Samsung investeert in the internet of things

In 2015 zal Samsung zich meer gaan richten op de ontwikkeling van the internet of things (iot). Dit jaar doet de Zuid-Koreaanse techgigant een investering van ongeveer honderd miljoen dollar in deze technologie. Zo meldt topman van Samsung Electronics, BK Yoon, tijdens de opening van elektronicabeurs CES.

Mede dankzij deze investeringen wil Samsung ervoor zorgen dat vanaf 2017 elke televisie die zij produceren gebruik kan maken van iot. Alle hardware die geproduceerd wordt moet binnen vijf jaar over deze technologie beschikken. In 2014 heeft het bedrijf volgens Yoon meer dan 665 miljoen producten geleverd. Met dank aan de integratie van iot in steeds meer apparaten zal dit aantal blijven stijgen, beweert Yoon. ‘’Steeds beter kunnen wij gebruikmaken van de voordelen die onderling verbonden apparaten ons bieden.’’

Samenwerking
Het succes van iot zal volgens Yoon alleen ontstaan dankzij samenwerkingen tussen verschillende bedrijven en sectoren. Open technologische infrastructuren waarvan meerdere partijen kunnen profiteren. De Samsung-topman ziet iot als een technologie die onze gehele levenswijze kan gaan veranderen. Deze visie zal alleen vorm krijgen indien er sprake is van samenwerking en co creatie. “Pas dan zal iot succesvol van de grond komen. Dat betekent samen bouwen aan de technische infrastructuur en samen bouwen aan innovatieve diensten waar de consument echt wat aan heeft.”

Sensoren
De continue verbondenheid van apparaten met elkaar en met het internet vraagt om veranderingen in het formaat van de producten. Samsung is daarom al bezig met de ontwikkeling van nieuwe slimme sensoren. De precisie van deze sensoren stelt ze in staat de omgeving van de gebruiker te begrijpen.

Auteur |   ·   dinsdag 6 jan, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApps’ NFLEX Converged Infrastructure oplossing is nu beschikbaar voor SAP-omgevingen. De vooraf geconfigureerde datacentrum-infrastructuur wordt overgedragen op Windows- en Linux-besturingssystemen en is geoptimaliseerd voor het beheer van SAP-installaties. Zowel voor de SAP Business Suite, SAP S/4HANA® als SAP BW/4HANA implementaties.

Bijna helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

Bijna helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

49 procent van de werkenden denkt niet dat kunstmatige intelligentie ons leven mooier gaat maken. Vrouwen zijn hier met 59 procent vaker van overtuigd dan mannen met 42 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de KNVI, de Nederlandse beroepsvereniging voor informatie- en IT-professionals, onder 1271 Nederlanders van 18 jaar en ouder in loondienst. Gemiddeld denkt driekwart van

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken