PC-markt stabiliseert na jaren van krimp

Na een lange periode van krimp lijkt de markt voor pc’s zich nu te stabiliseren. Dit voorspelt marktonderzoeker Gartner.

Volgens de verwachtingen van Gartner zal de verkoop van pc’s dit jaar met bijna 3 procent dalen. Met dit percentage zou de krimp vele malen kleiner zijn dan in 2013, in 2013 lag de daling van pc-verkoop namelijk op 9,5 procent. Gartner denkt dat de verkoop vanaf 2015 weer kan toenemen.

Vernieuwing
Door de vernieuwing van de laptops, die veel dunner en lichter zijn dan voorheen zou de verkoop weer toenemen volgens Gartner. Vorig jaar zijn er hier 21,5 miljoen van verkocht. Daarnaast zal de verkoop toenemen doordat mensen hun apparaten met Windows XP zullen gaan vervangen. In 2014 zullen er naar verwachting 32,2 miljoen apparaten worden verkocht. In 2015 zijn dit er naar verwachting al 55 miljoen.

Mobiele telefoons en tablets
Volgens de marktonderzoeker zal de verkoop van mobiele telefoons en tablets de komende jaren blijven toenemen. Wel zal de groei minder hard zijn dan in afgelopen jaren. Zo werden er in 2013 1,8 miljard mobiele telefoons verkocht en zullen dit er 1,95 miljard in 2015 zijn. Op dit moment zijn twee van de drie verkochte mobiele telefoons een smartphone, maar over vier jaar zal dit ongeveer negen op de tien zijn volgens Gartner. De groei van tablets zal van 206 miljoen verkochte tablets vorig jaar stijgen naar meer dan 320 miljoen verkocht in 2015. Android zal het meest gebruikte besturingssysteem blijven.

Auteur |   ·   dinsdag 8 jul, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken