PC-markt stabiliseert na jaren van krimp

Na een lange periode van krimp lijkt de markt voor pc’s zich nu te stabiliseren. Dit voorspelt marktonderzoeker Gartner.

Volgens de verwachtingen van Gartner zal de verkoop van pc’s dit jaar met bijna 3 procent dalen. Met dit percentage zou de krimp vele malen kleiner zijn dan in 2013, in 2013 lag de daling van pc-verkoop namelijk op 9,5 procent. Gartner denkt dat de verkoop vanaf 2015 weer kan toenemen.

Vernieuwing
Door de vernieuwing van de laptops, die veel dunner en lichter zijn dan voorheen zou de verkoop weer toenemen volgens Gartner. Vorig jaar zijn er hier 21,5 miljoen van verkocht. Daarnaast zal de verkoop toenemen doordat mensen hun apparaten met Windows XP zullen gaan vervangen. In 2014 zullen er naar verwachting 32,2 miljoen apparaten worden verkocht. In 2015 zijn dit er naar verwachting al 55 miljoen.

Mobiele telefoons en tablets
Volgens de marktonderzoeker zal de verkoop van mobiele telefoons en tablets de komende jaren blijven toenemen. Wel zal de groei minder hard zijn dan in afgelopen jaren. Zo werden er in 2013 1,8 miljard mobiele telefoons verkocht en zullen dit er 1,95 miljard in 2015 zijn. Op dit moment zijn twee van de drie verkochte mobiele telefoons een smartphone, maar over vier jaar zal dit ongeveer negen op de tien zijn volgens Gartner. De groei van tablets zal van 206 miljoen verkochte tablets vorig jaar stijgen naar meer dan 320 miljoen verkocht in 2015. Android zal het meest gebruikte besturingssysteem blijven.

Auteur |   ·   dinsdag 8 jul, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApps’ NFLEX Converged Infrastructure oplossing is nu beschikbaar voor SAP-omgevingen. De vooraf geconfigureerde datacentrum-infrastructuur wordt overgedragen op Windows- en Linux-besturingssystemen en is geoptimaliseerd voor het beheer van SAP-installaties. Zowel voor de SAP Business Suite, SAP S/4HANA® als SAP BW/4HANA implementaties.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken