Sociale Verzekeringsbank stopt mislukt automatiseringsproject

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) stopt per direct met de ontwikkeling van een nieuw ICT-systeem. Eerder besteedde de Rijksoverheid hier al bijna 44 miljoen aan.
Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken neemt deze beslissing op basis van een onafhankelijk rapport.

In opdracht van het ministerie van Sociale Zaken keert de SVB jaarlijks ruim 37 miljard euro aan toeslagen uit. Hiervoor maakt de SVB gebruik van een systeem dat nog uit de jaren 80 stamt. Met de invoering van het nieuwe systeem  zou de dienstverlening een stuk vlotter moeten gaan verlopen. De SVB is al bezig met de invoering van een nieuw systeem sinds 2006.

Rekening mogelijk nog hoger
Niet alleen de software was een grote kostenpost voor de SVB, ook de kosten voor de licenties lopen hoog op. Eerder werd hier al 26 miljoen euro voor betaald.
De kans dat de SVB een deel van de al geïnstalleerde software in gebruik neemt is klein.
De rekening loopt nog hoger op als de kosten meegenomen worden van het al gedeelte dat eerder al wel gelukt is. De software die eerder geleverd werd kostte de SVB naar schatting  29,6 miljoen euro.
Hier bovenop komen nog de kosten voor de opleiding van medewerkers en de inzet van eigen ICT-medewerkers.

Niet de eerste keer
Eerder besteedde de overheid ruim 87 miljoen euro aan een grootschalig ICT-project voor uitkeringsinstantie UWV. Uiteindelijk bleek dit project te ingewikkeld voor gebruik. Ook projecten voor Defensie, Binnenlandse Zaken en Justitie zijn eerder mislukt.
De parlementaire commissie die eerder de ontwikkeling van de ov-chipkaart en de invoering van het elektronisch patiëntendossier bestudeerde doet onderzoek naar de zaak.

Auteur |   ·   woensdag 3 sep, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Orange Business Services gaat de mondiale communicatie-infrastructuur van Aurecon beheren, inclusief SD-WAN en cybersecurity diensten. Deze vijf jaar durende deal, bedoeld om het netwerk te transformeren, bedraagt 28 miljoen euro. De toekomstbestendige Flexible SD-WAN-dienst van Orange is een end-to-end-oplossing die aanzienlijk kosten zal besparen. Ook zal de agile netwerkcapaciteit verviervoudigen. Deze verhoogde capaciteit is cruciaal voor

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

De Nederlandse startup Go Lemon, een van de drie genomineerden van de Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards) later deze maand, biedt vanaf vandaag de kans om een iPhone-abonnement maandelijks op te zeggen. Go Lemon is de eerste partij die het mogelijk maakt om Apple devices volledig flexibel te gebruiken, zonder aanschaf of abonnement met looptijd.

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Volgens 56 procent van de Nederlandse IT-professionals begrijpen Nederlandse executives het belang van directe data-uitwisseling tussen organisaties niet. De voordelen met betrekking tot de snelheid en veiligheid van de data-uitwisseling blijken bij hen onbekend. In andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika geeft zelfs 71 procent van de IT-professionals aan dat het bestuur hier niet

Steeds meer vraag naar de flexibiliteit van multicloud

Steeds meer vraag naar de flexibiliteit van multicloud

Onder IT-verantwoordelijken is er een groeiende vraag naar flexibiliteit, onderlinge afstemming en geconsolideerd beheer voor hybrid IT- en multicloud. Dit blijkt uit het onderzoek Where is Hybrid Heading?Views on exploiting multi-modal IT, uitgevoerd door onderzoeksbureau Pierre Audoin Consultants (PAC) namens Fujitsu onder 400 IT-beslissers in acht landen.1 Uit het onderzoek blijkt dat organisaties zoveel mogelijk de balans

Equinix: uitstekende resultaten Q4 en 2018

Equinix: uitstekende resultaten Q4 en 2018

Equinix, Inc.(Nasdaq: EQIX) de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten presenteert de cijfers over het vierde kwartaal en van het totale boekjaar 2018, dat liep tot 31 december 2018. Het interconnectie- en datacenterbedrijf meldt voor het 64e kwartaal op rij hogere winsten. Enkele hoogtepunten: ·       De omzet over 2018 bedroeg 5.072 miljard dollar, dat is een stijging

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken