Storro wint ‘The Labs Battle’ tijdens Fujitsu World Tour

De cybersecurity applicatie Storro, waarmee gebruikers simpel en veilig mappen of bestanden kunnen delen met collega’s en andere mensen waarmee zij samenwerken, is afgelopen maandag uitgeroepen tot winnaar van The Labs Battle tijdens de Fujitsu World Tour. Storro werd geroemd om het feit dat de tool het delen van data binnen groepen nog makkelijker en veiliger maakt.
Met behulp van Storro kunnen teamleden samenwerken zonder gebruik te maken van de cloud of een andere centrale component. De applicatie maakt gebruik van encryptietechnologie en slaat gegevens alleen op bij de mensen in een groep waarmee wordt samengewerkt. Voor externe partijen is het hierdoor onmogelijk om zonder toestemming leesbare informatie in handen te krijgen. In totaal kregen vijf start-ups (Wearhealth, Talmundo, Storro, Keencorp en Axual) van het netwerk Get in The Ring de mogelijkheid om hun innovaties aan ruim 300 partners en klanten van Fujitsu te presenteren. Storro kwam als winnaar uit de bus en won daarmee een uitnodiging voor het Fujitsu Forum in München (november 2018). Hier zal het deelnemen aan de start-upwedstrijd, waarbij ze hun idee mogen presenteren aan de 14.000 internationale bezoekers. Daarnaast gaat Fujitsu Nederland een pilot starten waarbij ze de oplossing van Storro proberen te integreren in hun huidige portfolio.
Co-creatie voor succes
Het event, dat dit jaar in het teken stond van ‘Co-creatie voor succes’, had als doel om de klanten van Fujitsu te laten samenwerken met de aanwezige start-ups. Bas de Reus, Managing Director Fujitsu Nederland: “Succesvolle organisaties zijn verbonden met ecosystemen en co-creëren waarde door het combineren van diverse kennis en gegevens. Fujitsu’s visie voor de toekomst is een Human Centric Intelligent Society. Dit is een lerende samenleving die gebruikmaakt van gegevens om door middel van co-creatie voortdurend substantiële sociale resultaten te genereren. Het veilig delen van gegevens is hierbij van essentieel belang. Zowel de vakjury als het publiek zagen het meeste potentieel in de kennis en kunde van Storro.”
 
Demo-platform en sprekers
Naast een kennismaking met start-ups uit de IT-sector, bood de wereldtournee van Fujitsu een podium voor demo’s, verschillende break-outsessies en een groep gastsprekers, waaronder Martin Schulz, Senior Research Fellow bij het Fujitsu Research instituut in Tokyo. Hoewel er enorme mogelijkheden zijn voor bedrijven van elke omvang en uit alle sectoren om waarde te creëren, hebben nog veel van hen moeite om het potentieel van digitale transformatie te ontgrendelen. Terwijl klanten geconfronteerd worden met voortdurend veranderende uitdagingen en evoluerende technologieën, gelooft Fujitsu dat de sleutel naar het succes erin ligt om een combinatie van de juiste technologieën en partnerschappen te identificeren en te benutten.
Auteur |   ·   donderdag 14 jun, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken