Verkoop servers stijgt wereldwijd

De wereldwijde verkoop van servers  is in het derde kwartaal gestegen met een procent. Dit stellen analisten van Gartner vast. Ook de omzet beleefde een groei, deze bedraagt 1,7 procent.  De stijging in de West-Europese servermarkt was het hoogst.

Ondanks de wereldwijde stijging is er geen sprake van een trend. Zo was er in Noord-Amerika en Azië spraken van groei maar in Oost-Europa, Afrika, Midden-Oosten en Latijns-Amerika sprake van een krimpende markt. De verschillende prestaties tussen de gebieden is volgens Gartner te wijten aan variërende economische omstandigheden. In West-Europa groeide de servermarkt met 2 procent in aantallen en qua omzet met 3,8 procent.

Top van de markt
Vanuit verkoopperspectief is HP marktleider. Deze positie wordt behaald ondanks een daling in de omzet van 0,9 procent. De totale omzet van de lijstaanvoerder kwam daarmee op 3.374 miljoen dollar. D nummer twee van de lijst, IBM, zag zijn omzet zelfs dalen met 17 procent. De top vijf wordt verder aangevuld met Dell, Cisco en Oracle. De stijging van Oracle is ronduit het opvallendst, namelijk 30 procent op jaarbasis. Ondanks deze stijging is er nog steeds een gat van 6,2 procent tussen Oracle en de top drie.

Aantal servers
De top vijf aan de hand van het aantal servers geeft een ander beeld weer. Het bovenste segment blijft hetzelfde met een ongewijzigde top drie van HP, Dell en IBM. Daarna volgen Huawei en Inspur Electronics. Beide hebben op jaarbasis een enorme groei gehad van 34,3 en 81,9 procent. De typen servers die het snelst groeiden op jaarbasis zijn de X86-modellen. Het aantal van deze servers groeide met 1,2 procent en de omzet steeg met 7,4 procent. De groei in gebieden als Noord-Amerika en Azië wordt gestimuleerd door hyperscale bedrijven die veel geld investeren in machines.

Auteur |   ·   donderdag 4 dec, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken