Groei ict-markt tot 2,5 procent

De Nederlandse ict-markt groeit in 2014 met 1,5 tot 2,5 procent. Wanneer het verwachte economische herstel doorzet, zal dit stijgen naar 5 procent in 2015. Wereldwijd groeit de markt dit jaar met 5 tot 6 procent. 

Wereldwijd groeit de markt dit jaar met 5 tot 6 procent. Dit voorspelt het Amerikaanse onderzoeksbureau Forrester, zoals Computable bericht. Forrester noemt de Amerikaanse tech-markt de aanjager van de ict-markt.

Doordat verschillende economieën, waaronder die van Amerika, tekenen van herstel laten zien, gelooft het onderzoeksbureau dat de wereldwijde ict-markt zal volgen. Europa komt hierbij langzamer op gang: de groei van 1,5 procent steekt af bij een groei van 6,3 procent in de Verenigde Staten. Daarentegen stijgen kleinere tech-markten sneller dan verwacht. Percentages van Latijns-Amerika, Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika liggen hoger dan die van de VS. In 2015 zal het groeicijfer nog hoger liggen dan de 5 tot 6 procent van dit jaar voor de gehele ict-markt.

Opkomende markten
De ict-groei in opkomende markten als India, Brazilië, Rusland en China valt wat tegen. Daardoor liggen de bestedingen aan meer traditionele technologie, zoals servers, routers, Wintel-pc’s, software voor enterprise resource planning en database management lager dan in eerdere inschattingen. Daarentegen zorgen software-as-a-service (SaaS), mobiele apparaten, tablet, big data en analytische software en slimme bedrijfsproces-apps voor een versnelde vraag naar ict-oplossingen.

Stijgers in Europa
De Verenigde Staten lopen voorop in de groei van de ict-sector, terwijl de groei in Europa en Japan wat aan de voorzichtige kant is. Analist Andrew Bartels voorspelt een toename van ict-bestedingen in West- en Centraal Europa met 2,9 procent. De grootste groei vindt vooral plaats in Groot-Brittannië, Scandinavië, Ierland en Polen (3 procent).

Auteur |   ·   donderdag 16 jan, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Linden-IT hoogste nieuwe binnenkomer MT1000 

Linden-IT hoogste nieuwe binnenkomer MT1000 

Detacheringsbureau Linden-IT is de hoogste nieuwe binnenkomer in de sector ICT Detachering & Outsourcing van de vandaag bekendgemaakte MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. De Amsterdamse arbeidsbemiddelaar van IT-professionals is in hun categorie op de vierde plaats geëindigd. De MT1000 ranglijst is dit jaar

Inhuren.com lanceert eerste digitale uitzendplatform van Nederland

Inhuren.com lanceert eerste digitale uitzendplatform van Nederland

Het Haagse uitzendbureau Inhuren.com heeft een innovatief uitzendplatform gelanceerd. Via dit platform kunnen meer dan tweehonderd opdrachtgevers hun opdrachten voortaan zelf uitzetten onder alle flexmedewerkers van Inhuren.com. Deze kunnen zich vervolgens hiervoor eenvoudig online aanmelden, zonder tussenkomst van een medewerker. Binnen drie maanden wil de uitzendspecialist ten minste de helft van alle opdrachten via het platform invullen.

Rijkswaterstaat gunt ICT servicedesk aan Fujitsu

Rijkswaterstaat gunt ICT servicedesk aan Fujitsu

Rijkswaterstaat heeft de aanbesteding eerste- en tweedelijns support werkzaamheden kantoorautomatisering gegund aan Fujitsu. De ICT servicedesk, lokale ondersteuning en voorraadbeheer zijn de komende drie jaar in handen van het Japanse IT-bedrijf. Het contract kan daarna drie keer met een jaar verlengd worden. Fujitsu verzorgde de laatste vier jaar al de ICT servicedesk van Rijkswaterstaat. De

NL-Fund financiert 80 miljoen euro aan contracten

NL-Fund financiert 80 miljoen euro aan contracten

NL-Fund heeft inmiddels voor 80 miljoen euro aan kasstromen bevoorschot en verwacht dit jaar de 100 miljoen te overschrijden. Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat veel MKB-bedrijven behoefte hebben aan alternatieve financieringsvormen, met name om uitbreiding te bekostigen Het afgelopen jaar is met ICT-Fund, een fonds dat zich richt op ICT-bedrijven, voor 10

Majid Al Futtaim kiest Flexible SD-WAN van Orange Business Services

Majid Al Futtaim kiest Flexible SD-WAN van Orange Business Services

Majid Al Futtaim (MAF) Retail maakt vanaf vandaag gebruik van Flexible SD-WAN van Orange Business Services. De retail-gigant uit Dubai gaat deze gebruiken om cloudtoepassingen te verbinden, de klantervaring te verbeteren en het regionale retailaanbod digitaal te transformeren. MAF Retail, dat de exclusieve franchiserechten bezit om Carrefour te exploiteren naar 38 markten in het Midden-Oosten,

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken