Bedrijven voorzichter met BYOD door Yahoo

Ondanks dat flexibel werken en BYOD inmiddels gemeengoed zijn, zijn bedrijven toch sceptisch. Vooral omdat zij door BYOD grotere beveiligingsrisico’s lopen is er nog altijd angst.

Bedrijven zijn angstig als het gaat om thuiswerken en BYOD. Deze angst zit hem met name in de beveiligingsrisico’s die bedrijven lopen. Yahoo, dat eerder dit jaar besloot om het thuiswerken uit te bannen, heeft veel bedrijven aan het denken gezet. Velen draaiden hun besluiten op het gebied van thuiswerken terug of besloten om het voorlopig uit te stellen. Rene Oskam, de Benelux directeur van F5 Networks, zegt op Managersonline.nl dat de angst voor beveiligingsrisico’s hierin leidend is.

Risico’s voorkomen
De beveiligingsrisico’s die Bring Your Own Device (BYOD) en thuiswerken met zich meebrengen zijn niet onoverkomelijk.  Volgens Oskam is het van cruciaal belang dat het netwerk van het bedrijf ‘context-aware’ is om passend met de gevaren om de gaan. Een netwerk kan zo de bron van het netwerkverkeer identificeren op basis van het type apparaat, de geografische locatie en de authenticatie. Op basis van deze gegevens is het volgens Oskam mogelijk om intelligente beslissingen te nemen. Als je thuis niet beschikt over een beveiligd netwerk, wordt toegang tot het netwerk je onthouden. Je krijgt bijvoorbeeld alleen-lezen toegang, zodat je ook thuis gewoon veilig kunt werken.

Eigendom van het bedrijf
Onlangs schreef ICTtrends al over de toenemende populariteit van Corporate Owned Personally Enabled (COPE) ten opzichte van BYOD en nu blijkt dus waarom. Volgens Oskam vinden mensen het niet leuk als bedrijven inzage krijgen in hun persoonlijke bestanden en communicatie. Dit zie je echter steeds vaker gebeuren, want dit is volgens de Benelux directeur van F5 Networks de benadering die wordt gehanteerd bij de huidige generatie tools voor het beheer van mobiele apparaten.

Auteur |   ·   maandag 9 dec, 2013

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Met Maritime Connect van Orange Business Services blijven de vrachtschepen van Arctic Shipping Company verbonden met het netwerk. De samenwerking is het vervolg van een succesvolle pilot met de rederij, en de dienst wordt nu ingezet op zes schepen. Arctic Shipping Company is gespecialiseerd in vrachtvervoer, onder andere langs de Noordelijke Zeeroute, die loopt van de Barentszzee tot

Alle gemeentes naar de cloud

Alle gemeentes naar de cloud

Equinix Managed Services Nederland heeft een cloudomgeving ontwikkeld speciaal voor lokale overheden. Equinix Gemeente Cloud biedt gemeenten een platform om veilig en flexibel te innoveren en direct te verbinden met cloudleveranciers en overheidsnetwerken. Dit om diensten dicht bij burgers en medewerkers te brengen en zo een optimale dienstverlening te kunnen bieden. Equinix Gemeente Cloud maakt het

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Internationale marktleider in verpakkingen Amcor maakt gebruik van hybride cloud-diensten van Orange Business Services om zijn wereldwijde infrastructuur te verbinden. Met deze pay-as-you-go oplossing, versimpelt het bedrijf zijn activiteiten.

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

iSense voor vijfde keer op rij Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar

iSense voor vijfde keer op rij Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar

IT-detacheerder iSense is tijdens de Computable Awards, voor het vijfde jaar op rij verkozen tot ‘Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar’. De jury prees het bedrijf voor de manier waarop het haar kennis deelt en zich samen met de IT-gemeenschap inzet voor maximale ontwikkeling op zowel technisch als persoonlijk vlak.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken