AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

Niet alleen wordt AFAS met de benoemingen door Computable en Management Team erkend als excellent softwarebedrijf, ook op het gebied van werkgeverschap en HR scoort het bedrijf erg goed. “We merken dat veel nieuwe medewerkers een bewuste keuze maken om bij een bedrijf te werken dat werkt voor mooie klanten, waarbij zaken gewoon goed geregeld zijn”, zegt Breure. “We zijn er trots op dat ook externen erkennen dat wij een bedrijf zijn dat zijn werknemers op nummer één heeft staan en de focus heeft op werkgeluk.”

Leukere bedrijven
Beide ranglijsten zijn samengesteld door zakelijke beslissers die ervaring hebben met de desbetreffende bedrijven. Interessant detail van de MT1000 is dat bijna alle bedrijven in de lijst van beste accountancykantoren klant zijn bij AFAS. “Ik zou niet durven zeggen dat onze software ervoor heeft gezorgd dat deze bedrijven het zo goed doen, maar we zijn wel ontzettend trots op al onze klanten. Het is ook onze missie om van onze klanten betere en leukere bedrijven te maken”, zegt Britt Breure, HR-manager bij AFAS Software.

Forse groei
Vorig jaar eindigde het softwarebedrijf ook op de eerste plek van beide ranglijsten. AFAS staat bekend als een van de succesvolste bedrijven van Nederland, zeker als het gaat om financieel rendement. De omzet van het familiebedrijf groeit al jaren rond de 15 procent per jaar en ook dit jaar is het bedrijf weer fors gegroeid. In 2018 werden onder meer organisaties als YoungCapital, CSU en UMCG klant.

Goed ondernemerschap
De snelle groei van AFAS, de manier waarop het bedrijf wordt geleid en de bijzondere cultuur blijven niet onopgemerkt. Het aanvoeren van de Computable- en MT-ranglijsten staat dan ook niet op zich. AFAS is het afgelopen jaar al verschillende keren bekroond. Zo ontving AFAS eind mei de Koning Willem I-prijs in de categorie ‘grootbedrijf’ uit handen van Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken. Goed ondernemerschap toont AFAS Software ook doordat de onderneming haar winst terugstort in de AFAS Foundation, een stichting voor goede doelen. Breure: “Het zit in ons DNA om terug te geven aan de maatschappij.”

Auteur |   ·   vrijdag 14 dec, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

Recruitmentspecialist YoungCapital gaat uitzenden met de software van AFAS. Het techbedrijf heeft hiervoor haar standaard ERP-oplossing verrijkt, speciaal voor de uitzendbranche.

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Softwareontwikkelaars zoeken het vaakst naar de programmeertaal Java als ze zoeken naar een nieuwe baan. In juli 2018 was 22,6 procent van de zoekopdrachten Java-gerelateerd. Python is het afgelopen jaar echter het meest gegroeid in populariteit onder werkzoekenden (met 67,4 procent). Dat blijkt uit analyse van Indeed, wereldwijd de nummer 1-vacaturesite, naar het zoekgedrag van

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

Barack Obama komt in september naar Nederland, voor de eerste keer sinds zijn aftreden als president van de Verenigde Staten. Hij is afsluitend spreker op het seminar ‘Forward Thinking Leadership’, georganiseerd door DenkProducties en AFAS Software.

Nederlandse bedrijven vragen massaal naar blockchain-experts

Nederlandse bedrijven vragen massaal naar blockchain-experts

Het Nederlandse bedrijfsleven staat te springen om blockchain-experts. Ruim de helft van de CFO’s (62%) in Nederland geeft namelijk aan een vacature uit te hebben staan om een expert op het gebied van blockchain aan te trekken. Zij zijn op zoek naar zowel vaste medewerkers als naar flexibele krachten om de technologie te kunnen omarmen

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken