IBM wint contract voor The Norwegian Public Roads Administration (NPRA)

IBM is tot een akkoord gekomen met The Norwegian Public Roads Administration (NPRA) om een nieuwe gecentraliseerd tolheffingssysteem te ontwikkelen in Noorwegen. . Door IBM’s ervaring met uitgebreid verkeerssysteem management, big data en analytische mogelijkheden en mobiele expertise zal het nieuwe tolheffingssysteem genaamd AutoPASS Grindgut meer dan 470 miljoen voertuig passages verwerken en ongeveer 1,3 miljard euro opleveren.

IBM zal zijn analytische productexpertise gebruiken om de verkeersdata te voorzien van moderne gebruikersaccounts en NPRA’s CRM systeem. Daarnaast zal NPRA administratiekosten verminderen en klanten service verhogen door langzaam de papieren transacties over te laten gaan naar toekomstige klantinteracties op het web en mobiel.

Toekomstige diensten
IBM MobileFirst zal de ontwikkeling van nieuwe self-service smartphone- en tablet-apps, die zal zorgen voor verbeterde klant ervaring, ondersteunen. IBM MobileFirst stelt NPRA in staat om door te gaan met het aanbieden van nieuwe mobiele services die verbeteringen maakt voor het huidige systeem. Datacollecties van wegeninstallaties door het land zijn gebaseerd op automatische tag reading, of gebruiken automatische kentekenherkenning-software en maken deel uit van het nieuwe centrale systeem. Toekomstige diensten zouden real-time analyses van de verkeersstroom, gebruik, vervoerstrends en reispatronen bevatten. Daarnaast zal er verbeterde automatisering plaatsvinden in GPS gebaseerde tol en andere vormen van wegen diensten.

Het contract
Het AutoPass Grindgut systeem zal beheerd worden door IBM met behulp van Smarter Application Management van IBM’s Global Delivery Centers. Concurrentie van IBM waren QFree, BT Signaal en Kapsch. Het contract is in december 2013 gegund en getekend door IBM. Het nieuwe platform zal in de lente van 2015 uitgerold worden. Het contract is inclusief vormgeving, ontwikkeling en management voor tenminste drie jaar na levering.

Auteur |   ·   dinsdag 1 apr, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Linden-IT hoogste nieuwe binnenkomer MT1000 

Linden-IT hoogste nieuwe binnenkomer MT1000 

Detacheringsbureau Linden-IT is de hoogste nieuwe binnenkomer in de sector ICT Detachering & Outsourcing van de vandaag bekendgemaakte MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. De Amsterdamse arbeidsbemiddelaar van IT-professionals is in hun categorie op de vierde plaats geëindigd. De MT1000 ranglijst is dit jaar

Inhuren.com lanceert eerste digitale uitzendplatform van Nederland

Inhuren.com lanceert eerste digitale uitzendplatform van Nederland

Het Haagse uitzendbureau Inhuren.com heeft een innovatief uitzendplatform gelanceerd. Via dit platform kunnen meer dan tweehonderd opdrachtgevers hun opdrachten voortaan zelf uitzetten onder alle flexmedewerkers van Inhuren.com. Deze kunnen zich vervolgens hiervoor eenvoudig online aanmelden, zonder tussenkomst van een medewerker. Binnen drie maanden wil de uitzendspecialist ten minste de helft van alle opdrachten via het platform invullen.

Rijkswaterstaat gunt ICT servicedesk aan Fujitsu

Rijkswaterstaat gunt ICT servicedesk aan Fujitsu

Rijkswaterstaat heeft de aanbesteding eerste- en tweedelijns support werkzaamheden kantoorautomatisering gegund aan Fujitsu. De ICT servicedesk, lokale ondersteuning en voorraadbeheer zijn de komende drie jaar in handen van het Japanse IT-bedrijf. Het contract kan daarna drie keer met een jaar verlengd worden. Fujitsu verzorgde de laatste vier jaar al de ICT servicedesk van Rijkswaterstaat. De

NL-Fund financiert 80 miljoen euro aan contracten

NL-Fund financiert 80 miljoen euro aan contracten

NL-Fund heeft inmiddels voor 80 miljoen euro aan kasstromen bevoorschot en verwacht dit jaar de 100 miljoen te overschrijden. Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat veel MKB-bedrijven behoefte hebben aan alternatieve financieringsvormen, met name om uitbreiding te bekostigen Het afgelopen jaar is met ICT-Fund, een fonds dat zich richt op ICT-bedrijven, voor 10

Majid Al Futtaim kiest Flexible SD-WAN van Orange Business Services

Majid Al Futtaim kiest Flexible SD-WAN van Orange Business Services

Majid Al Futtaim (MAF) Retail maakt vanaf vandaag gebruik van Flexible SD-WAN van Orange Business Services. De retail-gigant uit Dubai gaat deze gebruiken om cloudtoepassingen te verbinden, de klantervaring te verbeteren en het regionale retailaanbod digitaal te transformeren. MAF Retail, dat de exclusieve franchiserechten bezit om Carrefour te exploiteren naar 38 markten in het Midden-Oosten,

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken