Wageningen UR switcht van erp-systeem

Wageningen University & Research Centre ruilt Exact in voor Unit4 Agresso.De wisseling van erp-systeem moet het Research Centre van de universiteit helpen om sneller veranderingen door te voeren.  

Het Wageningen University & Research Centre (Wageningen UR) gaat niet verder met de huidige aanbieder van het erp-systeem Exact. De Wageningen UR zag het niet zitten om het erp-systeem van Exact te updaten, waardoor het een aanbesteding uitschreef. Bij deze aanbesteding kwam Unit4 Agresso als winnaar uit de bus. Het erp-systeem van de winnaar helpt dynamische organisaties die vrijwel continu veranderen. Met ingang van 1 januari 2015 neemt de Wageningen UR het nieuwe erp-systeem in gebruik.

Complexe organisatie
Doordat Wageningen UR 6500 medewerkers en tienduizend studenten uit verschillende landen heeft, is het Research Centre nu overgestapt op het nieuwe erp-systeem. Om de werkzaamheden en administratie van alle personeel, projecten en dergelijke bij te houden, moet er een koppeling zijn met diverse andere systemen. Het systeem van Exact wordt vanaf 2015 niet meer ondersteund, waardoor het systeem een update nodig heeft. Hierdoor heeft de Wageningen UR besloten om over te stappen op een ander, beter systeem.

Goede administratie
Bij de Wageningen UR staat projectmanagement hoog in het vaandel. De nieuwe leverancier van het erp-systeem voldeed volgens het Research Centre precies aan de wensen. Verder spraken de inpasbaarheid en de rapportagemogelijkheden van het pakket de universiteit bijzonder aan. “Onze projectadministratie is complex”, zegt Peter Seinen, projectmanager implementatie Agresso bij Wageningen UR, op Computable.nl. “De flexibiliteit van Unit4 Agresso geeft ons meer mogelijkheden om deze administratie goed en naar wens in te richten. Op dit moment werken we bijvoorbeeld al met workflows, maar we verwachten dat dit met Agresso meer geautomatiseerd gaat verlopen.”

Auteur |   ·   woensdag 15 jan, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Inhuren.com lanceert eerste digitale uitzendplatform van Nederland

Inhuren.com lanceert eerste digitale uitzendplatform van Nederland

Het Haagse uitzendbureau Inhuren.com heeft een innovatief uitzendplatform gelanceerd. Via dit platform kunnen meer dan tweehonderd opdrachtgevers hun opdrachten voortaan zelf uitzetten onder alle flexmedewerkers van Inhuren.com. Deze kunnen zich vervolgens hiervoor eenvoudig online aanmelden, zonder tussenkomst van een medewerker. Binnen drie maanden wil de uitzendspecialist ten minste de helft van alle opdrachten via het platform invullen.

Rijkswaterstaat gunt ICT servicedesk aan Fujitsu

Rijkswaterstaat gunt ICT servicedesk aan Fujitsu

Rijkswaterstaat heeft de aanbesteding eerste- en tweedelijns support werkzaamheden kantoorautomatisering gegund aan Fujitsu. De ICT servicedesk, lokale ondersteuning en voorraadbeheer zijn de komende drie jaar in handen van het Japanse IT-bedrijf. Het contract kan daarna drie keer met een jaar verlengd worden. Fujitsu verzorgde de laatste vier jaar al de ICT servicedesk van Rijkswaterstaat. De

NL-Fund financiert 80 miljoen euro aan contracten

NL-Fund financiert 80 miljoen euro aan contracten

NL-Fund heeft inmiddels voor 80 miljoen euro aan kasstromen bevoorschot en verwacht dit jaar de 100 miljoen te overschrijden. Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat veel MKB-bedrijven behoefte hebben aan alternatieve financieringsvormen, met name om uitbreiding te bekostigen Het afgelopen jaar is met ICT-Fund, een fonds dat zich richt op ICT-bedrijven, voor 10

Majid Al Futtaim kiest Flexible SD-WAN van Orange Business Services

Majid Al Futtaim kiest Flexible SD-WAN van Orange Business Services

Majid Al Futtaim (MAF) Retail maakt vanaf vandaag gebruik van Flexible SD-WAN van Orange Business Services. De retail-gigant uit Dubai gaat deze gebruiken om cloudtoepassingen te verbinden, de klantervaring te verbeteren en het regionale retailaanbod digitaal te transformeren. MAF Retail, dat de exclusieve franchiserechten bezit om Carrefour te exploiteren naar 38 markten in het Midden-Oosten,

Alle gemeentes naar de cloud

Alle gemeentes naar de cloud

Equinix Managed Services Nederland heeft een cloudomgeving ontwikkeld speciaal voor lokale overheden. Equinix Gemeente Cloud biedt gemeenten een platform om veilig en flexibel te innoveren en direct te verbinden met cloudleveranciers en overheidsnetwerken. Dit om diensten dicht bij burgers en medewerkers te brengen en zo een optimale dienstverlening te kunnen bieden. Equinix Gemeente Cloud maakt het

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken