RUG kiest voor bedrijfsautomatisering met AFAS Software

Per 1 januari 2020 automatiseert de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) alle financiële- en HR processen met de software van AFAS Software. De RUG is daarmee de eerste universiteit die overstapt op dit ERP-systeem. De geïntegreerde automatiseringsoplossing zal door bijna 7.000 medewerkers worden gebruikt.

Omdat de huidige systemen verouderd waren, was de universiteit toe aan een nieuw, robuust bedrijfsvoering systeem voor de hele organisatie. Jan de Jeu, vicevoorzitter van het College van Bestuur is blij met de keuze: “AFAS biedt een succesvolle standaard op dit gebied. De maatwerksystemen van de afgelopen zeventien jaar leidden tot veel uitzonderingen en die verstoren de bedrijfsvoering. De RUG streeft naar een professionele en efficiënte bedrijfsvoering, waardoor er maximaal tijd en geld beschikbaar blijft voor onderzoek en onderwijs.”

Integratie HR met … eigenlijk alles

Drie kandidaten deden een inschrijving voor de Europese aanbesteding. De RUG koos vooral vanwege de Best Practice aanpak voor de oplossing van AFAS. In de eindbeoordeling noemde de universiteit onder andere de volledige integratie tussen Finance en HR en de workflows. Gerben Eversdijk, Commercieel Manager Publieke Sector bij AFAS: “De naam van de Europese Aanbesteding is Best Practice 2020 en die insteek past erg goed bij AFAS. De RUG wil één geïntegreerd systeem voor alle processen, met zo min mogelijk koppelingen, waarbij eenvoud voor de eindgebruiker centraal staat. De overstap naar een ander ERP-systeem heeft voor de RUG grote impact. Voor bijna 7.000 medewerkers verandert onder andere de manier van uren schrijven op projecten, verlof aanvragen, declareren en beoordelingsgesprekken voeren.”

Vertrouwen van de academische wereld

Universitaire medische centra waren al bekend met AFAS. Erasmus MC en UMCG werkten al langer met de software en vorig jaar stapte ook MUMC+ over. Hierdoor werd AFAS marktleider in die branche. Nu de RUG overstapt, is duidelijk dat het techbedrijf ook goed aansluit bij de andere kant van de academische wereld. Eversdijk: “De organisaties lijken op elkaar. Beiden willen professionaliseren met HR en willen integraal inzicht in hun hele bedrijfsvoering. Dat doen AFAS al in heel veel branches, maar het is mooi om te zien dat de eerste universiteit nu ook deze stap maakt.”

Auteur |   ·   donderdag 14 feb, 2019

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

BNP Paribas Asset Management en Caple verstrekken eerste MKB-lening in Nederland

BNP Paribas Asset Management en Caple verstrekken eerste MKB-lening in Nederland

BNP Paribas Asset Management (‘BNPP AM’) en strategisch partner Caple hebben een achtjarige blanco lening van €700.000 afgesloten voor Elmet B.V. (‘Elmet’) uit Papendrecht, in West-Nederland. Elmet is een gespecialiseerde groothandel in elektrische componenten voor sectoren zoals offshore marine, petrochemie en infrastructuur. De lening zorgt voor een consolidatie van de aandeelhoudersstructuur en maakt toekomstige groei

Orange neemt SecureData volledig over

Orange neemt SecureData volledig over

Cybersecurity service provider SecureData is tegen een nog onbekend bedrag, volledig overgenomen door Orange. De acquisitie past binnen de ambitie van Orange om marktleider te worden op de Europese markt voor cybersecurity. SecureData is de grootste, onafhankelijke cybersecurity service provider in het Verenigd Koninkrijk, de grootste markt voor cybersecurity in Europa. Het bedrijf biedt al

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

NL-Fund financiert 80 miljoen euro aan contracten

NL-Fund financiert 80 miljoen euro aan contracten

NL-Fund heeft inmiddels voor 80 miljoen euro aan kasstromen bevoorschot en verwacht dit jaar de 100 miljoen te overschrijden. Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat veel MKB-bedrijven behoefte hebben aan alternatieve financieringsvormen, met name om uitbreiding te bekostigen Het afgelopen jaar is met ICT-Fund, een fonds dat zich richt op ICT-bedrijven, voor 10

Weener Plastics kiest voor Flexible SD-WAN van Orange Business Services

Weener Plastics kiest voor Flexible SD-WAN van Orange Business Services

 Het Nederlandse Weener Plastics, wereldwijd leverancier van innovatieve verpakkingsmaterialen, heeft een vijfjarige, managed SD-WAN overeenkomst met Orange Business Services getekend om haar mondiale expansie te ondersteunen. De toepassing van Flexible SD-WAN op 24 locaties in Europa, Azië en Latijns-Amerika zal de wendbaarheid en flexibiliteit van Weener Plastic vergroten en de interne communicatie verbeteren.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken