Philips werkt verder aan brain-computer interface

Philips heeft samen met Accenture een proof of concept ontwikkeld waarmee het mogelijk moet zijn om met je hersengolven verschillende apparaten te besturen. Als dit in de praktijk blijkt te werken biedt dit de mogelijkheid aan mensen met de spierziekte ALS om zelfstandiger te leven.

Het systeem van Philips en Accenture maakt gebruik van Emotiv Insight Brainware, een hoofdband die hersenactiviteit kan meten. Als de nieuwe technologie in de praktijk blijkt te werken, kunnen mensen apparaten in huis aansturen door dit te visualiseren. Dit varieert van het aandoen van het licht tot het versturen van een tekstbericht via een smartphone.

Spraak
Het moet ook mogelijk worden om een spraakcomputer aan te versturen vanuit de hersenen. Op die manier kunnen ALS-patiënten hun verloren spraak weer terugkrijgen. Juwel Cecilia, projectleider bij Philips, is trots op het feit dat het systeem alleen met hersenbesturing werkt. Bij vergelijkbare initiatieven moeten mensen ook de spieren in hun gezicht gebruiken om commando’s te geven.

Uitkomst onbekend
Het is nog niet bekend of en wanneer dit nieuwe product op de markt gaat komen. Verschillende testen zullen nodig zijn om de functionaliteit te testen. In eerste instantie is het bedoeld om de kwaliteit van leven van ALS-patiënten te verbeteren, maar het is denkbaar dat de rest van de consumentenmarkt de volgende stap is.

Bekijk hieronder de mogelijkheden van dit nieuwe brain-computer interface: 

Auteur |   ·   dinsdag 5 aug, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken