Windows 10 aangekondigd door Microsoft

Microsoft heeft de opvolger van Windows 8.1 bekend gemaakt. Het nieuwe besturingssysteem draagt de naam Windows 10. Halverwege 2015 verschijnt Windows 10 met vernieuwde en oude terugkerende functies.

Verassend is de naamkeuze waarvan werd verwacht dat deze Windows 9 zou zijn. Niet alleen zal Windows 10 op laptop’s, tablets en pc’s werken maar het vervangt ook het huidige besturingssysteem Windows Phone. Ook mensen met een Xbox One kunnen gebruik maken van Windows 10.

Oude bekenden
Windows heeft besloten het oude startmenu weer terug te brengen. Het startmenu maakt samen met de oude startknop zijn rentree. Zoals ook in Windows 7 het geval is zit de startknop links onderin het scherm. Bij het openen van het startmenu is de het traditionele menu te zien met verschillende programma’s en mappen. Daar zijn de blokken met verschillende apps, zoals we kennen uit Windows 8, aan toegevoegd. Een van de redenen dat Microsoft deze oude functies weer heeft terug gebracht is de zakelijke markt. Het afwijkende uiterlijk van Windows 8 sloeg niet aan bij bedrijven waardoor het weinig gebruikt werd.

Nieuwe functie
Naast de startknop en het startmenu heeft Microsoft ook een nieuwe functie toegevoegd genaamd Task view. De nieuwe knop in de taakbalk maakt het mogelijkheid een overzicht te krijgen van alle open vensters. De verkleinde weergave van de vensters maakt het mogelijk snel te kunnen schakelen. Task view geeft de gebruiker daarnaast de mogelijkheid om meerdere bureaubladen aan te maken. Het gebruik van het touchscreen is ook aangepast in Windows 10. De speciale touch-weergave wordt geactiveerd zodra gebruikers het scherm aanraken. Vooral voor de hybride apparaten die zowel als laptop als tablet dienen is dit een vooruitgang. Ook het startscherm van hybride apparaten die als tablet worden gebruikt is aangepast. Grote blokken zijn nu kleine blokken geworden en ook zijn het startmenu en de taakbalk te gebruiken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Auteur |   ·   woensdag 1 okt, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken