Verkoop servers stijgt wereldwijd

De wereldwijde verkoop van servers  is in het derde kwartaal gestegen met een procent. Dit stellen analisten van Gartner vast. Ook de omzet beleefde een groei, deze bedraagt 1,7 procent.  De stijging in de West-Europese servermarkt was het hoogst.

Ondanks de wereldwijde stijging is er geen sprake van een trend. Zo was er in Noord-Amerika en Azië spraken van groei maar in Oost-Europa, Afrika, Midden-Oosten en Latijns-Amerika sprake van een krimpende markt. De verschillende prestaties tussen de gebieden is volgens Gartner te wijten aan variërende economische omstandigheden. In West-Europa groeide de servermarkt met 2 procent in aantallen en qua omzet met 3,8 procent.

Top van de markt
Vanuit verkoopperspectief is HP marktleider. Deze positie wordt behaald ondanks een daling in de omzet van 0,9 procent. De totale omzet van de lijstaanvoerder kwam daarmee op 3.374 miljoen dollar. D nummer twee van de lijst, IBM, zag zijn omzet zelfs dalen met 17 procent. De top vijf wordt verder aangevuld met Dell, Cisco en Oracle. De stijging van Oracle is ronduit het opvallendst, namelijk 30 procent op jaarbasis. Ondanks deze stijging is er nog steeds een gat van 6,2 procent tussen Oracle en de top drie.

Aantal servers
De top vijf aan de hand van het aantal servers geeft een ander beeld weer. Het bovenste segment blijft hetzelfde met een ongewijzigde top drie van HP, Dell en IBM. Daarna volgen Huawei en Inspur Electronics. Beide hebben op jaarbasis een enorme groei gehad van 34,3 en 81,9 procent. De typen servers die het snelst groeiden op jaarbasis zijn de X86-modellen. Het aantal van deze servers groeide met 1,2 procent en de omzet steeg met 7,4 procent. De groei in gebieden als Noord-Amerika en Azië wordt gestimuleerd door hyperscale bedrijven die veel geld investeren in machines.

Auteur |   ·   donderdag 4 dec, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApps’ NFLEX Converged Infrastructure oplossing is nu beschikbaar voor SAP-omgevingen. De vooraf geconfigureerde datacentrum-infrastructuur wordt overgedragen op Windows- en Linux-besturingssystemen en is geoptimaliseerd voor het beheer van SAP-installaties. Zowel voor de SAP Business Suite, SAP S/4HANA® als SAP BW/4HANA implementaties.

Bijna helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

Bijna helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

49 procent van de werkenden denkt niet dat kunstmatige intelligentie ons leven mooier gaat maken. Vrouwen zijn hier met 59 procent vaker van overtuigd dan mannen met 42 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de KNVI, de Nederlandse beroepsvereniging voor informatie- en IT-professionals, onder 1271 Nederlanders van 18 jaar en ouder in loondienst. Gemiddeld denkt driekwart van

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken