Parkeren vanaf het dashboard

ParkU heeft als een van de eerste een smartphone-app gecreëerd die via de voertuigconsole van Ford parkeerplaatsen zoekt. Middels spraakbesturing of touchscreen kunnen gebruikers een ParkU-parkeerplaats vinden en boeken, hiervoor moeten ze verbinding maken via Bluetooth (Android) of kabel (iOS). Het beeldscherm op het dashboard dient als extra scherm voor de app.

Voor het zoeken naar een parkeerplaats formuleert de autobestuurder enkele eenvoudige commando‘s. Door in te spreken of het beeldscherm aan te raken, kunnen autobestuurders onderweg parkeeropties laten weergeven en ook direct reserveren. Het systeem leidt de bestuurder door middel van het eigen navigatiesysteem naar de bestemming. Voorwaarde is dat gebruikers de ParkU-app reeds vooraf op hun smartphone hebben gedownload.

SDL-consortium
Ford en Toyota hebben het SDL-consortium onlangs in het leven geroepen met als doel om bij autofabrikanten en leveranciers een branche-uniforme standaard voor de integratie van smartphone-app in voertuigen op te richten. Tot het consortium behoren andere autofabrikanten zoals Suzuki, Diahatsu, Mazda Motor Corporation, PSA en Subaru. Applicaties die met SDL compatibel zijn, staan voor alle gebruikers van het SDL-platform ter beschikking.

Comfortabel en veilig gebruik
Hoe de parkeerbeleving met de ParkU-app via het spraakgestuurde connectiviteitssysteem precies functioneert, demonstreert Riccardo Tartari, Head of Product & IT bij ParkU, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona op de stand van Ford Connected Vehicle & Services (hal 1, stand 1A38).

“ParkU moet comfortabel kunnen worden gebruikt daar waar het zoeken naar parkeerplaats plaatsvindt – in de auto. We kunnen het zoeken naar een parkeerplaats nog eenvoudiger en veiliger maken door onze diensten op het vlak van ‘connected cars’ verder te ontwikkelen. De compatibiliteit met SDL is een eerste, zeer belangrijke stap in die richting”, aldus Tartari.

Auteur |   ·   dinsdag 28 feb, 2017

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Analistenbureau Gartner heeft Fujitsu voor de derde keer op rij erkend als leider in het laatste Magic Quadrant voor Managed Workplace Services in Europa. Ook kreeg Fujitsu van alle leveranciers de hoogste positie toegekend vanwege haar vermogen de eigen visie uit te voeren. Fujitsu hanteert een strategische benadering voor Managed Workplace Services, waarbij de focus

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken