Steeds meer vraag naar de flexibiliteit van multicloud

Onder IT-verantwoordelijken is er een groeiende vraag naar flexibiliteit, onderlinge afstemming en geconsolideerd beheer voor hybrid IT- en multicloud. Dit blijkt uit het onderzoek Where is Hybrid Heading?Views on exploiting multi-modal IT, uitgevoerd door onderzoeksbureau Pierre Audoin Consultants (PAC) namens Fujitsu onder 400 IT-beslissers in acht landen.1 Uit het onderzoek blijkt dat organisaties zoveel mogelijk de balans proberen te vinden tussen de flexibiliteit van Cloud computing en het risico op een vendor lock-in.


Door snellere digitale transformatie is Hybrid-IT steeds meer de norm geworden. De meest succesvolle partijen gaan voor een ‘juiste belasting voor het juiste Cloudplatform’. Dit zorgt echter voor genoeg nieuwe obstakels, waarvan vendor lock-in volgens het onderzoek de voornaamste is.

Inkoopflexibiliteit helpt vendor lock-in te voorkomen door de toeleveringsketen te diversifiëren. Ongeveer 80% van de respondenten noemt inkoopflexibiliteit ‘bedrijf kritisch’ of ‘zeer belangrijk’ en daarmee is het de belangrijkste overweging voor de implementatie van Hybrid-IT. Volgens 86 procent is inkoopflexibiliteit ook essentieel in een markt waarin meer dan de helft (55%) van alle organisaties met Hybrid-IT bijna volledig gebruikmaakt van Cloud voorzieningen.

Driekwart van de organisaties geeft aan dat het vermogen van de IT-afdeling om snel op gebeurtenissen te  reageren ‘bedrijf kritisch’ of ‘zeer belangrijk’ is. Hieruit blijkt dat de behoefte om sneller veranderingen door te voeren, groot is. 79 procent noemt flexibiliteit een voordeel van de implementatie van Hybrid-IT. Met het oog op de concurrentiedruk mogen IT-systemen geen beletsel vormen voor digitale transformatie.
Dit verklaart waarom 63% van de gebruikers van hybride IT snellere levering en betrouwbaardere bedrijfsresultaten de belangrijkste redenen vindt om samen te werken met een leverancier van Cloud- en traditionele IT-diensten. Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat integratie en beheer de grootste obstakels zijn voor organisaties die hybride IT-omgevingen willen opzetten, verbinden en optimaliseren. Iets minder dan de helft (48%) van alle respondenten noemt dit een grote uitdaging. Opvallend genoeg zegt slechts één tiende van de ondervraagden geen problemen te hebben met de integratie en beheer.

Complexiteit beheersen
Ander onderzoek wijst op een duidelijke tendens onder ondernemingen om meerdere Cloud-omgevingen te implementeren. Het PAC-rapport toont echter aan dat ondernemingen onwillig staan tegenover het beheer van meerdere vergelijkbare Clouds. Bijna 90 procent van de respondenten in de transportsector en de publieke sector geeft de voorkeur aan een geconsolideerd beheer van elk type Cloud door één leverancier. Twee derde tot driekwart van de respondenten in alle verticale markten is van plan om één leverancier aan te wijzen voor elk type Cloud. Het totale gemiddelde is 76 procent.


Mark Phillips, hoofd Digital Pursuits, Fujitsu EMEIA: ‘Nu de Cloud mainstream is, zijn veel organisaties veel selectiever geworden wat betreft de implementatie van clouddiensten. Aan de ene kant zijn ze alert op het nieuwe risico van vendor lock-in en hebben ze uitvoerbare strategieën ontwikkeld om dit af te wenden. Aan de andere kant zijn ze ervan overtuigd dat de Cloud een goed antwoord is op storingen. Ze zien samenwerking met toonaangevende internationale systeemintegratoren zoals Fujitsu als de beste manier om de implementatie en het beheer van de Cloud te versnellen en van risico’s te ontdoen. Dat is met name het geval voor integratie en beheer, die als de grootste obstakels worden beschouwd. Dit is iets dat aan bod komt in een nieuw rapport, The State of Orchestration, 2018/2019‘.

Auteur |   ·   donderdag 28 feb, 2019

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Orange Business Services gaat de mondiale communicatie-infrastructuur van Aurecon beheren, inclusief SD-WAN en cybersecurity diensten. Deze vijf jaar durende deal, bedoeld om het netwerk te transformeren, bedraagt 28 miljoen euro. De toekomstbestendige Flexible SD-WAN-dienst van Orange is een end-to-end-oplossing die aanzienlijk kosten zal besparen. Ook zal de agile netwerkcapaciteit verviervoudigen. Deze verhoogde capaciteit is cruciaal voor

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

De Nederlandse startup Go Lemon, een van de drie genomineerden van de Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards) later deze maand, biedt vanaf vandaag de kans om een iPhone-abonnement maandelijks op te zeggen. Go Lemon is de eerste partij die het mogelijk maakt om Apple devices volledig flexibel te gebruiken, zonder aanschaf of abonnement met looptijd.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken