Verkoop servers stijgt wereldwijd

De wereldwijde verkoop van servers  is in het derde kwartaal gestegen met een procent. Dit stellen analisten van Gartner vast. Ook de omzet beleefde een groei, deze bedraagt 1,7 procent.  De stijging in de West-Europese servermarkt was het hoogst.

Ondanks de wereldwijde stijging is er geen sprake van een trend. Zo was er in Noord-Amerika en Azië spraken van groei maar in Oost-Europa, Afrika, Midden-Oosten en Latijns-Amerika sprake van een krimpende markt. De verschillende prestaties tussen de gebieden is volgens Gartner te wijten aan variërende economische omstandigheden. In West-Europa groeide de servermarkt met 2 procent in aantallen en qua omzet met 3,8 procent.

Top van de markt
Vanuit verkoopperspectief is HP marktleider. Deze positie wordt behaald ondanks een daling in de omzet van 0,9 procent. De totale omzet van de lijstaanvoerder kwam daarmee op 3.374 miljoen dollar. D nummer twee van de lijst, IBM, zag zijn omzet zelfs dalen met 17 procent. De top vijf wordt verder aangevuld met Dell, Cisco en Oracle. De stijging van Oracle is ronduit het opvallendst, namelijk 30 procent op jaarbasis. Ondanks deze stijging is er nog steeds een gat van 6,2 procent tussen Oracle en de top drie.

Aantal servers
De top vijf aan de hand van het aantal servers geeft een ander beeld weer. Het bovenste segment blijft hetzelfde met een ongewijzigde top drie van HP, Dell en IBM. Daarna volgen Huawei en Inspur Electronics. Beide hebben op jaarbasis een enorme groei gehad van 34,3 en 81,9 procent. De typen servers die het snelst groeiden op jaarbasis zijn de X86-modellen. Het aantal van deze servers groeide met 1,2 procent en de omzet steeg met 7,4 procent. De groei in gebieden als Noord-Amerika en Azië wordt gestimuleerd door hyperscale bedrijven die veel geld investeren in machines.

Auteur |   ·   donderdag 4 dec, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken