Parkeren vanaf het dashboard

ParkU heeft als een van de eerste een smartphone-app gecreëerd die via de voertuigconsole van Ford parkeerplaatsen zoekt. Middels spraakbesturing of touchscreen kunnen gebruikers een ParkU-parkeerplaats vinden en boeken, hiervoor moeten ze verbinding maken via Bluetooth (Android) of kabel (iOS). Het beeldscherm op het dashboard dient als extra scherm voor de app.

Voor het zoeken naar een parkeerplaats formuleert de autobestuurder enkele eenvoudige commando‘s. Door in te spreken of het beeldscherm aan te raken, kunnen autobestuurders onderweg parkeeropties laten weergeven en ook direct reserveren. Het systeem leidt de bestuurder door middel van het eigen navigatiesysteem naar de bestemming. Voorwaarde is dat gebruikers de ParkU-app reeds vooraf op hun smartphone hebben gedownload.

SDL-consortium
Ford en Toyota hebben het SDL-consortium onlangs in het leven geroepen met als doel om bij autofabrikanten en leveranciers een branche-uniforme standaard voor de integratie van smartphone-app in voertuigen op te richten. Tot het consortium behoren andere autofabrikanten zoals Suzuki, Diahatsu, Mazda Motor Corporation, PSA en Subaru. Applicaties die met SDL compatibel zijn, staan voor alle gebruikers van het SDL-platform ter beschikking.

Comfortabel en veilig gebruik
Hoe de parkeerbeleving met de ParkU-app via het spraakgestuurde connectiviteitssysteem precies functioneert, demonstreert Riccardo Tartari, Head of Product & IT bij ParkU, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona op de stand van Ford Connected Vehicle & Services (hal 1, stand 1A38).

“ParkU moet comfortabel kunnen worden gebruikt daar waar het zoeken naar parkeerplaats plaatsvindt – in de auto. We kunnen het zoeken naar een parkeerplaats nog eenvoudiger en veiliger maken door onze diensten op het vlak van ‘connected cars’ verder te ontwikkelen. De compatibiliteit met SDL is een eerste, zeer belangrijke stap in die richting”, aldus Tartari.

Auteur |   ·   dinsdag 28 feb, 2017

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApps’ NFLEX Converged Infrastructure oplossing is nu beschikbaar voor SAP-omgevingen. De vooraf geconfigureerde datacentrum-infrastructuur wordt overgedragen op Windows- en Linux-besturingssystemen en is geoptimaliseerd voor het beheer van SAP-installaties. Zowel voor de SAP Business Suite, SAP S/4HANA® als SAP BW/4HANA implementaties.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken