Bedrijven voorzichter met BYOD door Yahoo

Ondanks dat flexibel werken en BYOD inmiddels gemeengoed zijn, zijn bedrijven toch sceptisch. Vooral omdat zij door BYOD grotere beveiligingsrisico’s lopen is er nog altijd angst.

Bedrijven zijn angstig als het gaat om thuiswerken en BYOD. Deze angst zit hem met name in de beveiligingsrisico’s die bedrijven lopen. Yahoo, dat eerder dit jaar besloot om het thuiswerken uit te bannen, heeft veel bedrijven aan het denken gezet. Velen draaiden hun besluiten op het gebied van thuiswerken terug of besloten om het voorlopig uit te stellen. Rene Oskam, de Benelux directeur van F5 Networks, zegt op Managersonline.nl dat de angst voor beveiligingsrisico’s hierin leidend is.

Risico’s voorkomen
De beveiligingsrisico’s die Bring Your Own Device (BYOD) en thuiswerken met zich meebrengen zijn niet onoverkomelijk.  Volgens Oskam is het van cruciaal belang dat het netwerk van het bedrijf ‘context-aware’ is om passend met de gevaren om de gaan. Een netwerk kan zo de bron van het netwerkverkeer identificeren op basis van het type apparaat, de geografische locatie en de authenticatie. Op basis van deze gegevens is het volgens Oskam mogelijk om intelligente beslissingen te nemen. Als je thuis niet beschikt over een beveiligd netwerk, wordt toegang tot het netwerk je onthouden. Je krijgt bijvoorbeeld alleen-lezen toegang, zodat je ook thuis gewoon veilig kunt werken.

Eigendom van het bedrijf
Onlangs schreef ICTtrends al over de toenemende populariteit van Corporate Owned Personally Enabled (COPE) ten opzichte van BYOD en nu blijkt dus waarom. Volgens Oskam vinden mensen het niet leuk als bedrijven inzage krijgen in hun persoonlijke bestanden en communicatie. Dit zie je echter steeds vaker gebeuren, want dit is volgens de Benelux directeur van F5 Networks de benadering die wordt gehanteerd bij de huidige generatie tools voor het beheer van mobiele apparaten.

Auteur |   ·   maandag 9 dec, 2013

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Orange Business Services gaat de mondiale communicatie-infrastructuur van Aurecon beheren, inclusief SD-WAN en cybersecurity diensten. Deze vijf jaar durende deal, bedoeld om het netwerk te transformeren, bedraagt 28 miljoen euro. De toekomstbestendige Flexible SD-WAN-dienst van Orange is een end-to-end-oplossing die aanzienlijk kosten zal besparen. Ook zal de agile netwerkcapaciteit verviervoudigen. Deze verhoogde capaciteit is cruciaal voor

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

De Nederlandse startup Go Lemon, een van de drie genomineerden van de Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards) later deze maand, biedt vanaf vandaag de kans om een iPhone-abonnement maandelijks op te zeggen. Go Lemon is de eerste partij die het mogelijk maakt om Apple devices volledig flexibel te gebruiken, zonder aanschaf of abonnement met looptijd.

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Volgens 56 procent van de Nederlandse IT-professionals begrijpen Nederlandse executives het belang van directe data-uitwisseling tussen organisaties niet. De voordelen met betrekking tot de snelheid en veiligheid van de data-uitwisseling blijken bij hen onbekend. In andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika geeft zelfs 71 procent van de IT-professionals aan dat het bestuur hier niet

Steeds meer vraag naar de flexibiliteit van multicloud

Steeds meer vraag naar de flexibiliteit van multicloud

Onder IT-verantwoordelijken is er een groeiende vraag naar flexibiliteit, onderlinge afstemming en geconsolideerd beheer voor hybrid IT- en multicloud. Dit blijkt uit het onderzoek Where is Hybrid Heading?Views on exploiting multi-modal IT, uitgevoerd door onderzoeksbureau Pierre Audoin Consultants (PAC) namens Fujitsu onder 400 IT-beslissers in acht landen.1 Uit het onderzoek blijkt dat organisaties zoveel mogelijk de balans

Equinix: uitstekende resultaten Q4 en 2018

Equinix: uitstekende resultaten Q4 en 2018

Equinix, Inc.(Nasdaq: EQIX) de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten presenteert de cijfers over het vierde kwartaal en van het totale boekjaar 2018, dat liep tot 31 december 2018. Het interconnectie- en datacenterbedrijf meldt voor het 64e kwartaal op rij hogere winsten. Enkele hoogtepunten: ·       De omzet over 2018 bedroeg 5.072 miljard dollar, dat is een stijging

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken