Windows 10 aangekondigd door Microsoft

Microsoft heeft de opvolger van Windows 8.1 bekend gemaakt. Het nieuwe besturingssysteem draagt de naam Windows 10. Halverwege 2015 verschijnt Windows 10 met vernieuwde en oude terugkerende functies.

Verassend is de naamkeuze waarvan werd verwacht dat deze Windows 9 zou zijn. Niet alleen zal Windows 10 op laptop’s, tablets en pc’s werken maar het vervangt ook het huidige besturingssysteem Windows Phone. Ook mensen met een Xbox One kunnen gebruik maken van Windows 10.

Oude bekenden
Windows heeft besloten het oude startmenu weer terug te brengen. Het startmenu maakt samen met de oude startknop zijn rentree. Zoals ook in Windows 7 het geval is zit de startknop links onderin het scherm. Bij het openen van het startmenu is de het traditionele menu te zien met verschillende programma’s en mappen. Daar zijn de blokken met verschillende apps, zoals we kennen uit Windows 8, aan toegevoegd. Een van de redenen dat Microsoft deze oude functies weer heeft terug gebracht is de zakelijke markt. Het afwijkende uiterlijk van Windows 8 sloeg niet aan bij bedrijven waardoor het weinig gebruikt werd.

Nieuwe functie
Naast de startknop en het startmenu heeft Microsoft ook een nieuwe functie toegevoegd genaamd Task view. De nieuwe knop in de taakbalk maakt het mogelijkheid een overzicht te krijgen van alle open vensters. De verkleinde weergave van de vensters maakt het mogelijk snel te kunnen schakelen. Task view geeft de gebruiker daarnaast de mogelijkheid om meerdere bureaubladen aan te maken. Het gebruik van het touchscreen is ook aangepast in Windows 10. De speciale touch-weergave wordt geactiveerd zodra gebruikers het scherm aanraken. Vooral voor de hybride apparaten die zowel als laptop als tablet dienen is dit een vooruitgang. Ook het startscherm van hybride apparaten die als tablet worden gebruikt is aangepast. Grote blokken zijn nu kleine blokken geworden en ook zijn het startmenu en de taakbalk te gebruiken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Auteur |   ·   woensdag 1 okt, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken