PC-markt krimpt minder snel dan verwacht

De PC-markt is in het derde kwartaal minder gekrompen dan van te voren werd verwacht. Met name in de Verenigde Staten en West-Europa lijkt er zelfs sprake te zijn van een licht herstel.

Uit nieuwe cijfers van het onderzoeksbureau IDC en Gartner blijkt dat de PC-markt minder snel krimpt dan van te voren werd gedacht. De cijfers van de verschillende onderzoeksbureaus lopen uiteen. Volgens de cijfers van het IDC is de markt met 1,7 procent gekrompen ten opzichte van vorig jaar. Gartner spreekt over een krimp van slechts vijf procent. Echter, beide cijfers laten voor het derde kwartaal een minder snelle krimp zien dan gedacht werd.

Verzadigde markt
Onderzoekers stellen dat de markt voor PC’s in daling stagneert vanwege de verzadigde markt van tablets in de Verenigde Staten en Europa. De aandacht van consumenten zou hierdoor weer meer uitgaan naar PC’s. Als gevolg hiervan werden er in de VS het derde kwartaal zo’n 78 à 79 miljoen computers verscheept.

Licht herstel
De zes grootste computerfabrikanten hebben het aantal verscheepte pc’s ten opzichte van vorig jaar allemaal zien toenemen. Van deze fabrikanten is Lenovo de grootste. Het bedrijf verscheepte in het derde kwartaal 15,7 miljoen PC’s. Dit is goed voor zo’n 20 procent van de totale markt. Na Lenovo volgen HP, Dell en Acer als grootste partijen. Volgens IDC behoort Apple met vijf miljoen verkochte Macs nu ook tot de wereldwijde top vijf, maar Gartner stelt dat Asus nog net iets groter is.
Ondanks het positieve marktherstel ten opzichte van een jaar geleden, maakt Jay Chou van het onderzoeksbureau IDC zich zorgen over de steeds lagere verkoopprijs van PC’s. Chou stelt dat dit op korte termijn positief is, “maar leidt tot zorgen over de mogelijkheid voor PC-fabrikanten om op de lange termijn op de PC-markt actief te blijven”.

Auteur |   ·   donderdag 9 okt, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Met Maritime Connect van Orange Business Services blijven de vrachtschepen van Arctic Shipping Company verbonden met het netwerk. De samenwerking is het vervolg van een succesvolle pilot met de rederij, en de dienst wordt nu ingezet op zes schepen. Arctic Shipping Company is gespecialiseerd in vrachtvervoer, onder andere langs de Noordelijke Zeeroute, die loopt van de Barentszzee tot

Alle gemeentes naar de cloud

Alle gemeentes naar de cloud

Equinix Managed Services Nederland heeft een cloudomgeving ontwikkeld speciaal voor lokale overheden. Equinix Gemeente Cloud biedt gemeenten een platform om veilig en flexibel te innoveren en direct te verbinden met cloudleveranciers en overheidsnetwerken. Dit om diensten dicht bij burgers en medewerkers te brengen en zo een optimale dienstverlening te kunnen bieden. Equinix Gemeente Cloud maakt het

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Internationale marktleider in verpakkingen Amcor maakt gebruik van hybride cloud-diensten van Orange Business Services om zijn wereldwijde infrastructuur te verbinden. Met deze pay-as-you-go oplossing, versimpelt het bedrijf zijn activiteiten.

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

iSense voor vijfde keer op rij Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar

iSense voor vijfde keer op rij Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar

IT-detacheerder iSense is tijdens de Computable Awards, voor het vijfde jaar op rij verkozen tot ‘Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar’. De jury prees het bedrijf voor de manier waarop het haar kennis deelt en zich samen met de IT-gemeenschap inzet voor maximale ontwikkeling op zowel technisch als persoonlijk vlak.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken