Tien procent minder brandstofkosten voor Dobroflot dankzij IoT-monitoringssysteem Orange Business Services

De Russische vissersvlootrederij Dobroflot Group of Companies gaat een IoT-oplossing van Orange Business Services implementeren om haar brandstofgebruik te monitoren. De oplossing moet het brandstofgebruik optimaliseren, en de positie van de vloot en het weer analyseren. De verwachting is dat de oplossing een besparing van tien procent aan brandstofkosten oplevert. De IoT-/satellietoplossing van Orange Business Services verbindt Dobroflot’s schepen met het vasteland.         
De producent van geblikt vis zal de IoT-oplossing aanvankelijk op een enkel schip implementeren voordat het wordt ingevoerd op acht schepen van hun vloot, waaronder Vsevolod Sibirtsey, ‘s werelds grootste drijvende visfabriek. Dankzij deze pilot kan Dobroflot het brandstofverbruik nauwkeurig online bij houden, zowel op zee als tijdens het bunkeren en tanken. Dit helpt de bemanning kosten te besparen door de hoofdmotor, hulpdieselgeneratoren en ketels van het schip continu te monitoren.
Voor de ontwikkeling van de IoT-oplossing sloegen Orange Business Services en Technodar, een Russische expert op het gebied van controlesystemen voor brandstofverbruik en het monitoren van satelliettransport, de handen ineen. Technodar maakt gebruik van de uiterst nauwkeurige Coriolis flow meter-technologie om massa te meten die door een pijp stroomt. Sensoren sturen deze metingen direct door naar de IoT-oplossing en deze stuurt de data terug naar de kust via een VSAT-terminal aan boord.
Efficiënte routes kiezen
“De besparingen die de IoT-oplossing van Orange Business Services oplevert, zullen een aanzienlijke impact hebben op onze bedrijfsresultaten aangezien ongeveer de helft van de kosten om een schip drijvend te houden uit brandstof bestaan. Een actief IoT-systeem op onze schepen stelt ons in staat om live data te verzamelen waarmee wij de meest efficiënte routes kunnen kiezen,” zegt Evgeny Stepanov, CTO van Dobroflot.
“We zijn met Dobroflot in gesprek gegaan over innovatieve IoT-oplossingen nadat we met succes VSAT-satellietterminals hadden ingezet op de gehele vloot. Samen kwamen we tot de conclusie dat Orange Business Services, Dobroflot een reeks tools en applicaties kan bieden die de bedrijfskosten verlagen, inefficiënties detecteren en voorspellen wanneer onderhoud nodig is – ongeacht of het schip zich op zee of aan land bevindt,” zegt Richard Van Wageningen, senior vicepresident, Indirect, Middle East, Africa and Russia, bij Orange Business Services.
De pilot zal plaatsvinden op een gekoeld transportschip dat wordt gebruikt om door de beruchte Noordoostpassage van het Noordpoolgebied te navigeren. Dobroflot is het enige Russische visbedrijf dat via deze route goederen naar het centrale deel van Rusland vervoert. Het volledig beheerde satelliet- en brandstofmonitoringsysteem van Orange Business Services zal de route veiliger en efficiënter maken voor de schepen van Dobroflot.
Auteur |   ·   woensdag 23 mei, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken