Bedrijven voorzichter met BYOD door Yahoo

Ondanks dat flexibel werken en BYOD inmiddels gemeengoed zijn, zijn bedrijven toch sceptisch. Vooral omdat zij door BYOD grotere beveiligingsrisico’s lopen is er nog altijd angst.

Bedrijven zijn angstig als het gaat om thuiswerken en BYOD. Deze angst zit hem met name in de beveiligingsrisico’s die bedrijven lopen. Yahoo, dat eerder dit jaar besloot om het thuiswerken uit te bannen, heeft veel bedrijven aan het denken gezet. Velen draaiden hun besluiten op het gebied van thuiswerken terug of besloten om het voorlopig uit te stellen. Rene Oskam, de Benelux directeur van F5 Networks, zegt op Managersonline.nl dat de angst voor beveiligingsrisico’s hierin leidend is.

Risico’s voorkomen
De beveiligingsrisico’s die Bring Your Own Device (BYOD) en thuiswerken met zich meebrengen zijn niet onoverkomelijk.  Volgens Oskam is het van cruciaal belang dat het netwerk van het bedrijf ‘context-aware’ is om passend met de gevaren om de gaan. Een netwerk kan zo de bron van het netwerkverkeer identificeren op basis van het type apparaat, de geografische locatie en de authenticatie. Op basis van deze gegevens is het volgens Oskam mogelijk om intelligente beslissingen te nemen. Als je thuis niet beschikt over een beveiligd netwerk, wordt toegang tot het netwerk je onthouden. Je krijgt bijvoorbeeld alleen-lezen toegang, zodat je ook thuis gewoon veilig kunt werken.

Eigendom van het bedrijf
Onlangs schreef ICTtrends al over de toenemende populariteit van Corporate Owned Personally Enabled (COPE) ten opzichte van BYOD en nu blijkt dus waarom. Volgens Oskam vinden mensen het niet leuk als bedrijven inzage krijgen in hun persoonlijke bestanden en communicatie. Dit zie je echter steeds vaker gebeuren, want dit is volgens de Benelux directeur van F5 Networks de benadering die wordt gehanteerd bij de huidige generatie tools voor het beheer van mobiele apparaten.

Auteur |   ·   maandag 9 dec, 2013

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

RUG kiest voor bedrijfsautomatisering met AFAS Software

RUG kiest voor bedrijfsautomatisering met AFAS Software

Per 1 januari 2020 automatiseert de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) alle financiële- en HR processen met de software van AFAS Software. De RUG is daarmee de eerste universiteit die overstapt op dit ERP-systeem. De geïntegreerde automatiseringsoplossing zal door bijna 7.000 medewerkers worden gebruikt. Omdat de huidige systemen verouderd waren, was de universiteit toe aan een nieuw,

Orange neemt SecureData volledig over

Orange neemt SecureData volledig over

Cybersecurity service provider SecureData is tegen een nog onbekend bedrag, volledig overgenomen door Orange. De acquisitie past binnen de ambitie van Orange om marktleider te worden op de Europese markt voor cybersecurity. SecureData is de grootste, onafhankelijke cybersecurity service provider in het Verenigd Koninkrijk, de grootste markt voor cybersecurity in Europa. Het bedrijf biedt al

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

Weener Plastics kiest voor Flexible SD-WAN van Orange Business Services

Weener Plastics kiest voor Flexible SD-WAN van Orange Business Services

 Het Nederlandse Weener Plastics, wereldwijd leverancier van innovatieve verpakkingsmaterialen, heeft een vijfjarige, managed SD-WAN overeenkomst met Orange Business Services getekend om haar mondiale expansie te ondersteunen. De toepassing van Flexible SD-WAN op 24 locaties in Europa, Azië en Latijns-Amerika zal de wendbaarheid en flexibiliteit van Weener Plastic vergroten en de interne communicatie verbeteren.

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken