Samsung investeert in the internet of things

In 2015 zal Samsung zich meer gaan richten op de ontwikkeling van the internet of things (iot). Dit jaar doet de Zuid-Koreaanse techgigant een investering van ongeveer honderd miljoen dollar in deze technologie. Zo meldt topman van Samsung Electronics, BK Yoon, tijdens de opening van elektronicabeurs CES.

Mede dankzij deze investeringen wil Samsung ervoor zorgen dat vanaf 2017 elke televisie die zij produceren gebruik kan maken van iot. Alle hardware die geproduceerd wordt moet binnen vijf jaar over deze technologie beschikken. In 2014 heeft het bedrijf volgens Yoon meer dan 665 miljoen producten geleverd. Met dank aan de integratie van iot in steeds meer apparaten zal dit aantal blijven stijgen, beweert Yoon. ‘’Steeds beter kunnen wij gebruikmaken van de voordelen die onderling verbonden apparaten ons bieden.’’

Samenwerking
Het succes van iot zal volgens Yoon alleen ontstaan dankzij samenwerkingen tussen verschillende bedrijven en sectoren. Open technologische infrastructuren waarvan meerdere partijen kunnen profiteren. De Samsung-topman ziet iot als een technologie die onze gehele levenswijze kan gaan veranderen. Deze visie zal alleen vorm krijgen indien er sprake is van samenwerking en co creatie. “Pas dan zal iot succesvol van de grond komen. Dat betekent samen bouwen aan de technische infrastructuur en samen bouwen aan innovatieve diensten waar de consument echt wat aan heeft.”

Sensoren
De continue verbondenheid van apparaten met elkaar en met het internet vraagt om veranderingen in het formaat van de producten. Samsung is daarom al bezig met de ontwikkeling van nieuwe slimme sensoren. De precisie van deze sensoren stelt ze in staat de omgeving van de gebruiker te begrijpen.

Auteur |   ·   dinsdag 6 jan, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken