PC-markt stabiliseert na jaren van krimp

Na een lange periode van krimp lijkt de markt voor pc’s zich nu te stabiliseren. Dit voorspelt marktonderzoeker Gartner.

Volgens de verwachtingen van Gartner zal de verkoop van pc’s dit jaar met bijna 3 procent dalen. Met dit percentage zou de krimp vele malen kleiner zijn dan in 2013, in 2013 lag de daling van pc-verkoop namelijk op 9,5 procent. Gartner denkt dat de verkoop vanaf 2015 weer kan toenemen.

Vernieuwing
Door de vernieuwing van de laptops, die veel dunner en lichter zijn dan voorheen zou de verkoop weer toenemen volgens Gartner. Vorig jaar zijn er hier 21,5 miljoen van verkocht. Daarnaast zal de verkoop toenemen doordat mensen hun apparaten met Windows XP zullen gaan vervangen. In 2014 zullen er naar verwachting 32,2 miljoen apparaten worden verkocht. In 2015 zijn dit er naar verwachting al 55 miljoen.

Mobiele telefoons en tablets
Volgens de marktonderzoeker zal de verkoop van mobiele telefoons en tablets de komende jaren blijven toenemen. Wel zal de groei minder hard zijn dan in afgelopen jaren. Zo werden er in 2013 1,8 miljard mobiele telefoons verkocht en zullen dit er 1,95 miljard in 2015 zijn. Op dit moment zijn twee van de drie verkochte mobiele telefoons een smartphone, maar over vier jaar zal dit ongeveer negen op de tien zijn volgens Gartner. De groei van tablets zal van 206 miljoen verkochte tablets vorig jaar stijgen naar meer dan 320 miljoen verkocht in 2015. Android zal het meest gebruikte besturingssysteem blijven.

Auteur |   ·   dinsdag 8 jul, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Analistenbureau Gartner heeft Fujitsu voor de derde keer op rij erkend als leider in het laatste Magic Quadrant voor Managed Workplace Services in Europa. Ook kreeg Fujitsu van alle leveranciers de hoogste positie toegekend vanwege haar vermogen de eigen visie uit te voeren. Fujitsu hanteert een strategische benadering voor Managed Workplace Services, waarbij de focus

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken