“Te weinig goede software voor wearables”

Volgens Nick Spencer van ABI Research loopt de ontwikkeling van draagbare hardware voor op die van de software. Dit is volgens Spencer jammer, omdat de stagnerende verkoop van smartphones een kans biedt voor de opkomst van de wearables.

De meest bekende wearable is waarschijnlijk een polsband die je polsslag meet en bijhoudt hoeveel kilometer je rent. Chinese fabrieken hebben zich een tijd lang gestort op dergelijke devices, maar vaak verdwijnen deze in de la als de batterij leeg is.

Dienstverlening belangrijk
Egon van den Broek, assistent professor aan de Universiteit Utrecht, stelt in het Financieel Dagblad dat het vooral belangrijk is om een goede dienstverlening aan te bieden bij het uitbrengen van een wearable device. Ontwikkelaars moeten volgens Van den Broek ook goed nadenken over wat ze allemaal kunnen doen met de data die ze vergaren. Hier liggen kansen voor Nederland: “Nederlanders zijn de besten in holistische en multidisciplinaire kwesties. De software en het dienstverleningsmodel: daarmee zal Nederland zijn geld moeten verdienen.”

Wearables een hype?
Onderzoeksbureau NPD DisplaySearch voorspelde eerder dat wearables een hype zijn, en in 2016 sterk krimpt. Volgens het bureau zijn de draagbare devices voornamelijk geschikt voor medische doeleinden. Wearables worden echter ook op andere plekken ingezet. Zo ontwikkelde ABN AMRO in samenwerking met Philips een armband die de opwinding in de dealroom meet. De bank staakte het project echter toen het staatssteun moest aanvragen. Er zijn natuurlijk ook bekende wearables die binnenkort voor iedereen beschikbaar komen, zoals Google Glass. Volgens Nick Spencer zal de toekomst van de wearable in ieder geval in handen liggen van de softwaremakers, en niet van de hardwarefabrikanten.

Auteur |   ·   dinsdag 12 aug, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken