Kans van 18 miljard dollar voor Indiase IT-bedrijven

Voor technologiebedrijven in India ligt er een grote kans om klanten te helpen hun productiviteit te verbeteren en de inzetbaarheid van middelen te vergroten.

Om de ervaring van de eindgebruiker op deze gebieden te verbeteren kunnen de technologiebedrijven gebruik maken van Internet of Things  (IoT) data. De totale markt voor de Indiase bedrijven is maar liefst 18 miljard dollar, becijferde het Amerikaanse techbedrijf Cisco.

Er wordt een explosie aan data gegenereerd door een netwerk van met het internet verbonden devices zoals sensoren, routers, smartphones, smart TV’s en veiligheidscamera’s. Dit wordt ook wel het ‘Internet of Things’ genoemd.

Door technologieën zoals voorspelbare analyses en Big Data te gebruiken kunnen bedrijven productiviteit en operationele efficiëntie vergroten. Slimme netwerken helpen bedrijven niet alleen slimmer plannen maar ook de productiviteit te vergroten.

Volgens Cisco liggen er kansen op het gebied van een verhoogde arbeidsproductiviteit (0,9 miljard dollar), een beter gebruik van middelen (1,4 miljard dollar), slimmere supply chain en logistiek (8,3 miljard dollar, een verbeterde klantervaring (2,7 miljard dollar) en nieuwe businessmodellen (4,7 miljard dollar).

De voordelen van IoT zijn niet alleen voorbehouden aan de ‘corporates’ alleen. Big Data en analyses raken ook sectoren zoals gezondheidszorg. Uit de Cisco Value Index study blijkt dat IoT op zijn minst voor 613 miljard dollar bijdraagt aan de winst van bedrijven dit jaar.

Auteur |   ·   maandag 9 dec, 2013

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Linden-IT hoogste nieuwe binnenkomer MT1000 

Linden-IT hoogste nieuwe binnenkomer MT1000 

Detacheringsbureau Linden-IT is de hoogste nieuwe binnenkomer in de sector ICT Detachering & Outsourcing van de vandaag bekendgemaakte MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. De Amsterdamse arbeidsbemiddelaar van IT-professionals is in hun categorie op de vierde plaats geëindigd. De MT1000 ranglijst is dit jaar

Inhuren.com lanceert eerste digitale uitzendplatform van Nederland

Inhuren.com lanceert eerste digitale uitzendplatform van Nederland

Het Haagse uitzendbureau Inhuren.com heeft een innovatief uitzendplatform gelanceerd. Via dit platform kunnen meer dan tweehonderd opdrachtgevers hun opdrachten voortaan zelf uitzetten onder alle flexmedewerkers van Inhuren.com. Deze kunnen zich vervolgens hiervoor eenvoudig online aanmelden, zonder tussenkomst van een medewerker. Binnen drie maanden wil de uitzendspecialist ten minste de helft van alle opdrachten via het platform invullen.

Rijkswaterstaat gunt ICT servicedesk aan Fujitsu

Rijkswaterstaat gunt ICT servicedesk aan Fujitsu

Rijkswaterstaat heeft de aanbesteding eerste- en tweedelijns support werkzaamheden kantoorautomatisering gegund aan Fujitsu. De ICT servicedesk, lokale ondersteuning en voorraadbeheer zijn de komende drie jaar in handen van het Japanse IT-bedrijf. Het contract kan daarna drie keer met een jaar verlengd worden. Fujitsu verzorgde de laatste vier jaar al de ICT servicedesk van Rijkswaterstaat. De

NL-Fund financiert 80 miljoen euro aan contracten

NL-Fund financiert 80 miljoen euro aan contracten

NL-Fund heeft inmiddels voor 80 miljoen euro aan kasstromen bevoorschot en verwacht dit jaar de 100 miljoen te overschrijden. Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat veel MKB-bedrijven behoefte hebben aan alternatieve financieringsvormen, met name om uitbreiding te bekostigen Het afgelopen jaar is met ICT-Fund, een fonds dat zich richt op ICT-bedrijven, voor 10

Majid Al Futtaim kiest Flexible SD-WAN van Orange Business Services

Majid Al Futtaim kiest Flexible SD-WAN van Orange Business Services

Majid Al Futtaim (MAF) Retail maakt vanaf vandaag gebruik van Flexible SD-WAN van Orange Business Services. De retail-gigant uit Dubai gaat deze gebruiken om cloudtoepassingen te verbinden, de klantervaring te verbeteren en het regionale retailaanbod digitaal te transformeren. MAF Retail, dat de exclusieve franchiserechten bezit om Carrefour te exploiteren naar 38 markten in het Midden-Oosten,

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken