Bedrijven voorzichter met BYOD door Yahoo

Ondanks dat flexibel werken en BYOD inmiddels gemeengoed zijn, zijn bedrijven toch sceptisch. Vooral omdat zij door BYOD grotere beveiligingsrisico’s lopen is er nog altijd angst.

Bedrijven zijn angstig als het gaat om thuiswerken en BYOD. Deze angst zit hem met name in de beveiligingsrisico’s die bedrijven lopen. Yahoo, dat eerder dit jaar besloot om het thuiswerken uit te bannen, heeft veel bedrijven aan het denken gezet. Velen draaiden hun besluiten op het gebied van thuiswerken terug of besloten om het voorlopig uit te stellen. Rene Oskam, de Benelux directeur van F5 Networks, zegt op Managersonline.nl dat de angst voor beveiligingsrisico’s hierin leidend is.

Risico’s voorkomen
De beveiligingsrisico’s die Bring Your Own Device (BYOD) en thuiswerken met zich meebrengen zijn niet onoverkomelijk.  Volgens Oskam is het van cruciaal belang dat het netwerk van het bedrijf ‘context-aware’ is om passend met de gevaren om de gaan. Een netwerk kan zo de bron van het netwerkverkeer identificeren op basis van het type apparaat, de geografische locatie en de authenticatie. Op basis van deze gegevens is het volgens Oskam mogelijk om intelligente beslissingen te nemen. Als je thuis niet beschikt over een beveiligd netwerk, wordt toegang tot het netwerk je onthouden. Je krijgt bijvoorbeeld alleen-lezen toegang, zodat je ook thuis gewoon veilig kunt werken.

Eigendom van het bedrijf
Onlangs schreef ICTtrends al over de toenemende populariteit van Corporate Owned Personally Enabled (COPE) ten opzichte van BYOD en nu blijkt dus waarom. Volgens Oskam vinden mensen het niet leuk als bedrijven inzage krijgen in hun persoonlijke bestanden en communicatie. Dit zie je echter steeds vaker gebeuren, want dit is volgens de Benelux directeur van F5 Networks de benadering die wordt gehanteerd bij de huidige generatie tools voor het beheer van mobiele apparaten.

Auteur |   ·   maandag 9 dec, 2013

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

‘Ik wilde eigenlijk nooit werknemers aannemen’

‘Ik wilde eigenlijk nooit werknemers aannemen’

Jack Kuiper staat op zijn 62ste nog altijd aan het hoofd van Documizers Ontwikkelingen in technologie gaan zo snel, dat moet je aan jongere generaties overlaten, dacht Jack Kuijper altijd. Toch staat hij na twintig jaar, op zijn 62ste, nog altijd aan het hoofd van Documizers, leverancier van oplossingen voor documentprocessen, waarmee hij klanten zoals

Fujitsu en Deep Instinct werken samen tegen ransomware

Fujitsu en Deep Instinct werken samen tegen ransomware

Fujitsu kondigt vandaag een samenwerking aan met Deep Instinct, het allereerste bedrijf dat end-to-end deep learning gebruikt voor cybersecurity. Samen lanceren ze een unieke anti-ransomwaredienst, waarmee de meest geavanceerde bedreigingen – bekend en onbekend – in minder dan twintig miliseconden onschadelijk worden gemaakt. Fujitsu en Deep Instinct bieden hiermee de snelste en meest effectieve beveiligingsoplossing van

Fujitsu en Microsoft gaan samenwerken aan duurzaamheidstransformatie

Fujitsu en Microsoft gaan samenwerken aan duurzaamheidstransformatie

Fujitsu Limited en Microsoft Corporation kondigen een vijfjarig strategisch partnership aan en breiden daarmee hun bestaande samenwerking uit. Binnen het partnership investeren beide bedrijven in de ontwikkeling van innovatieve Fujitsu Uvance-oplossingen. Fujitsu en Microsoft gebruiken verschillende Microsoft Cloudplatforms en toonaangevende technologieën, waarmee ze digitaal transformeren hoe organisaties duurzamere oplossingen ontwikkelen die inspelen op maatschappelijke behoeften. 

Fujitsu lanceert Fujitsu Kozuchi

Fujitsu lanceert Fujitsu Kozuchi

Tijdens Activate Now Technology Summit in Madrid heeft Fujitsu haar gloednieuwe AI-platform gelanceerd (codenaam: Kozuchi). Het nieuwe platform geeft commerciële gebruikers wereldwijd de beschikking over krachtige technologieën op het gebied van AI en Machine Learning. Dankzij Kozuchi kunnen organisaties uit bijvoorbeeld: productie, detailhandel, financiën en gezondheidszorg, geavanceerde AI-technologie gebruiken als oplossing voor hun zakelijke uitdagingen. Om ervoor

Linden-IT breidt uit naar Zweden

Linden-IT breidt uit naar Zweden

Detacheringsbureau Linden-IT breidt per direct uit naar Zweden. De IT-dienstverlener gaat bedrijven vanuit Stockholm ondersteunen bij de detachering van IT-professionals, onder andere op het gebied van support, cloud en applicaties. Dit is na Portugal het tweede buitenlandse kantoor van Linden-IT, waarmee de uitbreiding een logische stap is binnen de internationale groeiambitie. In eerste instantie gaat

In samenwerking met

banner

Dossiers

Partnerdossiers



ICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken