“Te weinig goede software voor wearables”

Volgens Nick Spencer van ABI Research loopt de ontwikkeling van draagbare hardware voor op die van de software. Dit is volgens Spencer jammer, omdat de stagnerende verkoop van smartphones een kans biedt voor de opkomst van de wearables.

De meest bekende wearable is waarschijnlijk een polsband die je polsslag meet en bijhoudt hoeveel kilometer je rent. Chinese fabrieken hebben zich een tijd lang gestort op dergelijke devices, maar vaak verdwijnen deze in de la als de batterij leeg is.

Dienstverlening belangrijk
Egon van den Broek, assistent professor aan de Universiteit Utrecht, stelt in het Financieel Dagblad dat het vooral belangrijk is om een goede dienstverlening aan te bieden bij het uitbrengen van een wearable device. Ontwikkelaars moeten volgens Van den Broek ook goed nadenken over wat ze allemaal kunnen doen met de data die ze vergaren. Hier liggen kansen voor Nederland: “Nederlanders zijn de besten in holistische en multidisciplinaire kwesties. De software en het dienstverleningsmodel: daarmee zal Nederland zijn geld moeten verdienen.”

Wearables een hype?
Onderzoeksbureau NPD DisplaySearch voorspelde eerder dat wearables een hype zijn, en in 2016 sterk krimpt. Volgens het bureau zijn de draagbare devices voornamelijk geschikt voor medische doeleinden. Wearables worden echter ook op andere plekken ingezet. Zo ontwikkelde ABN AMRO in samenwerking met Philips een armband die de opwinding in de dealroom meet. De bank staakte het project echter toen het staatssteun moest aanvragen. Er zijn natuurlijk ook bekende wearables die binnenkort voor iedereen beschikbaar komen, zoals Google Glass. Volgens Nick Spencer zal de toekomst van de wearable in ieder geval in handen liggen van de softwaremakers, en niet van de hardwarefabrikanten.

Auteur |   ·   dinsdag 12 aug, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken