Smartwatch geen bedreiging voor traditioneel horloge

Met de komst van de smartwatch lijken traditionele horlogefabrikanten het zwaar te krijgen. Het tegendeel is echter waar. Door de komst van de smartwatch krijgen horlogefabrieken  juist kansen.

De smartwatches van Sony, Samsung en Qualcomm vormen geen bedreiging voor traditionele horlogefabrikanten. In plaats daarvan biedt dit nieuwe horloge juist kans voor de traditionele horlogefabrieken. Dat is althans de mening van Nick Hayek, de baas van Swatch. “Als mensen die normaalgesproken nooit iets om hun pols dragen, beginnen met het dragen van een smartwatch, kunnen we deze mensen er zeker van overtuigen om in plaats daarvan snel een mooi horloge te gaan dragen”, aldus Hayek tegen persbureau Reuters.

Kennis in overvloed
Door de jarenlange ervaring van veel traditionele horlogefabrikanten hebben zij voldoende kennis in huis om ook een smartwatch te maken. Alleen zie je volgens Hayek dat de traditionele bedrijven maar weinig behoefte hebben om zich te mengen in de markt voor de smartwatches. “We willen geen voorraad technologiebommen opbouwen die mensen niet willen kopen.”

Paparazzi
Hoewel de traditionele horloges bij Swatch de boventoon voeren, is het bedrijf niet onbekend op het gebied van de smartwatch. Tien jaar geleden lanceerde Swatch in samenwerking met Microsoft al een smartwatch. Dit apparaat, genaamd Paparazzi, gaf gebruikers toegang tot onder andere nieuws, horoscopen en andere informatie. Het product werd echter geen succes en het is nog maar de vraag of dat met de smartwatch van andere producenten wel het geval zal zijn.

Auteur |   ·   dinsdag 21 jan, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken