Smartwatch geen bedreiging voor traditioneel horloge

Met de komst van de smartwatch lijken traditionele horlogefabrikanten het zwaar te krijgen. Het tegendeel is echter waar. Door de komst van de smartwatch krijgen horlogefabrieken  juist kansen.

De smartwatches van Sony, Samsung en Qualcomm vormen geen bedreiging voor traditionele horlogefabrikanten. In plaats daarvan biedt dit nieuwe horloge juist kans voor de traditionele horlogefabrieken. Dat is althans de mening van Nick Hayek, de baas van Swatch. “Als mensen die normaalgesproken nooit iets om hun pols dragen, beginnen met het dragen van een smartwatch, kunnen we deze mensen er zeker van overtuigen om in plaats daarvan snel een mooi horloge te gaan dragen”, aldus Hayek tegen persbureau Reuters.

Kennis in overvloed
Door de jarenlange ervaring van veel traditionele horlogefabrikanten hebben zij voldoende kennis in huis om ook een smartwatch te maken. Alleen zie je volgens Hayek dat de traditionele bedrijven maar weinig behoefte hebben om zich te mengen in de markt voor de smartwatches. “We willen geen voorraad technologiebommen opbouwen die mensen niet willen kopen.”

Paparazzi
Hoewel de traditionele horloges bij Swatch de boventoon voeren, is het bedrijf niet onbekend op het gebied van de smartwatch. Tien jaar geleden lanceerde Swatch in samenwerking met Microsoft al een smartwatch. Dit apparaat, genaamd Paparazzi, gaf gebruikers toegang tot onder andere nieuws, horoscopen en andere informatie. Het product werd echter geen succes en het is nog maar de vraag of dat met de smartwatch van andere producenten wel het geval zal zijn.

Auteur |   ·   dinsdag 21 jan, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApps’ NFLEX Converged Infrastructure oplossing is nu beschikbaar voor SAP-omgevingen. De vooraf geconfigureerde datacentrum-infrastructuur wordt overgedragen op Windows- en Linux-besturingssystemen en is geoptimaliseerd voor het beheer van SAP-installaties. Zowel voor de SAP Business Suite, SAP S/4HANA® als SAP BW/4HANA implementaties.

Bijna helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

Bijna helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

49 procent van de werkenden denkt niet dat kunstmatige intelligentie ons leven mooier gaat maken. Vrouwen zijn hier met 59 procent vaker van overtuigd dan mannen met 42 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de KNVI, de Nederlandse beroepsvereniging voor informatie- en IT-professionals, onder 1271 Nederlanders van 18 jaar en ouder in loondienst. Gemiddeld denkt driekwart van

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken