Tien procent minder brandstofkosten voor Dobroflot dankzij IoT-monitoringssysteem Orange Business Services

De Russische vissersvlootrederij Dobroflot Group of Companies gaat een IoT-oplossing van Orange Business Services implementeren om haar brandstofgebruik te monitoren. De oplossing moet het brandstofgebruik optimaliseren, en de positie van de vloot en het weer analyseren. De verwachting is dat de oplossing een besparing van tien procent aan brandstofkosten oplevert. De IoT-/satellietoplossing van Orange Business Services verbindt Dobroflot’s schepen met het vasteland.         
De producent van geblikt vis zal de IoT-oplossing aanvankelijk op een enkel schip implementeren voordat het wordt ingevoerd op acht schepen van hun vloot, waaronder Vsevolod Sibirtsey, ‘s werelds grootste drijvende visfabriek. Dankzij deze pilot kan Dobroflot het brandstofverbruik nauwkeurig online bij houden, zowel op zee als tijdens het bunkeren en tanken. Dit helpt de bemanning kosten te besparen door de hoofdmotor, hulpdieselgeneratoren en ketels van het schip continu te monitoren.
Voor de ontwikkeling van de IoT-oplossing sloegen Orange Business Services en Technodar, een Russische expert op het gebied van controlesystemen voor brandstofverbruik en het monitoren van satelliettransport, de handen ineen. Technodar maakt gebruik van de uiterst nauwkeurige Coriolis flow meter-technologie om massa te meten die door een pijp stroomt. Sensoren sturen deze metingen direct door naar de IoT-oplossing en deze stuurt de data terug naar de kust via een VSAT-terminal aan boord.
Efficiënte routes kiezen
“De besparingen die de IoT-oplossing van Orange Business Services oplevert, zullen een aanzienlijke impact hebben op onze bedrijfsresultaten aangezien ongeveer de helft van de kosten om een schip drijvend te houden uit brandstof bestaan. Een actief IoT-systeem op onze schepen stelt ons in staat om live data te verzamelen waarmee wij de meest efficiënte routes kunnen kiezen,” zegt Evgeny Stepanov, CTO van Dobroflot.
“We zijn met Dobroflot in gesprek gegaan over innovatieve IoT-oplossingen nadat we met succes VSAT-satellietterminals hadden ingezet op de gehele vloot. Samen kwamen we tot de conclusie dat Orange Business Services, Dobroflot een reeks tools en applicaties kan bieden die de bedrijfskosten verlagen, inefficiënties detecteren en voorspellen wanneer onderhoud nodig is – ongeacht of het schip zich op zee of aan land bevindt,” zegt Richard Van Wageningen, senior vicepresident, Indirect, Middle East, Africa and Russia, bij Orange Business Services.
De pilot zal plaatsvinden op een gekoeld transportschip dat wordt gebruikt om door de beruchte Noordoostpassage van het Noordpoolgebied te navigeren. Dobroflot is het enige Russische visbedrijf dat via deze route goederen naar het centrale deel van Rusland vervoert. Het volledig beheerde satelliet- en brandstofmonitoringsysteem van Orange Business Services zal de route veiliger en efficiënter maken voor de schepen van Dobroflot.
Auteur |   ·   woensdag 23 mei, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken