PC-markt krimpt minder snel dan verwacht

De PC-markt is in het derde kwartaal minder gekrompen dan van te voren werd verwacht. Met name in de Verenigde Staten en West-Europa lijkt er zelfs sprake te zijn van een licht herstel.

Uit nieuwe cijfers van het onderzoeksbureau IDC en Gartner blijkt dat de PC-markt minder snel krimpt dan van te voren werd gedacht. De cijfers van de verschillende onderzoeksbureaus lopen uiteen. Volgens de cijfers van het IDC is de markt met 1,7 procent gekrompen ten opzichte van vorig jaar. Gartner spreekt over een krimp van slechts vijf procent. Echter, beide cijfers laten voor het derde kwartaal een minder snelle krimp zien dan gedacht werd.

Verzadigde markt
Onderzoekers stellen dat de markt voor PC’s in daling stagneert vanwege de verzadigde markt van tablets in de Verenigde Staten en Europa. De aandacht van consumenten zou hierdoor weer meer uitgaan naar PC’s. Als gevolg hiervan werden er in de VS het derde kwartaal zo’n 78 à 79 miljoen computers verscheept.

Licht herstel
De zes grootste computerfabrikanten hebben het aantal verscheepte pc’s ten opzichte van vorig jaar allemaal zien toenemen. Van deze fabrikanten is Lenovo de grootste. Het bedrijf verscheepte in het derde kwartaal 15,7 miljoen PC’s. Dit is goed voor zo’n 20 procent van de totale markt. Na Lenovo volgen HP, Dell en Acer als grootste partijen. Volgens IDC behoort Apple met vijf miljoen verkochte Macs nu ook tot de wereldwijde top vijf, maar Gartner stelt dat Asus nog net iets groter is.
Ondanks het positieve marktherstel ten opzichte van een jaar geleden, maakt Jay Chou van het onderzoeksbureau IDC zich zorgen over de steeds lagere verkoopprijs van PC’s. Chou stelt dat dit op korte termijn positief is, “maar leidt tot zorgen over de mogelijkheid voor PC-fabrikanten om op de lange termijn op de PC-markt actief te blijven”.

Auteur |   ·   donderdag 9 okt, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Orange Business Services gaat de mondiale communicatie-infrastructuur van Aurecon beheren, inclusief SD-WAN en cybersecurity diensten. Deze vijf jaar durende deal, bedoeld om het netwerk te transformeren, bedraagt 28 miljoen euro. De toekomstbestendige Flexible SD-WAN-dienst van Orange is een end-to-end-oplossing die aanzienlijk kosten zal besparen. Ook zal de agile netwerkcapaciteit verviervoudigen. Deze verhoogde capaciteit is cruciaal voor

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

De Nederlandse startup Go Lemon, een van de drie genomineerden van de Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards) later deze maand, biedt vanaf vandaag de kans om een iPhone-abonnement maandelijks op te zeggen. Go Lemon is de eerste partij die het mogelijk maakt om Apple devices volledig flexibel te gebruiken, zonder aanschaf of abonnement met looptijd.

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Volgens 56 procent van de Nederlandse IT-professionals begrijpen Nederlandse executives het belang van directe data-uitwisseling tussen organisaties niet. De voordelen met betrekking tot de snelheid en veiligheid van de data-uitwisseling blijken bij hen onbekend. In andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika geeft zelfs 71 procent van de IT-professionals aan dat het bestuur hier niet

Steeds meer vraag naar de flexibiliteit van multicloud

Steeds meer vraag naar de flexibiliteit van multicloud

Onder IT-verantwoordelijken is er een groeiende vraag naar flexibiliteit, onderlinge afstemming en geconsolideerd beheer voor hybrid IT- en multicloud. Dit blijkt uit het onderzoek Where is Hybrid Heading?Views on exploiting multi-modal IT, uitgevoerd door onderzoeksbureau Pierre Audoin Consultants (PAC) namens Fujitsu onder 400 IT-beslissers in acht landen.1 Uit het onderzoek blijkt dat organisaties zoveel mogelijk de balans

Equinix: uitstekende resultaten Q4 en 2018

Equinix: uitstekende resultaten Q4 en 2018

Equinix, Inc.(Nasdaq: EQIX) de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten presenteert de cijfers over het vierde kwartaal en van het totale boekjaar 2018, dat liep tot 31 december 2018. Het interconnectie- en datacenterbedrijf meldt voor het 64e kwartaal op rij hogere winsten. Enkele hoogtepunten: ·       De omzet over 2018 bedroeg 5.072 miljard dollar, dat is een stijging

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken