Equinix laat verdere groei zien

Equinix heeft de cijfers voor het tweede kwartaal van 2018 bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 62e kwartaal op rij, naar 1.262 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 30 procent van de wereldwijde omzet.

De kwartaalomzet steeg met 18 procent ten opzichte van jaar geleden. Vooral de inkomsten die voortkomen uit de vraag naar interconnectie overtroffen de verwachtingen. “Onze klanten baseren hun IT-architecturen steeds meer op interconnectie en dat zien we terug in de groeicijfers”, zegt Michiel Eielts, managing director van Equinix Benelux. “Organisaties moeten steeds sneller een grote hoeveelheid data met elkaar delen, waardoor directe, private data-uitwisselingen tussen bedrijven, locaties en clouds wereldwijd steeds belangrijker worden.”

Uitbreidingsprojecten en partnerschappen

Op dit moment zijn er 32 uitbreidingsprojecten gaande, die de capaciteit vergroten in 23 markten. Ruim 85 procent van deze investeringen zijn gericht op de 16 grootste metropolen. Ook wordt er geïnvesteerd in Amsterdam Zuidoost. In december 2018 opent daar de uitbreiding op het datacenter AM7. “Naast de uitbreidingen in de Europese-markt kondigde Equinix ook haar toetreding tot Oman aan. “We zijn een partnerschap aangegaan met Omantel, een wereldwijd communicatiebedrijf, en openen in 2019 het eerste carrier-neutrale datacenter in Muscat, de hoofdstad van Oman”, aldus Eielts.

Toekomstverwachtingen

De Global Interconnection Index van Equinix voorspelt dat de capaciteit voor interconnectiebandbreedte tussen 2016 en 2020 met 44 procent toeneemt. De index schat in dat tegen 2020 de interconnectiebandbreedte verviervoudigd is in grootte, met 1.450 Terabits per seconde (Tbps) geïnstalleerde capaciteit, ongeveer 29 procent van de wereldwijde interconnectiebandbreedte. “Om aan deze verwachtingen te kunnen blijven voldoen, heeft Equinix ook de afgelopen maanden geïnvesteerd in uitbreiding van de datacenters in onder andere Amsterdam, Denver en Londen”, zegt Eielts.

Auteur |   ·   woensdag 15 aug, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Linden-IT hoogste nieuwe binnenkomer MT1000 

Linden-IT hoogste nieuwe binnenkomer MT1000 

Detacheringsbureau Linden-IT is de hoogste nieuwe binnenkomer in de sector ICT Detachering & Outsourcing van de vandaag bekendgemaakte MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. De Amsterdamse arbeidsbemiddelaar van IT-professionals is in hun categorie op de vierde plaats geëindigd. De MT1000 ranglijst is dit jaar

Inhuren.com lanceert eerste digitale uitzendplatform van Nederland

Inhuren.com lanceert eerste digitale uitzendplatform van Nederland

Het Haagse uitzendbureau Inhuren.com heeft een innovatief uitzendplatform gelanceerd. Via dit platform kunnen meer dan tweehonderd opdrachtgevers hun opdrachten voortaan zelf uitzetten onder alle flexmedewerkers van Inhuren.com. Deze kunnen zich vervolgens hiervoor eenvoudig online aanmelden, zonder tussenkomst van een medewerker. Binnen drie maanden wil de uitzendspecialist ten minste de helft van alle opdrachten via het platform invullen.

Rijkswaterstaat gunt ICT servicedesk aan Fujitsu

Rijkswaterstaat gunt ICT servicedesk aan Fujitsu

Rijkswaterstaat heeft de aanbesteding eerste- en tweedelijns support werkzaamheden kantoorautomatisering gegund aan Fujitsu. De ICT servicedesk, lokale ondersteuning en voorraadbeheer zijn de komende drie jaar in handen van het Japanse IT-bedrijf. Het contract kan daarna drie keer met een jaar verlengd worden. Fujitsu verzorgde de laatste vier jaar al de ICT servicedesk van Rijkswaterstaat. De

NL-Fund financiert 80 miljoen euro aan contracten

NL-Fund financiert 80 miljoen euro aan contracten

NL-Fund heeft inmiddels voor 80 miljoen euro aan kasstromen bevoorschot en verwacht dit jaar de 100 miljoen te overschrijden. Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat veel MKB-bedrijven behoefte hebben aan alternatieve financieringsvormen, met name om uitbreiding te bekostigen Het afgelopen jaar is met ICT-Fund, een fonds dat zich richt op ICT-bedrijven, voor 10

Majid Al Futtaim kiest Flexible SD-WAN van Orange Business Services

Majid Al Futtaim kiest Flexible SD-WAN van Orange Business Services

Majid Al Futtaim (MAF) Retail maakt vanaf vandaag gebruik van Flexible SD-WAN van Orange Business Services. De retail-gigant uit Dubai gaat deze gebruiken om cloudtoepassingen te verbinden, de klantervaring te verbeteren en het regionale retailaanbod digitaal te transformeren. MAF Retail, dat de exclusieve franchiserechten bezit om Carrefour te exploiteren naar 38 markten in het Midden-Oosten,

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken