RUG kiest voor bedrijfsautomatisering met AFAS Software

Per 1 januari 2020 automatiseert de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) alle financiële- en HR processen met de software van AFAS Software. De RUG is daarmee de eerste universiteit die overstapt op dit ERP-systeem. De geïntegreerde automatiseringsoplossing zal door bijna 7.000 medewerkers worden gebruikt.

Omdat de huidige systemen verouderd waren, was de universiteit toe aan een nieuw, robuust bedrijfsvoering systeem voor de hele organisatie. Jan de Jeu, vicevoorzitter van het College van Bestuur is blij met de keuze: “AFAS biedt een succesvolle standaard op dit gebied. De maatwerksystemen van de afgelopen zeventien jaar leidden tot veel uitzonderingen en die verstoren de bedrijfsvoering. De RUG streeft naar een professionele en efficiënte bedrijfsvoering, waardoor er maximaal tijd en geld beschikbaar blijft voor onderzoek en onderwijs.”

Integratie HR met … eigenlijk alles

Drie kandidaten deden een inschrijving voor de Europese aanbesteding. De RUG koos vooral vanwege de Best Practice aanpak voor de oplossing van AFAS. In de eindbeoordeling noemde de universiteit onder andere de volledige integratie tussen Finance en HR en de workflows. Gerben Eversdijk, Commercieel Manager Publieke Sector bij AFAS: “De naam van de Europese Aanbesteding is Best Practice 2020 en die insteek past erg goed bij AFAS. De RUG wil één geïntegreerd systeem voor alle processen, met zo min mogelijk koppelingen, waarbij eenvoud voor de eindgebruiker centraal staat. De overstap naar een ander ERP-systeem heeft voor de RUG grote impact. Voor bijna 7.000 medewerkers verandert onder andere de manier van uren schrijven op projecten, verlof aanvragen, declareren en beoordelingsgesprekken voeren.”

Vertrouwen van de academische wereld

Universitaire medische centra waren al bekend met AFAS. Erasmus MC en UMCG werkten al langer met de software en vorig jaar stapte ook MUMC+ over. Hierdoor werd AFAS marktleider in die branche. Nu de RUG overstapt, is duidelijk dat het techbedrijf ook goed aansluit bij de andere kant van de academische wereld. Eversdijk: “De organisaties lijken op elkaar. Beiden willen professionaliseren met HR en willen integraal inzicht in hun hele bedrijfsvoering. Dat doen AFAS al in heel veel branches, maar het is mooi om te zien dat de eerste universiteit nu ook deze stap maakt.”

Auteur |   ·   donderdag 14 feb, 2019

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Orange Business Services gaat de mondiale communicatie-infrastructuur van Aurecon beheren, inclusief SD-WAN en cybersecurity diensten. Deze vijf jaar durende deal, bedoeld om het netwerk te transformeren, bedraagt 28 miljoen euro. De toekomstbestendige Flexible SD-WAN-dienst van Orange is een end-to-end-oplossing die aanzienlijk kosten zal besparen. Ook zal de agile netwerkcapaciteit verviervoudigen. Deze verhoogde capaciteit is cruciaal voor

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

De Nederlandse startup Go Lemon, een van de drie genomineerden van de Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards) later deze maand, biedt vanaf vandaag de kans om een iPhone-abonnement maandelijks op te zeggen. Go Lemon is de eerste partij die het mogelijk maakt om Apple devices volledig flexibel te gebruiken, zonder aanschaf of abonnement met looptijd.

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken