TMG verlengt Atos-contract met vijf jaar

De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft zijn contract met ict-dienstverlener Atos met vijf jaar verlengd. Atos begeleidt de transformatie op de vestiging in Amsterdam waar wordt overgegaan op gestandaardiseerde ict.


Binnen negen maanden moet de migratie rond zijn. Daarna beheert de ict-dienstverlener de Centrale Service Desk, inclusief de Self Service Portal. Ook tekent Atos voor de introductie van een nieuwe werkplek op basis van Citrix-technologie en richt het ict-bedrijf de back-end infrastructuur opnieuw in. Die omgeving wordt overgeplaatst naar datacenters van de dienstverlener. Daar wordt gebruik gemaakt van CIS Private Cloud-technologie.

Kosten verlagen
TMG hoopt met het nieuwe contract de kosten voor de ict-infrastructuur en beheer fors te verlagen. Het mediabedrijf let op bedrijfskosten en kondigde in augustus al een reorganisatie aan waarbij 350 arbeidsplaatsen verdwijnen.
In 2010 stak TMG naar verluid vijftig miljoen euro in sociale netwerksite Hyves. Door de opkomst van andere sociale netwerksites en met name Facebook stapten Hyvers massaal over. De inkomsten bleken dan ook niet in verhouding te staan tot de kosten waarop TMG eerder dit jaar besloot de stekker uit de sociale netwerksite te trekken.

Mediabedrijf
TMG is onder meer eigenaar van De Telegraaf, Sp!ts, Metro, verschillende huis-aan-huisbladen en de Sky Radio Group met onder meer de zenders Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM.

Auteur |   ·   vrijdag 27 dec, 2013

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Linden-IT hoogste nieuwe binnenkomer MT1000 

Linden-IT hoogste nieuwe binnenkomer MT1000 

Detacheringsbureau Linden-IT is de hoogste nieuwe binnenkomer in de sector ICT Detachering & Outsourcing van de vandaag bekendgemaakte MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. De Amsterdamse arbeidsbemiddelaar van IT-professionals is in hun categorie op de vierde plaats geëindigd. De MT1000 ranglijst is dit jaar

Inhuren.com lanceert eerste digitale uitzendplatform van Nederland

Inhuren.com lanceert eerste digitale uitzendplatform van Nederland

Het Haagse uitzendbureau Inhuren.com heeft een innovatief uitzendplatform gelanceerd. Via dit platform kunnen meer dan tweehonderd opdrachtgevers hun opdrachten voortaan zelf uitzetten onder alle flexmedewerkers van Inhuren.com. Deze kunnen zich vervolgens hiervoor eenvoudig online aanmelden, zonder tussenkomst van een medewerker. Binnen drie maanden wil de uitzendspecialist ten minste de helft van alle opdrachten via het platform invullen.

Rijkswaterstaat gunt ICT servicedesk aan Fujitsu

Rijkswaterstaat gunt ICT servicedesk aan Fujitsu

Rijkswaterstaat heeft de aanbesteding eerste- en tweedelijns support werkzaamheden kantoorautomatisering gegund aan Fujitsu. De ICT servicedesk, lokale ondersteuning en voorraadbeheer zijn de komende drie jaar in handen van het Japanse IT-bedrijf. Het contract kan daarna drie keer met een jaar verlengd worden. Fujitsu verzorgde de laatste vier jaar al de ICT servicedesk van Rijkswaterstaat. De

NL-Fund financiert 80 miljoen euro aan contracten

NL-Fund financiert 80 miljoen euro aan contracten

NL-Fund heeft inmiddels voor 80 miljoen euro aan kasstromen bevoorschot en verwacht dit jaar de 100 miljoen te overschrijden. Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat veel MKB-bedrijven behoefte hebben aan alternatieve financieringsvormen, met name om uitbreiding te bekostigen Het afgelopen jaar is met ICT-Fund, een fonds dat zich richt op ICT-bedrijven, voor 10

Majid Al Futtaim kiest Flexible SD-WAN van Orange Business Services

Majid Al Futtaim kiest Flexible SD-WAN van Orange Business Services

Majid Al Futtaim (MAF) Retail maakt vanaf vandaag gebruik van Flexible SD-WAN van Orange Business Services. De retail-gigant uit Dubai gaat deze gebruiken om cloudtoepassingen te verbinden, de klantervaring te verbeteren en het regionale retailaanbod digitaal te transformeren. MAF Retail, dat de exclusieve franchiserechten bezit om Carrefour te exploiteren naar 38 markten in het Midden-Oosten,

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken