in dat rijtje zijn de specialisten die in loondienst zijn. Zij verdienen negen procent meer dan vorig

Ruim driekwart Nederlanders zonder moderne werkplek

Ruim driekwart Nederlanders zonder moderne werkplek

Onderzoek door Fujitsu wijst uit dat slechts 22 procent van de Nederlandse werknemers een moderne werkplek heeft. Kantoren zijn vaak niet ingericht op Het Nieuwe Werken en daardoor blijft veel potentieel onbenut.

Nederlandse softwaresector blijft groeien

Nederlandse softwaresector blijft groeien

Het groeiende belang van software binnen de samenleving zorgt ervoor dat Nederlandse softwarebedrijven het beste presteren in ten opzichte van andere Nederlandse bedrijven. Ook de opkomst van cloud computing zorgt voor de sterke positie van de softwarebedrijven. Dit maakt ABN AMRO bekend in een onderzoek naar de Nederlandse software markt.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken